Császárra 20-30 ezer forint elég?
Komolyan, nem értem. Egy étteremben is adsz, a pizzafutárnak is adsz, kisboltban is otthagyod azt a pár ft-ot. (ha te egyiket sem teszed, ahhoz nincs hozzáfűzni valóm) Nehogy már annak ne adj, akire az ÉLETETEKET bízod. Az, hogy épp nem volt szükség olyan nagy mértékben a tudására, csak szerencse.
Lehet nem adni a futárnak, meg az étteremben, lehet bunkózni a pincérrel, aztán majd találd ki, beleköpött-e a levesedbe... És nem azért fog, mert nem adsz, hanem mert ilyen kihaénnem a stílusod
2x császározott ügyeletes, mindkétszer hozzájuk mentem a 6 hetes kontrollra, de nem adtam semmit. Nem csak azért, mert van fizetésük, hanem azért, mert a kötelező tb fizetéssel már "megvettem" a szolgáltatást.
A pincért és a futárt önként veszem igénybe, ha elégedett vagyok, akkor kap egy minimális összeget. Ha nem vagyok elégedett, akkor nem adok és nem fog a kajámba köpni, mert nem megyek oda többet, nem rendelek onnan.
11 eve jarok az orvosomhoz.3x szultem nala csaszarral.az elsonel akartunk adni,nem fogadta el.szerinte a szulest is kifizettem a maganrendelesen.
Tobb ilyen orvos kellene.miert ennyire egyertelmu ez a halapenz dolog?undorito vilagban elunk.az orvosok 90%nak penzt kell csusztatni a zsebebe,hogy normalisan ellason...azert a pizzafutar,pincer 50-100ft-ja teljesen mas kategoria mint egy nogyogyasz 100 ezre...es azert is sokan tobbet kernek ha csaszar lesz..miert?az anyuka tehet rola,hogy a gyerek szivhangja esik a kitolasnal?nem.akkor miert?
Sosem fogom ezt megerteni.es nagyra becsulom az orvosom,aki plusz penz nelkul is lelkiieretes,rendes,aranyos es vegtelenul kedves a kismamaival.
Ügyeletes császározott, egy köszönömöt kapott. A dokim pedig (aki indította a szülést, de nem volt bent, mert nem vállal szüléseket) egy ölelést 2 puszival.
Mindkét orvos azóta is szóba áll velem, azóta is ugyanahhoz az orvoshoz járok.
de igen, ha akarsz adni (és nem elvárás), akkor elég.
".azert a pizzafutar,pincer 50-100ft-ja teljesen mas kategoria mint egy nogyogyasz 100 ezre"
mert a pizza meg a gyereked ugyan az a kategória???
"Lehet a havi 1 milla persze, de a praxis fenn kell tartani, nem ingyen van ám az sem"
Az biztos, hogy több marad nekik belőle mint amennyit a kérdező fél év alatt összesen megkeres. Egyszerűen nevetséges már ez a hálapénz. Azt még megérti az ember, hogy le kell fizetni a saját orvosát, hogy bejöjjön a szabadidejében, de azért ilyet, hogy már az ügyeletesnek is pénzt "illik" adni egyesek szerint, ez már egyszerűen nevetséges. Főleg mikor ilyennek mondják, akinek nyilvánvalóan az a 20 ezer forint is sok pénz, mert többet nem tud összeszedni és azt is csak azért akarja adni, nehogy kinézzék a kontrollon. Szánalom, komolyan mondom.
Amelyiknek nincs magánpraxisa azt se kell sajánlni, mert állami rendelésen is fogadnak saját kismamákat, akiktől aztán leakasztják a szülési pénzt. Akinek nincsenek saját kismamái fizetés kiegészítésnek, az olyan orvos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!