Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha szülés után a baba oxigánhi...

Ha szülés után a baba oxigánhiányos, hallott valaki olyat, hogy nem kezdett kúszni mászni, vagy bármi? Mert neten 5 hón belül már írják, hogy Dévény kell, még a legenyhébb esetekre is.

Figyelt kérdés

"Méhen belül, szülés közben vagy a szülést követő adaptációs időben bekövetkezett O2 hiányos állapotra nagyon érzékeny az agyban lévő mozgató- és izomtónus szabályozó központ."

"A szülési O2 hiányos agykárosodások még az orvosilag enyhének minősített esetekben is a normál életvitel szempontjából jelentős mozgásproblémákat okozhatnak."

van, aki nem is foglalkozik ezzel, hiába szorult oxigénre az újszülött..jogos?

2015. márc. 17. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:

most mi a kérdés? hogy nem mászott vagy hogy nem foglalkozott vele?

az, hogy szülés közben oxigénhiányos állapotba került a baba az nem azt jelenti, hogy szülés után oxigént kapott!

biztos van aki nem foglalkozik vele, mifelénk az oxigénhiányos babákat egyből küldik neurológushoz és katona módszert alkalmaznak, nem dévényt. dévényt azért sokan nem tudják megfizetni, 5000.-/ alkalom itt.

barátnőméknél 10 hónaposan derült ki az oxigénhiány, forgott és kúszott, de tovább már nem fejlődött. 11 hónaposan kezdték fejleszteni, most 4 éves, még mindig csak kúszik, viszont ha felültetik akkor megül ár magától :(

2015. márc. 17. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:

nálunk semmi gond nem volt, kivéve, hogy ikrek, és azért elnyomhatták egymást odabent, ezért én kb. 2 hónaposan elvittem őket dévényeshez megnézetni, és még párszor kontrollra. ha ilyen korán van valami, és elkezdik fejleszteni, sokkal, de sokkal jobban fejlődik, mondhatni rendesen, mintha mondjuk valaki 1 évesen viszi el a gyerekét, holott korábban voltak már mondjuk erre utaló jelek.

ha oxigénhiány lett volna, biztos, hogy mindenképpen elvittem volna szintén, szerintem valamilyen szerintem felelőtlenség ezzel nem foglalkozni, és ugyan nem vagyok képben, de biztos, hogy megoldható valahogy, még ha drága is

2015. márc. 17. 20:38
 3/6 A kérdező kommentje:

igen, úgy értettem, oxigént adtak születés után a babának (nem sírt fel, el volt lilulva)

és csak kíváncsi lennék olyanokra is pl, hogy akinek így volt, vagy aki ismer olyat, ainek hasonlóan oxigént kellett adni, hogyan fejlődik a babaája, mert akiről tudok még nemrég született és nem tartják fontosnak vele ilyen szinten foglalkozni, hogy Dévény.

és ezért bizonytalanodtm el, hogy dehát nem kellene inkább ost, mint később?

"Edelmann Nobel díjas agykutató szerint 5 hónapos korig van az agynak olyan tartalékállománya, amely az 5. hónap után élettanilag leépül. A Dévény speciális manuális technika direkt ingerhatása az agynak ezt a tartalékállományát indítja be."

magyarán nem értem a szülőt és nem tudom jogos e, én is felelőtlenségnek tartom.

2015. márc. 17. 20:52
 4/6 A kérdező kommentje:
szomoró eset első amiről írtál, legszívesebben megmutatnám az illetőnek..
2015. márc. 17. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:

első vagyok. ők nem tudtak az oxigénhiányról, semmi jele nem volt, valószínűleg még a pocakban lett.

egyébként ha kap oxigént, az még nem jelenti azt, hogy oxigénhiányos volt. tesóm lánya is kapott, egy kis rásegítést meg nagyon pici súllyal született, 35 hétre, de náluk szerencsére semmi gond, nem kellett dévényre se járni, már iskolás, kitűnő tanuló... :)

2015. márc. 17. 21:12
 6/6 A kérdező kommentje:
akkorhát ne fessek ördögöt a falra :)
2015. márc. 17. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!