Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt olyan aki eleve nem...

Volt olyan aki eleve nem akart apás szülést?

Figyelt kérdés
Mi volt az oka? Apuka nem akarta vagy ti nem? Nem bántátok meg?

2017. nov. 11. 10:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem akartam apàs szülêst,mert úgy gondoltam nem férfinak való làtvàny.Végül csàszàroztaK és azon ugye nem lehetett bent.De azt megelőzően volt egy OTT-m,ahol velem volt a pàrom és nagyon jó volt és meghitt.Ott eldöntöttem,hogy nem zàrkózom el annyira az apàs szülés gondolatàtól,sőt.
2017. nov. 11. 10:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg én szerettem volna, az apa vonakodott, mondván nem tudja, hogy fog reagálni.

Megegyeztünk, hogy ha úgy érzi, akkor kimegy vagy ha elájult, akkor a személyzet majd felkanalazza.

Végül úgy alakult, hogy a vajúdás alatt úgy volt kényelmes, hogy a nyakában lógtam (kb 60 kg súly). Nem mert szólni, hogy neki is fárasztó.

Aztán a kitolásnál komplikációk merültek fel. Beözönlött egy egész csapat ember, a férjemet lenyomták egy sámlira az ágy és a fal közé, esélye se volt onnan elmozdulni.

Fejnél lett volna, így majdnem az orvos mellett ült, kb térdmagasságban. Végignézte közelről az egészet és utólag mondta, hogy nagyon jó élmény volt. Nem érzett semmiféle undort, pedig igazi mészárszékes szülés volt. Egyedül a tehetetlenség zavarta, hogy hiába látja, hogy szenvedek, tevőlegesen nem tud segíteni.

Annak ellenére nem váltott ki undort belőle, hogy nagy mennyiségű vért, székletet, vizeletet (az orvos csapolgatta egy kis csővel) is közelről látott.

A szexuális életünk is változás nélkül folytatódott a 6. hét után. Én addig is partner lettem volna, de orvosi ellenőrzés előtt ő nem merte, félve, hogy valami gondot okoz. (Amúgy neki volt igaza, felelőtlenség lett volna korábban.)

2017. nov. 11. 10:47
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Bennem fel sem merült, hogy ne akarnék ott lenni vele végig.

Viszont nekem felkavaró volt nagyon. Nem a látvány, az úgymond gusztustalanságok, azok nem zavartak egyáltalán. Hanem hogy nem tudok érdemben segíteni neki. Ez annyira rossz érzés, hogy leírhatatlan...

Ettől függetlenül nem bántam meg persze. És a következőnél is szeretnék ott lenni, ha majd lesz egyszer.

2017. nov. 11. 11:28
 4/16 anonim ***** válasza:
44%
mi megbeszéltük, hogy a tolásnál már nem lesz bent. egyértelmű volt mindkettőnknek. A vége császár lett, de ott volt a vajjúdásnál, és zerintem ha én toltam volna ki, akkor se bántam volna meg hogy nincs ott. így sem tudott segíteni, inkább csak idegesített mikor már minden bajom volt :)))
2017. nov. 11. 11:41
 5/16 anonim ***** válasza:
85%
Hát nálunk a párom már a kórházajtóban rosszul van, ha valamiért menni kell... :) Egyébként én sem szerettem volna, hogy bennt legyen. Én nagyon ingerült vagyok, ha fáj valamim, és szülés közben is idegesített volna, ha ott van valaki. Természetesen mikor meglett a baba, és összevarrtak, utana egyből Bejött, és együtt voltunk kicsit. Nekem ez így volt jó, ha lenne mégegy, akkor is igy lenne. :)
2017. nov. 11. 11:43
 6/16 anonim ***** válasza:
79%
Én eleve nem akartam, igazából meg sem fordult ez a fejemben soha, csak, ha mások beszélnek róla, vagy ilyen kérdést látok akkor gondolom végig, hogy miért is akarnám vagy akartam volna ezt?! A szülés számomra nem egy program, hanem egy szenvedés. Természetesen a végeredmény csodálatos, de ahhoz, hogy azt láthasd és a karodban foghasd nem muszáj ott lenned amíg valaki fájdalmak és ahogy eddig írták gusztustalanságok között kinyomja magából. Szeretem a férjem és szeretek vele osztozni mindenben, de amikor valami bajom van, szenvedek valamitől sem akarom, hogy ott üljön végig mellettem és nézze a vergődésem. Abban a kiszolgáltatott helyzetben nem lett volna erőm még vele is foglalkozni, azzal is törődni, hogy Ő is ott van, pedig biztosra mondhatom, hogy kellett volna. Elváltunk egy 30 percre, majd kicsivel később újra találkoztunk, tudom, sokaknak röhejes lesz a példa, de mikor kivágták egy anyajegyemet se jött be velem, és szerintem ez így van jól. De ez csak egy vélemény, aki máshogy csinálja, azt is megértem.
2017. nov. 11. 12:00
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Egyikunk sem akarta, illetve a szules az ugye vajudas+piheno szakasz+kitolas. Mi a kitolas reszenel nem akartuk, hogy rosszul legyen, meg amikor mar nem tudott segiteni a vajudas legkemenyebb reszenel, ott megkertem, hogy menjen ki. Utolag en belul egy kicsit banom, bar igyis szinte rogton a gyerekunk megszuletese utan behivtak, es mikor kerdeztek tole, hogy takarjanak-e le, akkor kerte, hogy igen, ezert azt gondolom, hogy megis ez volt a jo dontes osszessegeben. A koldokzsinort sem akarta volna elvagni, en viszont igen (ami jol is jott, mert igy mobdhattam, hogy meg varni akarok, ameddig a ver atmegy a placentabol a bababa, kulonben mar el is vagtak volna azonnal).
2017. nov. 11. 12:00
 8/16 anonim ***** válasza:
80%

Jólesne, ha a párom bent lenne majd velem, de tudom róla, hogy nem bírja az ilyesmit, és nem lenne értelme ráerőszakolni, mert úgy nem tudna lelki támaszt nyújtani, ha elájul mellettem. Már megbeszéltük, anyukám lesz bent velem. :)

N

2017. nov. 11. 12:54
 9/16 Norman Bates ***** válasza:
92%
En 20 hetes vagyok, nekunk termeszetes, hogy o is ott lesz. Beszeltunk rola, es fel sem merult egyikunkben sem, hogy ne legyen ott velem.
2017. nov. 11. 15:00
 10/16 anonim ***** válasza:
84%

Mi kikértük az orvos véleményét, aki ismer mindkettőnket, azt mondta, inkább ne :) Ismer, én olyan személyiség vagyok, hogy még szülés közben is képes voltam azon aggódni, hogy de ünnepnap van, az orvosnak otthon lenne a helye, menjen haza a gyerekeihez, jó nekem az ügyeletes is; tuti, hogy a férjemért is aggódtam volna, ahelyett, hogy magamra figyelek.

97-ben itt még nem volt apás szülés, nekem kollégaként meglett volna rá a lehetőségem, de közösen úgy döntöttünk, kihagyjuk. A férjem az orvossal volt, én a szülésznővel... :)

2017. nov. 11. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!