Hogy pakoltatok össze a korházra?
nem a csomag tartamára vagyok kiváncsi, azt tudom miket kell elpakolni, de egy csomo mindent akkor kell betenni mikor indulnánk. papucs, iratok telefon krém stb.. volt idödtök össze szedegetni 2 fájás közt? volt egy cetli a táskán hogy mi kell még bele? v agy hogy volt?
mert én pakolok, de alig tettem el valamit, mert a szülésig a többi dologra még szükségem van.
33 hkm
Szia. Én 37hetesen éjjel 2kor pakoltam be ami másnapig kellett.
Simán 2 fájás közt megoldottam:D
A többit csak odapakoltam és a párommal hozattam be másnap. Egyszerűbb volt, mert nálunk a szülőszobai szekrény kicsi, meg mikor visznek fel az osztályra akkor is jobb volt csak 1 táskát hozatni.
papucsot újat vettem, köntösöket is tudtam addig nélkülözni, betét berakva, popsitörlőt is, cérnabugyi is új, hálóingek is újak voltak....szóval vettem új dolgokat, nem horror összegre gondolj, de nekem pl nem volt normális hálóingem, mert bugyi pólóban alszom, így vettem......
szóval így pakoltam össze!!!
Illetve a két fájást ne úgy képzeld el,h rögtön fetrengesz a fájdalomtól és meg se tudsz mozdulni, én délután még barátnőztem, este cuki, aztán hazamentem el kezdtem keresni a házasságit, a papirjaim egy helyen vannak amúgy is a kézitatyómban, aztán elmentem leborotválkozni, lefürödni és laza út a kórházba onnan még jó pár óra adminisztráció, várakozás, ha valami lemarad bárki hoz másnap.....ne aggódj!!!
Szia, én kb a 36.héten pakoltam össze.
Amit lehetett, beraktam a táskába, mármint amiket amúgy nem használtam, pl hálóing, nedves vécépapír, sima vécépapír, papucs, köntös....
A hiányzó dolgokról listát írtam, hogy amikor indulunk, nehogy itthon maradjanak. Pl telefontöltő, hajszárító, stb...
Amikor jöttek a fájások, nekem egyből 5 percesek, akkor még mentem zuhanyozni, kávét főzni, reggelit készíteni a férjemnek, összepakolni a lakásban, ilyesmi. Ne úgy képzeld el a fájásokat, hogy akkor teljes csőd, se kép, se hang. Két fájás között semmit nem fogsz érezni, akkor simán tudsz pakolni, vagy amit akarsz.
Persze más, ha mondjuk úgy kezdődik a szülésed, hogy elfolyik a magzatvíz, mert akkor sietni kell a pakolással! Ezért is jó, ha listát írsz a hiányzó dolgokról!
Nekem megvolt a lista:
szülőszobára táska
kórházi táska hazamenős táska
Fel volt címkézve mind, tetején a lista, kihúzva, ami benne volt már és aszerint pakoltam, de 38 hetesen bezártam mindegyiket készre és vittem magammal, amikor mentem 40 hetesen nst-re.
Bent is tartottak már.
Amire szükségem volt, abból tettem másikat a táskába. Mondjuk hajszárítót nem vittem amúgy sem.
A tusfürdő, ilyesmi meg a DM-ben van kicsi, azokat vettem, mert kevesebb helyen elfért, és ami marad, otthon el tudod használni.
Köntösből is van nekem kettő, ez sem volt gond.
Iratok:
szig
lakcímkártya
taj kártya
adókártya
terheskönyv,
összes orvosi papírod a várandósságodról
ha vmi spec vizsgálatod vagy eü gondod van arról papír
apasági nyilatkozat vagy házassági akvi kivonat frissített példánya (ha kéri a kórház).
Nálam volt a hétköznapi táska, abban benne egy mappa(kiskönyv, leletekkel, személyes iratok: személyi, lakcím, taj, apasági)
A kórházi pakban: egy külön zacsiban törcsi+hálóing+tusfürdő+bugyi+egy betét, ami szülés utáni első zuhihoz kell, azt csak ki kelljen venni, ne kelljen kotorászni érte.
Minden új volt, így komplett volt. Egyedül a zuhanypapucsom nem volt benne, de azért lehajoltam, mikor a kórházba indultunk.
Nálunk apa hozta utánam a bőröndöt, bent adták a hálóinget(ezért sem cipeltettem a cuccom) és sejtettem, hogy apa is nyugodtan beér a holmimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!