Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után zúgni kezdett a...

Szülés után zúgni kezdett a fülem. Meg találják vajon az okát?

Figyelt kérdés
Találgatások vannak. Betahisztin értágítót írtak fel. Hallásom rendben van, de ez a zúgás éjjel iszonyatos. Azt gondolják keringési zavarom van. Igaz szemérem ajki visszerem sem húzódott vissza teljesen, menzesz alatt újra kijön, nagyon fáj,járni sem tudok. Meg a pajzsmirigyem is alulműködik. 2 terhesség egymás után kidöntött teljesen. Kétségbe vagyok esve azelőtt, semmi bajom sem volt. Segítseket légyszi!
2017. nov. 15. 22:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Még nem szedek semmit sem a pajzsmirigyemre, de 2 hetente begyullad, meg hol jó a TSH-m, hol alulműködik. Jó TSH mellett nem is néznem T3 T4-t.
2017. nov. 15. 22:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is zúg. 1200 ismert oka van. Ritkán található meg az igazi oka és kevés esetben gyógyítható.

Ha segít a betahisztin, akkor keringési oka is lehet.

Leggyakrabban az izgulás, a stressz, ami erősíti.

Lassan múlik. Hidegben rosszabb.

Van rá kérdőív, mennyire rossz. Azért jó kitölteni, mert ezen látod a javulást. Ha nem találod, majd küldök linket.

Ismerem, milyen, amikor azt mondják, ne stresszelj, mert az csak ront rajta. Ezek a szövegek nem segítenek. De igazak. Ezzel a betegséggel 95 évig is élhetsz. De kezelni kell a stresszt.

Nekem fél év kellett, hogy megtanuljak ezzel élni. Van pár trükköm. Majd írok még.

Ha elfogadod, könnyebb lesz elviselhetővé tenni.

Jobbulást!

Amúgy gyakori betegség.

2017. nov. 15. 23:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Ezt még lehagytam: Pajzsmirigy is genya egy szerv. Stressz hatására gyengélkedik! Nekem is egy a kettő egyszerre jött elő. PM gyulladás és tinnitus.
2017. nov. 15. 23:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Nekem alulműködik a pajzsmirigyem, de ilyet még nem hallottam, hogy attól zúgna esetleg a fülem. Meg nem is zúgott soha egyáltalán szerencsére.
2017. nov. 15. 23:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Nem pm alulműködése okozza a tinnitust.
2017. nov. 15. 23:59
 6/12 anonim ***** válasza:

Itt a kérdőív:

[link]

2017. nov. 16. 08:09
 7/12 A kérdező kommentje:

Ennyire nem súlyos a helyzet, a kérdőívben a kérdések olyanok,mintha vkinek hajszárító menne egész nap a fülében. Nem hallom nappal, csak csendben lefekvéskor hallom, zavaró akkor,de eltudok aludni. Nappal nem hallom, így semmiben sem zavar szerencsére.

De ez gondolom rosszabb lesz később. Na attól félek. Jó volna megtalálni az okát.

2017. nov. 16. 10:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigyem a terhesség után lett ilyen, sokaknak kihozza a terhességgel, szüléssel járó hormon vihar. 6 hónap alatt,ha nem rendeződik, csak élethosszig taró hormonpótlással orvosolható. Csak még ott sem tartunk, h lenne egy olyan érték, aminél el lehetne kezdeni szedni. Mert épp a határon van, de van h jó. De sokszor gyulladt.
2017. nov. 16. 10:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt fülzúgás,majdnem minden szülés után, 4 gyerekem van. Pont olyan, mint neked, csak éjjel észrevehető, nappal nem zavar.

A kimerültség, kialvatlanság okozza. Ahogy többet tudsz pihenni, el fog múlni teljesen.

A második gyerek után olyan rosszulléteim voltak, hogy a fejem sem tudtam megmozdítani, annyira szédültem, hánytam. Semmi okát nem tálalták, pedig még agyi ct-m is volt.

A hormonváltozás és a fáradtság együtt csodákra képes.

2017. nov. 16. 12:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Értem. Akkor ez nem a tinnitusz. Hát nekem néha a hajszárítónál hangosabban zúg a fülem. Úgyhogy teljesen más mértékben és változatban, mint neked. És hirtelen jelentkezett, nem voltak előfeltételei.

Inkább tűnik valószínűnek az, amit #9 ír. Kimerültségtől, megerőltetéstől igen enyhe fülzúgás átmenetileg előfordul teljesen egészségesekkel is.

2017. nov. 16. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!