Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ az, hogy valaki...

Mitől függ az, hogy valaki kap-e beöntést a szülés előtt?

Figyelt kérdés
2018. jan. 11. 19:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem nem magával a beöntéssel van a gond, hanem ha megalázó módon, pózban, esetleg mások előtt, vagy közben gúnyolódva adják. Én legalábbis kaptam, és ott, akkor természetesnek vettem, nem éreztem megalázónak egyáltalán. Kellemetlen sem volt különösebben. Jó, nyilván rendszeresen nem vágynék rá, de ami a szülés során utána jön, az szerintem sokkal rosszabb. Úgyhogy nem nagyon értem azokat, akik a beöntésen rugóznak. Kivéve persze, ha tényleg megalázó módon történik a dolog, de nekem eddig szerencsére jó tapasztalataim vannak ilyen szempontból.

Amúgy hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, valóban kórházfüggő nagyon. Valahol a standard protokoll része, máshol meg nem. De valóban el lehet utasítani, nem kötelezhethetnek rá, ha te nem akarod. Illetve fordítva, kérheted is nyugodtan, ha maguktól nem ajánlják fel.

2018. jan. 12. 12:57
 12/16 anonim ***** válasza:
29%
Én úgy tudom, hogy már csak kúpot adnak, beöntés nincs. Nálam attól tették függővé, hogy aznap volt e már székletem.
2018. jan. 13. 13:05
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
mi megalazo benne, ha rendesen es elkulonitve adjak?
2018. jan. 13. 23:30
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Én kértem mindenképpen, mert nem akartam a szülésnél kellemetlenséget és azért már elég ott volt az idő is hogy jöjjön a kislány.
2018. jan. 28. 00:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Első babánál olyan helyen szültem, ahol "kötelező" a kúp, de a szülésznő elfelejtette, mert más is szült akkor. Én nem szóltam, de nem is volt baleset.

Másodszorra kaptam. A megalázó az volt, hogy a szülőszobához és a mellette lévő műtőhöz egy wc tartozott. A műtoő előtt sok beteg várakozott, ők is mentek volna wcre, de nem tudtak, mert én elfoglaltam. Egy párszor bekopogtak, puffogtak. Nekem megalázó volt, ők meg nem tudtak műtét előtt pisilni. Emiatt siettem is, tehát mielőtt igazán kifejthette volna a hatását a kúp, igyekeztem megszabadulni tőle. Meg utána is ciki volt nikor kijöttem a többi várakozó közé, hogy miattam nem mehetnek be, ráadásul büdös is lett bent. (Abban a szobában vajúdtam, ahol ők vártak a műtétre,gondolom pl abortuszra vagy eü kaparásra, de volt ott fül-orr-gégészeti beteg is) Magyarázkodhattam, hogy bocsi, szülök, muszáj...

2018. márc. 1. 04:44
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a kérdésedre a válaaz: függ az adott kórház protokolljától, a szülésznőtől, és tőled, hogy kéred/elfogadod-e, ha az ellenkezőjét akarják csinálni.
2018. márc. 1. 04:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!