Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik a legrosszabb ezek kozul?

Melyik a legrosszabb ezek kozul?

Figyelt kérdés

(Azon kivul h az első felállás)

Császáros leszek és félek..

Katéter, drén(remélem jól írom azt a kis csövet amit behelyeznek)

Vagy beöntés és az utána lévő állapot?

Elso par tusolas nehez? Mivan ha víz éri a sebet? Nem tud szétválni? (Ez nagy félelmem, meg az első nagy wc ,hogy nagy friss heggel a hasamon nyomjak)

Ki mennyi idő alatt jött helyre ugyahogy és miért lettél programcsászáros, hány hetesen?

Hány napot kell utána a kórházban tölteni általában?

2018. jan. 4. 13:08
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Sógornomnek volt 2 is es utolag mindig orult neki. Egy bnom is csak jókat mondott. Remelem én is végül így állok hozzá majd.:)
2018. jan. 5. 11:56
 22/24 anonim ***** válasza:

Ugyanazért lett programcsászár, mint neked. Faros baba, szűk medence, én is nagyon pici vagyok (bár végül amúgy a lányom is picike lett). 38+6-ra írtak ki, végül 36+4 lett, mert a vérnyomásom is nagyon magas volt a végén.

Katéter felrakásától én rettegtem, nem fájt, ügyes volt a szülésznő, aki felrakta. Amíg fent volt, az viszont nagyon szar volt, erős pisilési inger nonstop, de ugye nem tudsz, plusz ilyen hólyaghurutos érzés, nagyon nehezen viseltem, örültem, mikor végre lekerült.

Beöntés nekem nem volt, drain csövet sem kaptam.

Érheti víz a sebet, de vigyázni kell, hogy minimális legyen, ne áztasd.

Nagywc... fáj nyomni, de nyomhatsz. Utáltam, nekem hónapokig szorulásom is lett, de túléltem, rendeződött.

A varratszedéstől paráztam, de megúsztam, felszívódó varratot kaptam, így nem is igazán piszkáltak a műtét után.

Mi a 7. napon mentünk haza, mert nagyon picike lett a babám, vissza kellett szedni a születési súlyt, és csak utána mehettünk. Amúgy 4 nap általában császár után, amit bent kell lenni.

Hogy mikor jöttem helyre... hát, a köhögés, tüsszögés, nevetés, felülés még fájdalmas volt egy ideig, szerintem úgy egy hónap volt, mikor már nem kellett a kezemmel segítenem magamnak felülni, és nem szisszentem fel, ha köhögtem vagy nevettem. De erős fájdalom csak pár nap volt, utána már azért nem okoztak gondot a mindennapok. Délben műtöttek, aznap este már felálltam, másnap reggelig voltam az őrzőben, utána gyermekágy és velem volt a baba, én láttam el, szóval azért nem olyan vészes :)

2018. jan. 5. 17:36
 23/24 anonim ***** válasza:
Programcsászár volt tíz évvel ezelőtt. Nem kaptam beöntést, katéter volt, de nem hagyott mély nyomokat bennem. A műtétet spinális érzéstelenítéssel csinálták, enyhén kellemetlen volt a szúrás a gerincbe. A műtétnél semmit sem éreztem, viszont nagyon fáztam.Csodálatos és megható volt, mikor megmutatták a kislányomat! Utána, nem titkolom, nagyon fájt, majdnem két hétig csak görnyedve tudtam járni (viszont amikor feküdtem, nem fájt, úgyhogy lehet, hogy én kevesebbet mozogtam, mint a többiek), egyébként nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. A nagywc-hez kértem és kaptam hashajtót, csak pár napig kellett, otthon már ment egyedül is, préselni, nyomni nem mertem. Sokat segített egy méretemhez illő alakformáló bugyi, finoman leszorította a sebet, javasolták is. Nagyon erős biztonságérzetet adott, nagyon javaslom. Az első két-négy hétben minden segítséget fogadj el rokonoktól, mert épp elég lesz a sebbel a gyereket ellátni. A fájdalom pár hétig tart, kímélni kell magad, de utána hamar el lehet felejteni, a heg egy év alatt nálam észrevétlenné halványodott. Még körülbelül egy évig a sebnél egy kicsit keményebb csíkot éreztem a hasamnál, aztán az is visszapuhult. Szerintem én az átlagnál nehezebben éltem meg a műtét utáni két-három hetet, de nagyon hamar eltelt.
2018. jan. 5. 23:24
 24/24 A kérdező kommentje:
Mar rendeltem tegnap pár ilyen bugyit 2 méretben 4 dbot. Hasleszoritos ,a boltokban nem kaptam igy gondoltam jo ha 2 meretbe veszek egyik biztos jo lesz :)
2018. jan. 6. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!