Valóban beindíthatja a szülést a frontváltozás vagy ez valami áltudományos marhaság?
Aki stabilan áll egy szikla szélén, azt csak nekifutásból tudod lelökni. Aki alapból ott billeg a leesés határán, annak egy ujjbökés elég.
Kihordott terhességnél már csak ujjbökés kell. Arra elég a front.
Van egy francia dokumentumfilm a szülésről, amiben egy vietnami kórház (a világ legnagyobb szülészetével állítólag, 45000 szülés/év) egyik orvosa nyilatkozik, hogy szerinte a napfogyatkozás is hatással lehet a szülésre, mert aznap jóval többen érkeztek szülni.
Vagy egy érdekes kimutatás arról, hogy mely időpontokban szülnek többen: [link]
Nem kell elvetni rögtön a fura egybeeséseket azért, mert nem értjük őket. A tudomány se az okot tárja fel legtöbb esetben először, hanem az összefüggést, ami aztán ok megismerésére motiválja.
Én nem gondolom marhaságnak.
Amikor anno a kislányomat szültem kb alig szültek mások. Na de másnap vagy harmadnap rengeteg kismama szült. Pont jött a melegfront. December 20-21 volt és 15 fok. Tényleg nagyon sokan születtek :)
Most nyáron amikor is a fiammal voltam várandós millio és egy front jött ment... De fiamat nem hatotta meg egyiksem. Pedog mondtam mindig na majd most...majd most.. Ahha úgy kellett kicsalogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!