Az a nőgyógyász, akinek magánrendelése van ill. magánkórházban is dolgozik, az tud adni beutalót sima állami kórházba?
A TB alapú ellátásra csak TB alapú ellátásról származó beutalót fogadnak el, elkerülendő, hogy a magánkórházas és praxisok a TB eszközeit használják fel saját működésükhöz.
Azok a dokik a kiknek magánpraxisa is van és állami helyen is dolgoznak, azok (ha jó fejek) általában kinyomtatják a beutalót mikor az állami kórházban, rendelőben vannak és elviszik a magánrendelésre, de ez sem törvényszerű, van aki egyáltalán nem ad beutalót a magánrendelésen és van akinél be kell érte menni a kórházba.
Nem a vérvételről beszélek!
Hanem egy kisműtétről.
A magánkórházban 90e a missed ab
Az államiban ingyenes.
Az én dokim a Róbert Károly magánkórházban dolgozik plusz egy maganrendelése is van.
Ezért kérdeztem!
Szerintem csak akkor tud, ha valamelyik állami kórházzal szerződésben van.
Az enyém nem volt, (pont ugyanezen ok miatt kellett kórházba mennem) ajánlott egy orvost állami kórházban és ő végezte el a beavatkozást.
Műtétre nem beutaló kell. Oda elő szokták jegyezni a pácienst és csak az az orvos tudja előjegyezni aki ott dolgozik és oda ahol dolgozik. Vagy ha ő nem tud műteni, akkor elküld egy másik orvoshoz.
Szerintem ajánlani fog egy orvost valahol, vagy bemész a területileg illetékes kórházba egy vizsgálatra. Ott is megállapítják a dolgot és előjegyeznek műtétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!