Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik a legrosszabb ezek kozul?

Melyik a legrosszabb ezek kozul?

Figyelt kérdés

(Azon kivul h az első felállás)

Császáros leszek és félek..

Katéter, drén(remélem jól írom azt a kis csövet amit behelyeznek)

Vagy beöntés és az utána lévő állapot?

Elso par tusolas nehez? Mivan ha víz éri a sebet? Nem tud szétválni? (Ez nagy félelmem, meg az első nagy wc ,hogy nagy friss heggel a hasamon nyomjak)

Ki mennyi idő alatt jött helyre ugyahogy és miért lettél programcsászáros, hány hetesen?

Hány napot kell utána a kórházban tölteni általában?

2018. jan. 4. 13:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Nem lesz olyan gondod hogy nem tudsz mások előtt wc-zni, mert a beöntést nem lehet visszatartani.

Vagyis addig míg elfutsz a mosdóig, de onnéttól csak folyik (már bocsi)

Nálunk külön helyiség van erre , külön wc-kkel, senkit nem fog érdekelni hogy te nagy wc-zel, mellettem lévő wc-kbe épp vajúdtak, kisebb gondjuk is nagyobb volt mint hogy én épp kakilok.

Ebédet nekem is hoztak be, bár nem volt étvágyam ,de kórházi kosztból egyedül a reggeli májkrémes kenyeret tudtam megenni.

Katéter volt nekem a legrosszabb, el se tudtam képzelni fájdalmamba hogy fogok ezzel leülni az asztalra, de megkapod a szurit már nem fogod érezni.

Nekem le volt ragasztva a sebem tusolásnál, de nem baj ha víz éri.

Első felállás kemény, de túlélhető, nekem a vérveszteség volt nehéz mellette, folyton úgy kaptak el hogy nehogy elájuljak, de kaptam vért utána jobb lett, ha neked is kell fogadd el ,ne ózkodj tőle, mert gyengeség mellett nem fogod tudni ellátni a picit.

Még ami nagyon rossz volt az mikor megnyomkodtálk mindig a hasam hogy hogy ürül a vér, illetve az oxitocin injekciók, ettől olyan görcseim lettek a frissen vágott méhembe hogy rohannom kellett wc-re, nagyon utáltam.

De térjünk rá a jobb részekre is, nem lesz vészes 3 nap után a dolog, varratszedés egyáltalán nem fáj pl, nekem székelés se fájt de hashajtóval nem is volt mit nyomni, és igen ha mozogsz nem hagyod el magad hamarabb felépülsz.

Műtét közbe csak húzogatást, nyomkodást fogsz érezni, semmit fájdalmat, hányingered lehet ettől ne ijedj meg, nem fogsz hányni.

Én 4 napot töltöttem kórházba, attól se ijedj meg ha nem indul be a tejed rögtön császár miatt gyakori, nekem csak itthon lett igazán, előtejtől is jól laknak ha éjjel mikor elviszik nem tápszerezik. Sajnos nálunk tápszerezték éjjel, így az előtejem semmire nem volt elég, kitágult a gyomra.

Gyors felépülést kívánok, és jó babázást!

2018. jan. 4. 14:18
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sürgősségi császárom volt péntek este fél 10-kor. A beöntés nem fáj, inkább csak a szituáció kellemetlen szerintem sokaknak. A katétert nekem már akkor tették be amikor el voltam érzéstelenítve és másnap reggel az első felkeléskor vették ki zuhanyozás előtt. Az első felkelés az nehéz, meg tusolás után az öltözés, nálunk segített egy nővér mindenben. Nekünk azt mondták, hogy nyugodtan zuhanyozzunk, nem baj, ha vizes lesz a seb (nekem olyan varratom volt amit kívülről nem lehetett látni és érezni, csak a 2 szélén volt 2 gomb a varratok végeivel). Péntek este szültem és hétfőn mehettünk haza, tejem 4-5 napra lett csak. Pár nappal később én már porszívóztam, főztem és csináltam mindent úgy mint előtte.
2018. jan. 4. 14:20
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk lehetett ebédet bevinni, hát a kórházi koszton nem is maradtam volna életben :D

Egyik előző válaszoló írta a hányingert. Nekünk adtak valami keserű löttyöt is, egy felepohárnyit, attól nem volt hányingerünk sem.

2018. jan. 4. 14:39
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

A szivacs jó ötlet nekem is volt. Kaját vihetnek be. Beö téat nekem a szülőszoba előtti előkészítőben csinálták és ott volt egy wc plusz zuhany. Max a szükésznők v az orvosok rohangáltak ott. De őket abszolult nem izgatja ,hogy milyen hangok jönnek ki onnan... láttak ők már cifrabbat is.

Én is azt hittem hogy ciki lesz a beöntés.. de 5 perces fájásoknál pont "leszartam" :D

2-es voltam.

2018. jan. 4. 18:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Programcsászárom volt, azt sem mondták, hogy ne egyek (persze nem ettem, de külön nem mondta senki), beöntés sem volt. Katétert még a szülőszobában feltették, cseppet sem fájt. Kaptam oxit, hogy megindítsák a fájásokat, hogy a baba is érezze, készül valami, a gép ugyan mutatta, én nem igazán éreztem. Drain csövem nem volt. Du. 5kor császároztak, másnap reggel 7kor keltettek fel (éjjel gondolom nem akartak ezzel vesződni, meg nem is a császáros intenzíven voltam, hanem a rendesen, mert ott nem volt hely). Nagyon sokat ittam éjjel (jó, ha viszel 2-3 sportkupakos üveget, hogy tudj inni egyedül, és ne kelljen félóránként utántöltetni a palackot). Mikor felkeltem a sok víz miatt iszonyatos hányingerem lett, de csak kb 2 percig. Utána elkísértek tusolni (nekem ez volt a legkellemetlenebb az egészben, h betéttel meg katéterrel a lábam közt, meztelenül, legalább 3an kísértek a tusolóba, tudni sem akarom, hányan láttak közben :( de ez csak azért volt, mert nem volt hely a szülészeti intenzív osztályon. Tusolás előtt kivették a katétert, ez picit csípett egy mp-ig, de ennyi. Szerencsére VIP szobát kaptam, ahol alacsonyabb volt az ágy, mint a többi kórteremben, illetve egy köntös kötőjét (vagy vmi hasonlót) odakötöttek az ágy végéhez, így gond nélkül fel tudtam ülni (fel tudtam húzni magam). Javaslok betenni egy hosszabb övet, vagy valami hasonlót, ha nem lenne nálatok ilyen, akkor is tudd magad valamivel felhúzni. A seb le van ragasztva, áztatni nem szabad, de amíg gyors letusolsz, nem is lesz baja. Nagy wc nekem a kórházban csak minimálisan volt, de én is olyan vagyok mint te, idegen helyen sem tudok. Mikor hazajöttünk, egyből megoldódott a dolog. Vehetsz esetleg laevolac szirupot, ha tartasz a dologtól.

Én kértem a császárt, meggyőződésem, hogy a babának ez a biztonságosabb (nem erőltetem rá senkire, csak leírtam a véleményemet, persze le lehet pontozni érte...)

Pénteken született 38+3-ra és hétfőn jöhettünk haza.

Nagyon hamar rendbejöttem.

2018. jan. 4. 23:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

lemaradt:

a műtét közben az egyik vállam iszonyat elkezdett fájni, amit nem tudtam hova tenni és nagyon meg is ijedtem tőle. Később olvastam, hogy ez "normális", bár nem mindenkinél jelentkezik. Csak azért írom, te ne ijedj meg annyira, mint én, ha ez történik.

2018. jan. 4. 23:17
 17/24 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom h megirtad. Parszor még elolvasom a soraid.:)

2 het es jon a napja.

Én is "kértem" de kérdeztek es azert.

Faros és elso baba meg nagyon szuk a medencem meg ugy mindenem. Nagyon pici ks vagyok. Igy aztan mondta az orvos h kiir ha nem erzem h megprobalnam elso szuleskepp a faros babát.

36hetes vagyok (+3nap)

Igy aztan mondtam h legyen csaszar. De nagyon felek, kicsit megnyugtattatok de félek. Remelem semmi komplikáció v szovodmeny nem lesz

2018. jan. 5. 08:35
 18/24 anonim ***** válasza:
Figyu, császár alatt szinte esélytelen, hogy a babának baja legyen, anyánál is nagyon nagyon ritkán fordul elő bármi, programozott császár esetében meg aztán végképp nem szokott gond lenni. Jól tetted, hogy nem vállaltál be egy faros babát, mert ott aztán tényleg bármi lehetett volna. Legjobban döntöttél, hidd el, a műtét után te is így fogod gondolni! Ne félj, mert nincs miért! Legfontosabb, hogy ne hagyd el magad, amint lehet, kelj fel, sétálj, minden felkeléssel jobb lesz!
2018. jan. 5. 11:02
 19/24 A kérdező kommentje:

Igazabol nemis a mutettol tartok , hanem minden egyben- tehát a kiszolgáltatottság. Iszonyatosan a mumusom.. de kibirom es megéri a kisfiamért.:)

Igykeszem nagyon eros es nyugodt lenni. Az h csaszar lesz nem is zavar igazából. A spontán szüléstől ugyanúgy félnék.

Koszonom h irtal. Nagyon segítőkesz vagy!!!

2018. jan. 5. 11:16
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen írok, mert minidig mindenhol csak a negatívat tolják le az ember torkán a császárról, mert hú meg ha, meg nagy hasi műtét és a többi, és ezzel csak megijesztik a kismamákat... :)
2018. jan. 5. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!