Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt olyan aki eleve nem...

Volt olyan aki eleve nem akart apás szülést?

Figyelt kérdés
Mi volt az oka? Apuka nem akarta vagy ti nem? Nem bántátok meg?

2017. nov. 11. 10:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég nehéz kérdés...

Én például nehezen viselem a vért és a fájdalmat. Még a sajátomat is, a páromét pedig még nehezebben viselném szerintem. Viszont ha neki akár csak egy picit is segít, hogy ott vagyok mellette, akkor egy percet nem gondolkoznék rajta, hogy bemenjek-e, vagy sem.

Ugyanakkor a nő helyébe képzelve magam, azokat is megértem abszolút, akik ezt nem szeretnék. Eléggé röhejes példa, tudom, de ha mondjuk én küszködnék egy brutális szorulással, akkor nem örülnék annak, ha még néznének is közben. Úgyhogy tényleg megértem, ha valaki a minimálisan szükségesnél több embert nem akar bent tudni maga körül közben.

Összességében ezt a kérdést a nőnek kell eldöntenie szerintem. A szülés róla szól alapvetően, az ő szempontja az elsődleges végig. A férfi pedig azzal és úgy segítsen neki, ahogy a nő kéri, legyen ez akár bemenetel, vagy távolmaradás.

2017. nov. 11. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Én még nem szültem, és nem is vagyok biztos benne, hogy hogyan szeretném... De így látatlanból két okból is jónak tartom az apás szülést.

Az egyik az, hogy még ha minden közreműködő előre választott, azaz az orvos és a szülésznő is, akkor is a férjem az, akiben a legjobban megbízom, illetve ő ismer engem a legjobban. Úgyhogy egyfajta plusz nyugalmat, magabiztosságot adhat, ha ő is ott van végig velem.

A másik inkább praktikus ok. Sok olyan sztorit olvastam, ahol a kismama "elveszíti az eszét" szülés közben. Például a fájdalom közepette kiabál mindent, irracionális kérései vannak. Szerintem erre is jó lehet, ha ott az apuka, aki ilyenkor megpróbálja őt megnyugtatni, jobb belátásra bírni. Vagy ha nem megy, akkor a kismama helyett ő válaszolhat az orvosnak, megbeszélhetik higgadtan, hogy hogyan folytassák, mitévők legyenek. Illetve ehhez kapcsolódik az is, hogy ha kimaradnak bizonyos részletek, utólag nem emlékszem majd arra, mi történt pontosan, akkor ő a szülés után elmesélheti nekem.

2017. nov. 11. 18:24
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdeztem a férjem az első gyereknél h bent szeretne e lenni.Mondta h nem,mert rosszul érezné magát h szenvedek és nem tudja megszűntetni a fájdalmamat.Császár lett,nagyon aggódott,a babát megmutatták neki,de ő jobban aggódott miattam,teljesen bepánikolt...

Így nem volt kérdés h a 2. És a 3.baba születésénél sem jön be.

Nem bántam meg.Egyedül szenvedő típus vagyok.A legjobban az esett vajúdás alatt amikor magamra hagytak

2017. nov. 11. 18:51
 14/16 anonim ***** válasza:
A volt férjem a két közös gyerekünknél nem volt bent.Azóta van másik párom, 5 hónapja született babánk, végig bent volt minden látott, ő vágta el a köldökzsinórt, rögtön a kezébe adták a babát.Így, hogy van összehadonlítási alapom azt mondom, óriási segítség volt, hogy bent volt a párom.Nem éreztem kiszolgáltatottnak magam.ő azt mondja, hogy ezt minden férfinek át kéne élnie.Azóta is csodálattal beszél a szülésről.Szexuális életünk is rendben, semmi undor vagy ilyesmi.
2017. nov. 11. 18:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én Férjem is olyan, mint az 5-ös válaszolóé, még a tévén keresztül sem bírja a vért. Én kórházba dolgozom, ha valamilyen okból be kellett jönnie mindig azt kérdezi: "hogy bírsz ebben a bűzben dolgozni?" Emiatt teljesen ráhagytam a döntést. Teljesen természetes volt Neki, hogy bejön, a lábam között állt (nem volt semmi metszés/vágás) ahogy jött ki a Kislányunk és mindig tájékoztatott, hogy mennyire van kinn a feje, utólag el se hittem. (Ott nem nagyon voltam magamnál, hogy ilyenekkel foglalkozzak:).) Nagyon Nagyon jó élmény volt Neki, mindegyikre be akar majd jönni. Amúgy más szituban azóta se bírja a vért:). Azóta hirdeti az "igét" az összes barátjának, hogy ezt az élményt senkinek nem szabad kihagynia. Ezt csak azért írtam le, mert utólag mondta el, hogy tartott a szüléstől a korábban említett okokból, de mivel 9 hónapig csak én "éreztem" ténylegesen a Kislányunkat ott akart lenni amikor megszületik, mert már nem bírt magával, hogy Ő is "érezze", megfogja, megölelje.
2017. nov. 12. 16:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem szeretném, hogy majd bent legyen. Igazából ő sem nagyon ragaszkodik hozzá. Jobb ez ilyenkor, ha kint rágja a körmét. :)) Ha megjön és kb. a padlón vergődök, akkor is csak néz szegénykém és zavarja, hogy nem tud mit kezdeni, de egy nő jobban tudja, hogy milyen ezt átélni. Ezért a nagynénémet szeretném majd bent látni, aki amúgy nőgyógyász szakorvos külföldön, vagy esetleg anyukámat.
2017. nov. 12. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!