Miért félek a szüléstől?
Teljesen normális a félelmed, a szülés fájdalmas és veszélyes és kiszámíthatatlan lefolyású.
Viszont hogy megnyugtassalak: én világéletemben rettegtem a szüléstől, jó sokáig vártam is vele. Amikor terhes lettem, még jobban elkezdtem félni tőle. Viszont ahogy közeledett a szülés ideje, úgy csapott át a félelmem izgatott várakozásba, és amikor eljött a nagy nap, már csak afféle kifejezetten jóleső "vizsgadrukk" volt bennem.
Csak egyszer szültem, ezért aztán simán lehet, hogy létezik az enyémnél fájdalmasabb szülés, de őszintén, én sokkal rosszabbra számítottam. A szülés fáj, de szerintem az elviselhető fájdalmak közé tartozik.
Számomra a gyermekágyas időszak sokkal emberpróbálóbb volt, mint a szülés.
Nem akarlak lebeszélni a félelemről :), nem árt, ha felkészülsz a legrosszabbra, mert akkor nagy meglepetések nem érhetnek, de azon ne görcsölj, hogy mi van, ha ez nem fog elmúlni, mert a terhességi hormonok olyan csodákat tudnak produkálni az ember érzelemvilágával, amit most még el sem tudsz képzelni! :)
Utolsó:
Én férfi vagyok, és féltem a szüléstől, mert féltettem borzasztóan a szerelmemet.
Bár nem tudom, minek vitatkozom egy ilyen nyilvánvaló trollal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!