Mi a legrosszabb, ami így szülés közben megtörténhet?
Sajnos ügyet kell intéznem, erről most nem írnék, de a lényeg, hogy 38. hétben úton leszünk. Ha a szülés máshol jön rám, pl két megyével arrébb, ott is el fognak látni, és bár messzebb van, de a szűk család, férj+anyám meg tud látogatni így is, és értünk is tud jönni a férjem. Nincs fogadott orvosom, szóval ez nem okozna gondot, és nem az Isten háta mögé kell mennünk, ahonnan megközelíthetetlen lenne a kórház.
Szóval van valami, ami gondot okozhat szerintetek, és nem jutott eszembe? Első baba, és nagyon szeretnék pár tanácsot olyantól elsősorban, aki szült már.
Utolsó, igen, csak régen jóval több újszülött és nő volt, aki belehalt a szülésbe. Mert nem volt más lehetőségük. Ma mar van, szóval hagy készüljön már fel maximálisan a kérdező a szülésére.
Egyébként ha nálad van a kórházi pakkod akkor nem lesz semmi gond. En is így jártam, máshol indult meg a szülésem, mint terveztem. De nem volt semmi hátrányom belőle, minden oké volt.
A kórházi pakkod mindig legyen nálad, meg persze irataid, leletek, kiskönyved.
-------------
# 6
Régen bábával és az egész női rokonság segítségével szültek otthon a nők. (Nem azt mondom, hogy soha senki nem szült meg a kukorica földön.)
Azután 6 hétig feküdtek, a gyerekágyat, csak a babával foglalkoztak, a tiszta szobában (nem a család többi tagjával).
Főzésre a legkevésbé sem volt gondja, hiszen vitték a komatálat és folyton volt ki segítsen.
Nekem még a nagymamám is így szült a '60-as években.
Pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!