Szülés után mekkora összeget adtatok az orvosnak?
Fogadott orvosotok volt vagy az épp ügyeletes?
Orvoson kìvül adtatok másnak is (szülésznő, ápoló) valamit? Pl kis csomagot,stb?
"Aki lefizetésnek írja: FOGADOTT orvos, drágám! Az asztalosnak is fizetsz, a varrónőnek is, stb."
Oké, én fizetek szívesen, de akkor minek fizetjük külön a TB-t?
Én pénzt nem fogok adni, hanem inkább valami ajándékot. Ez a borítékos dolog annyira visszataszító. Persze, hálás az ember, de emberibbnek tartom, hogy hálából veszünk valami jobb italt vagy egy szép ajándékkosarat, mint hogy "köszi, megmentettél, nesze fogd a pénzt".
5 éve szültem, senki nem kapott semmit.
2 hónap múlva ismét szülök, ismét senki nem fog kapni semmit.
Paraszolvenciaellenes vagyok, habár csak kis vízcsepp vagyok a tengerben, hiszen sajnos a legtöbb ember elrontja a dolgozókat a folyamatos pénzzel való töméssel.
Első szülésemkor se volt semmi gond, egy nagyon kedves szülésznőt fogtam ki, segített, hogy nyugodt körülmények közt, gátvédelemmel szülhessek.
Igaz, előtte-utána az orvosok le se sz...tak, de nem bánom.
Azért álljunk már meg egy szóra.
A TB-t azért fizeted, hogy az, aki éppen ügyeletes a kórházban, ellásson.
Aki azt gondolja, hogy orvost fogad, aztán kiszúrja a szemét egy doboz csokoládéval (vagy még esetleg azt se ad!), az egy picit gondolkodjon már el.
1. Hiába 40 hét a terhesség, 37 és 41 (42) hét között bármikor beindulhat, és akkor még szó sem esik arról, hogy létezik koraszülés. Azaz az orvosnak legalább 4-6 hétig úgy kell készenlétben állnia, hogy:
- nem ihat meg a barátaival egy sört/fröccsöt
- nem utazhat el
- nem szervezhet olyan programot, ahonnan nem biztos, hogy odaérne a szülésre.
2. Ha szülsz, be kell mennie a kórházba. Hiába van épp a gyerekének szülinapja, hiába ügyelt előtte nap, hiába ügyelne másnap stb.
Ahhoz is jogod van, hogy a gyereked iskolába járjon, de ha nem megy neki az angol, akkor a különtanár sem fogja ingyen oktatni.
Nem az az undorító, hogy az orvos pénzt kér a pluszmunkáért (mert igen, készenlétben lennie és munkaidején kívül bemennie igen is plusz munka!), hanem az, hogy nincs ez normálisan szabályozva, a borítékot kell dugdosni és még az orvos érezze magát szarul, mert elfogadja.
Írni kellene egy papírt, hogy mennyiért vállalja a készenlétet és a szülést és számlát is adni róla.
Ha meg valamiért mégsem megy be, akkor értelemszerűen nem kellene kifizetni.
Szóval oké, ha az ember ügyeletben szül, akkor ne adjon pénzt, hiszen a személyzet csak a munkáját végezte, amiért megkapja az- egyébként szánalmas- fizetését, plusz ezért fizeted a TB-t.
De ha neked nem felel meg az ügyeletes orvos, hanem kifejezetten egy személyhez ragaszkodsz, akkor a legnagyobb bunkóság utána fizetés nélkül távozni.
"Aki lefizetésnek írja: FOGADOTT orvos, drágám! Az asztalosnak is fizetsz, a varrónőnek is, stb."
Okostoni, tudod az a FOGADOTT orvos allami korhazban vezeti le a szulesed, ezert fizeted a TB- t, es o ezert kapja a fizeteset !!
Menj magankorhazba, akkor lesz legalis. Addig undorito korrupt mocsok ami Magyarorszagon megy, szerencsere 15 eve eljottem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!