Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után mekkora összeget...

Szülés után mekkora összeget adtatok az orvosnak?

Figyelt kérdés

Fogadott orvosotok volt vagy az épp ügyeletes?

Orvoson kìvül adtatok másnak is (szülésznő, ápoló) valamit? Pl kis csomagot,stb?

2018. jan. 28. 14:59
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
57%
7 éve, 120.000
2018. jan. 28. 15:51
 22/53 anonim ***** válasza:
69%
2 éve fogadott orvosnak 60E, szülésznőnek 20E. A normálisabb csecsemősök kaptak bonbont.
2018. jan. 28. 16:01
 23/53 anonim ***** válasza:
75%
Kétszer szültem ügyeletesnél. Mindkétszer meg voltam elégedve. A második szülésnél az orvos minden nap meglátogatott, érdeklődött. Neki szerettem volna egy minőségi szeszesitalt adni, de sajnos nem volt bent akkor, amikor hazaengedtek minket. Pénzt egyébként sem adtam volna, komplikációmentes szüléseim voltak, gyakorlatilag csak felügyelte a kitolást az orvos.
2018. jan. 28. 16:45
 24/53 anonim ***** válasza:
60%
Fogadott orvos 100 e Ft.,szülésznő 30 e Ft.
2018. jan. 28. 17:05
 25/53 anonim ***** válasza:
50%

"Aki lefizetésnek írja: FOGADOTT orvos, drágám! Az asztalosnak is fizetsz, a varrónőnek is, stb."

Oké, én fizetek szívesen, de akkor minek fizetjük külön a TB-t?

Én pénzt nem fogok adni, hanem inkább valami ajándékot. Ez a borítékos dolog annyira visszataszító. Persze, hálás az ember, de emberibbnek tartom, hogy hálából veszünk valami jobb italt vagy egy szép ajándékkosarat, mint hogy "köszi, megmentettél, nesze fogd a pénzt".

2018. jan. 28. 17:14
 26/53 anonim ***** válasza:
70%

5 éve szültem, senki nem kapott semmit.

2 hónap múlva ismét szülök, ismét senki nem fog kapni semmit.

Paraszolvenciaellenes vagyok, habár csak kis vízcsepp vagyok a tengerben, hiszen sajnos a legtöbb ember elrontja a dolgozókat a folyamatos pénzzel való töméssel.

Első szülésemkor se volt semmi gond, egy nagyon kedves szülésznőt fogtam ki, segített, hogy nyugodt körülmények közt, gátvédelemmel szülhessek.

Igaz, előtte-utána az orvosok le se sz...tak, de nem bánom.

2018. jan. 28. 17:31
 27/53 anonim ***** válasza:
83%

Azért álljunk már meg egy szóra.

A TB-t azért fizeted, hogy az, aki éppen ügyeletes a kórházban, ellásson.

Aki azt gondolja, hogy orvost fogad, aztán kiszúrja a szemét egy doboz csokoládéval (vagy még esetleg azt se ad!), az egy picit gondolkodjon már el.

1. Hiába 40 hét a terhesség, 37 és 41 (42) hét között bármikor beindulhat, és akkor még szó sem esik arról, hogy létezik koraszülés. Azaz az orvosnak legalább 4-6 hétig úgy kell készenlétben állnia, hogy:

- nem ihat meg a barátaival egy sört/fröccsöt

- nem utazhat el

- nem szervezhet olyan programot, ahonnan nem biztos, hogy odaérne a szülésre.

2. Ha szülsz, be kell mennie a kórházba. Hiába van épp a gyerekének szülinapja, hiába ügyelt előtte nap, hiába ügyelne másnap stb.

Ahhoz is jogod van, hogy a gyereked iskolába járjon, de ha nem megy neki az angol, akkor a különtanár sem fogja ingyen oktatni.

Nem az az undorító, hogy az orvos pénzt kér a pluszmunkáért (mert igen, készenlétben lennie és munkaidején kívül bemennie igen is plusz munka!), hanem az, hogy nincs ez normálisan szabályozva, a borítékot kell dugdosni és még az orvos érezze magát szarul, mert elfogadja.

Írni kellene egy papírt, hogy mennyiért vállalja a készenlétet és a szülést és számlát is adni róla.

Ha meg valamiért mégsem megy be, akkor értelemszerűen nem kellene kifizetni.

Szóval oké, ha az ember ügyeletben szül, akkor ne adjon pénzt, hiszen a személyzet csak a munkáját végezte, amiért megkapja az- egyébként szánalmas- fizetését, plusz ezért fizeted a TB-t.

De ha neked nem felel meg az ügyeletes orvos, hanem kifejezetten egy személyhez ragaszkodsz, akkor a legnagyobb bunkóság utána fizetés nélkül távozni.

2018. jan. 28. 17:33
 28/53 anonim ***** válasza:
41%
Sz orvos hidd el nem érzi magát szarul, szemrebbenés nélkül teszi el
2018. jan. 28. 17:43
 29/53 anonim ***** válasza:
33%

"Aki lefizetésnek írja: FOGADOTT orvos, drágám! Az asztalosnak is fizetsz, a varrónőnek is, stb."

Okostoni, tudod az a FOGADOTT orvos allami korhazban vezeti le a szulesed, ezert fizeted a TB- t, es o ezert kapja a fizeteset !!

Menj magankorhazba, akkor lesz legalis. Addig undorito korrupt mocsok ami Magyarorszagon megy, szerencsere 15 eve eljottem ...

2018. jan. 28. 17:46
 30/53 anonim ***** válasza:
36%
2010-ben szültem. Senkinek semmit nem adtam. Ők a munkájukat végzik, ez a dolguk, ők ezért megkapják a fizetésüket. Viszont a szülésznőnek, illetve az egyik ügyeletes orvosnak, akik tényleg normálisak voltak, nekik számtalanszor megköszöntem a bent töltött napok alatt a törődést.
2018. jan. 28. 17:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!