Kapott már valaki beszólást a kórház személyzetétől/orvostól szülésnél vagy sima vizsgálatnál, amiért nem szőrtelenítette teljesen az intim területet?
12-es: nálunk az nst-n is szülésznők vannak:) Ápolói köpenyben, de szülésznői végzettséggel. Volt szerencsém terhespatológián is feküdni, ott vannak ápolók és szülésznői végzettségű ápolók is, nst-t, egyéb vizsgálatokat csak utóbbiak végeznek, míg a gyógyszerelést például a csak ápolói végzettségűek is.
Szülésnél nincs jelen ápolónő, csak szülésznő, ill. szülész-nőgyógyász szakorvos.
"ápoltak a kismamák"
Hát ez érdekes megfogalmazás, bár ő sem biztos, hogy pejoratívan értette, csak valahogy így sikerült.
Az, hogy valaki nem szőrtelenít intim területen, nem ápolatlanság. Az ápolatlanság az, mikor ablakot kell nyitni vizsgálat után, mert nem lehet megmaradni a szagtól. És itt még csak nem is arra gondolok, hogy valaki összeszed valami fertőzést, amiről nem feltétlenül tehet ugye és van egyfajta szaga a folyásának. Hanem mikor valaki 3 hetes izzadságszaggal jön.
Nálunk abszolút nem csinálnak ügyet ebből. Ha nem szőrtelen, akkor közvetlenül kitolás előtt csak azt a részt lekapja a szülésznő, ahol a gátmetszés helye lenne. Császárnál pedig a metszés vonalát.
17-es: én ugyan nem pontoztalak le, de az az érzésem, hogy összekevered a szülésznőt a szülészorvossal, és amikor Te szülészt írsz, az utóbbira gondolsz. A szülésznő nem orvos.
Beöntést biztosan adhat nővér (ápolónő) is, de NST-t szinte biztosan nem csinál. Szülésznői végzettség nem árt ahhoz, hogy tudja, egyáltalán hol keresse a babát, szívhangját, stb. Az igaz, hogy az orvost (akit szerintme Te szülésznek írsz) csak az aláíráshoz hívjék le, vagy ha gond van a szívhanggal.
"de miből áll szülés előtt leborotválni?"
Sokból. Spontán burokrepedéssel indult a szülésem, ömlő magzatvízzel fel se merült a borotválkozás, főleg, hogy a telefonba rögtön azt tanácsolták, a mentő kiérkezéséig mindenképpen feküdjek.
Csak akkor lehettem volna sima, ha naponta áthúzom a borostán a borotvát, de nem bolondultam meg, hogy ezzel kínozzam magam, amikor még a cipőmet is segítséggel vettem fel.
A szülésznő (mert ő végezte), egy szó nélkül lekapta a szőrt.
Lehet, hogy az X szülésznőnek, akiről írsz az ápolt=borotvált, de
1. lehet, hogy nem is ő fogja levezetni a te szülésedet.
2. ha mégis igen, könnyen lehet, hogy szépen megborotvál és megtartja a véleményét magának.
3. persze arra is van esély, hogy beszól, de a többi eshetőséghez kèpest ez a legkevesebb.
Egyébként én ott is szőrtelenítek, mégis borotválni kellett. Egy vasárnapra voltam kiírva, az volt a tervem, hogy előző hétvégén szépen elrendezem odalent a dolgokat, amelyek, lévén akkor már nehezen hajoltam, kicsit el voltak halogatva, hanyagolva a szokásoshoz képest. A tervezett hétvégén viszont már vígan babáztam. Péntek reggel, kilenc nappal a kiírt előtt született meg a kislányom. A szülésznő meg kénytelen volt megborotválni, de nem szólt egy szót sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!