Miskolcon olyan orvos, aki nem erőlteti a természetes szülést előzetes császár után?
Volt már egy császármetszésem, ami természetes szülésnek indult. Aztán 9óra vajúdás után sürgősségi műtét lett.
A második babámat várom, szeretném, ha nem kellene mégegyszer átéltem, viszont az orvosom nem partner ebben. Én is tudom, hogy talán ezt a babát simán megszülném, de nem szeretnék kockáztatni.
Dr. Török Pál az orvosom Kazincbarcikán.
Itt egyébként mindegyik orvos természetes szülés mániákus, bármi áron.
Nem véletlenül hívják természetes szülésnek, mert az a természetes. Eredetileg a császármetszést csak akkor alkalmazták, ha már az anya menthetetlen volt, vagy meghalt, de a gyerek még menthető volt, tehát esélyes volt, hogy egyikük, de többségében mind a kettőjük az asztalon maradt. Nálunk 1890 körül végezték el az első operációt úgy, hogy életben maradt az anya és a baba is.
A szervezetre nézve a természetes út az egészséges, ezzel nem azt mondom, hogy ha nem muszáj nem feküdnék kés alá a gyermekem érdekében. Ami a 2. szülést illeti, sok mindenkit ismerek, aki másodjára már természetes úton szült és gond mentesen végigcsinálta. Ha már van orvosod, bízz benne, azért fizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!