Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért félek a szüléstől?

Miért félek a szüléstől?

Figyelt kérdés
Mostanában egyre gyakrabban fordul elő, hogy például amikor valamilyen filmben egy olyan jelenetet látok, amiben szülnek, felmegy a vérnyomásom, és ideges leszek. Azóta ha bárhol ezzel kapcsolatban olvasok vagy látok valamit automatikusan ideges és feszült leszek. Igazából nem is zavarna, de én is szeretnék majd gyerekeket, de mi lesz ha ez a rettegés nem fog elmúlni? :( Őszintén, nekem nagyon ijesztőnek tűnik...
2018. jan. 5. 23:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

Teljesen normális a félelmed, a szülés fájdalmas és veszélyes és kiszámíthatatlan lefolyású.

Viszont hogy megnyugtassalak: én világéletemben rettegtem a szüléstől, jó sokáig vártam is vele. Amikor terhes lettem, még jobban elkezdtem félni tőle. Viszont ahogy közeledett a szülés ideje, úgy csapott át a félelmem izgatott várakozásba, és amikor eljött a nagy nap, már csak afféle kifejezetten jóleső "vizsgadrukk" volt bennem.

Csak egyszer szültem, ezért aztán simán lehet, hogy létezik az enyémnél fájdalmasabb szülés, de őszintén, én sokkal rosszabbra számítottam. A szülés fáj, de szerintem az elviselhető fájdalmak közé tartozik.

Számomra a gyermekágyas időszak sokkal emberpróbálóbb volt, mint a szülés.

Nem akarlak lebeszélni a félelemről :), nem árt, ha felkészülsz a legrosszabbra, mert akkor nagy meglepetések nem érhetnek, de azon ne görcsölj, hogy mi van, ha ez nem fog elmúlni, mert a terhességi hormonok olyan csodákat tudnak produkálni az ember érzelemvilágával, amit most még el sem tudsz képzelni! :)

2018. jan. 6. 14:09
 12/14 anonim válasza:
53%
Én sem félek a szüléstől, MERT FÉRFI VAGYOK!!!!!
2018. jan. 8. 23:59
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

Én férfi vagyok, és féltem a szüléstől, mert féltettem borzasztóan a szerelmemet.

Bár nem tudom, minek vitatkozom egy ilyen nyilvánvaló trollal...

2018. jan. 9. 11:01
 14/14 anonim válasza:
A trollkodásomért elnézést kérek. Hirtelen felindulásból történt.
2018. jan. 9. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!