Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy pakoltatok össze a korházra?

Hogy pakoltatok össze a korházra?

Figyelt kérdés

nem a csomag tartamára vagyok kiváncsi, azt tudom miket kell elpakolni, de egy csomo mindent akkor kell betenni mikor indulnánk. papucs, iratok telefon krém stb.. volt idödtök össze szedegetni 2 fájás közt? volt egy cetli a táskán hogy mi kell még bele? v agy hogy volt?

mert én pakolok, de alig tettem el valamit, mert a szülésig a többi dologra még szükségem van.

33 hkm

2010. jún. 1. 18:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én 37hetesen éjjel 2kor pakoltam be ami másnapig kellett.

Simán 2 fájás közt megoldottam:D

A többit csak odapakoltam és a párommal hozattam be másnap. Egyszerűbb volt, mert nálunk a szülőszobai szekrény kicsi, meg mikor visznek fel az osztályra akkor is jobb volt csak 1 táskát hozatni.

2010. jún. 1. 18:56
 2/12 anonim ***** válasza:
53%

papucsot újat vettem, köntösöket is tudtam addig nélkülözni, betét berakva, popsitörlőt is, cérnabugyi is új, hálóingek is újak voltak....szóval vettem új dolgokat, nem horror összegre gondolj, de nekem pl nem volt normális hálóingem, mert bugyi pólóban alszom, így vettem......

szóval így pakoltam össze!!!

Illetve a két fájást ne úgy képzeld el,h rögtön fetrengesz a fájdalomtól és meg se tudsz mozdulni, én délután még barátnőztem, este cuki, aztán hazamentem el kezdtem keresni a házasságit, a papirjaim egy helyen vannak amúgy is a kézitatyómban, aztán elmentem leborotválkozni, lefürödni és laza út a kórházba onnan még jó pár óra adminisztráció, várakozás, ha valami lemarad bárki hoz másnap.....ne aggódj!!!

2010. jún. 1. 19:05
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindenem uj volt. vettem papucsot,hosszu pamut zoknikat, pamut bugyikat (kinaiba kb 300Ft volt per csomag, tehat valoban nem horror összeg), meg vettem haloinget mert en is bugyi polos vagyok:D betet, törlökendö, fogkefe fogkrem, tusfürdö, köntös(mindig volt köntösöm, de meg sosem hasznaltam)... minden volt benne, az összes iratomat pedig a kis terhes mappamba tettem mindig, hogyha barmikor kell menni nehogy kimaradjon valami. szaval nekem 36ik hettöl minden össze volt pakolva. De a cetlis megoldas nekem tetszik, ha nem tudsz mindent elpakolni.
2010. jún. 1. 19:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. és milyen iratok kellenek?
2010. jún. 1. 19:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én kb a 36.héten pakoltam össze.

Amit lehetett, beraktam a táskába, mármint amiket amúgy nem használtam, pl hálóing, nedves vécépapír, sima vécépapír, papucs, köntös....

A hiányzó dolgokról listát írtam, hogy amikor indulunk, nehogy itthon maradjanak. Pl telefontöltő, hajszárító, stb...

Amikor jöttek a fájások, nekem egyből 5 percesek, akkor még mentem zuhanyozni, kávét főzni, reggelit készíteni a férjemnek, összepakolni a lakásban, ilyesmi. Ne úgy képzeld el a fájásokat, hogy akkor teljes csőd, se kép, se hang. Két fájás között semmit nem fogsz érezni, akkor simán tudsz pakolni, vagy amit akarsz.

Persze más, ha mondjuk úgy kezdődik a szülésed, hogy elfolyik a magzatvíz, mert akkor sietni kell a pakolással! Ezért is jó, ha listát írsz a hiányzó dolgokról!

2010. jún. 1. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:
ha nem ott szülsz ahol hazasodtal, akkor hazassagi anyakönyvi kivonat meg szemelyes iratok tb kartya, mas nem , vagy legalabbis nem emlekszem ra.
2010. jún. 2. 00:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megvolt a lista:

szülőszobára táska

kórházi táska hazamenős táska

Fel volt címkézve mind, tetején a lista, kihúzva, ami benne volt már és aszerint pakoltam, de 38 hetesen bezártam mindegyiket készre és vittem magammal, amikor mentem 40 hetesen nst-re.

Bent is tartottak már.

2010. jún. 2. 07:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Amire szükségem volt, abból tettem másikat a táskába. Mondjuk hajszárítót nem vittem amúgy sem.

A tusfürdő, ilyesmi meg a DM-ben van kicsi, azokat vettem, mert kevesebb helyen elfért, és ami marad, otthon el tudod használni.

Köntösből is van nekem kettő, ez sem volt gond.

Iratok:

szig

lakcímkártya

taj kártya

adókártya

terheskönyv,

összes orvosi papírod a várandósságodról

ha vmi spec vizsgálatod vagy eü gondod van arról papír

apasági nyilatkozat vagy házassági akvi kivonat frissített példánya (ha kéri a kórház).

2010. jún. 2. 07:54
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálam volt a hétköznapi táska, abban benne egy mappa(kiskönyv, leletekkel, személyes iratok: személyi, lakcím, taj, apasági)

A kórházi pakban: egy külön zacsiban törcsi+hálóing+tusfürdő+bugyi+egy betét, ami szülés utáni első zuhihoz kell, azt csak ki kelljen venni, ne kelljen kotorászni érte.

Minden új volt, így komplett volt. Egyedül a zuhanypapucsom nem volt benne, de azért lehajoltam, mikor a kórházba indultunk.

Nálunk apa hozta utánam a bőröndöt, bent adták a hálóinget(ezért sem cipeltettem a cuccom) és sejtettem, hogy apa is nyugodtan beér a holmimmal.

2010. jún. 2. 10:07
 10/12 anonim ***** válasza:
jaja, nekem is úgy volt pakolva, h a szülés utáni első zuhany+felöltözéshez egybe ki lehessen venni a dolgokat, apának csak odaszóltam h adja és rögtön megtalálta, pedig azt se tudta fiú e vagy lány...:)....a többi cucc, meg akár a következő hazakörben is ráér....ja meg plusz az iratok, bár éntőlem semmit nem kértek, csak diktáltam
2010. jún. 2. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!