Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 50 ezer Ft a szülésznőnek,80...

50 ezer Ft a szülésznőnek,80 a nőgyógyásznak kevés?

Figyelt kérdés
Egyik sem mondott összeget, ránk bízták a dolgot. Nem vagyunk gazdagok, egy átlag család vagyunk. Mi ennyire gondoltunk, mert még 20 ezer a szoba a kórházban és összesen 150-nél nem tudunk erre többet szánni. Szerintetek ma már ennél többet várnak?
2017. okt. 31. 20:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
47%

Sok. Költsd inkább a születendő gyermeketekre. Számomra felháborító ez az egész pénzesdi. Oké, hogy magándoki, akkor fizess..., de gondolom fizettél a terhesgondozás alatt is nem keveset... Nem magánkórházban szülsz, hanem államiban, ahol az orvos állami eszközökön állami alkalmazottakkal lát el, sokszor normál munkaidejében... Megint más, ha éjjel ébresztik, esetleg a wellness hétvégéjéről rohan ve, de legtöbb esetben nem így van.

Feldühít az is, hogy ti rontottátok el a dokikat, meg az olyan kommentelők, akik írják, hogy kevés... Miért ne 250 ezret fizessen rögtön???

2015 ben 40 ezret adtam a dokimnak programozott császárért, amit nem én kértem tőle. Kapaszkodjatok meg! Budapesten! Fizettem a terhes gondozást, nem mondott fix tarifát, amennyit gondolok. Ennyit gondoltam.

Ha éjszaka jön be miattam, akkor sem 80 at, max hatvanat adtam volna, úgy, hogy nem mond tarifát.

Kezdem azt gondolni, hogy a nőgyógyászok, nem is a hippokratészi esküt tették le, hanem a pénzre esküdtek. Annyira gyomorforgató ez az egész, hogy szó sincs rá . és az a szomorú, hogy újszülottekrol van szó...

2017. okt. 31. 21:56
 12/27 anonim ***** válasza:
32%
És a te programozott császárod nem állami kórházban, állami eszközökkel törtènt véletlenül? Ami után ugye fizettél. Majd leugatsz itt mindenkit, miközben nem ismered senki történetét, a kérdezôét sem. Mekkora képmutatò vagy.
2017. okt. 31. 22:22
 13/27 anonim ***** válasza:
58%

Mi 4 éve 40 ezret adtunk. Azt mondta az orvos, hogy nem mond árat, de nagy összegekben ne gondolkodjunk. Ejjel jott be, de egy óra munkája volt velem. A terhesség is problémamentes volt, nem hívogattam soha semmiert. Nah de ez a második terhességem. Ez embert próbáló nekünk és bizony neki is. 6 hetes korig háromszor voltunk nála, ebből kétszer egy órát beszélgettünk. Harmadik alkalommal megvárt ügyelet után minket. Pénzt ossz-vissz egyszer fogadott el. Minden héten van valami, ami miatt hívnom kell. Ha kér is pénzt, akkor is 5 ezret egy terhesgondozási alkalomért. Ezek után a szülésnél leszünk hálásak. Férjem 200 ezret akar neki adni, én azért annyit nem. De őszinten mondom, hogy megérdemelne bármennyi pénzt. Amikor a meddőségiben hátat fordítottak nekünk, amikor életveszélyes állapotban eltusolták a diagnózist, amikor a legszörnyűbb döntési helyzetbe kerültünk, amibe szülőként lehet, akkor ő állt mellettünk.

Ugyanígy a kérdezőnél se tudhatod, hogy miért akar adni annyit, amennyit.

2017. okt. 31. 22:34
 14/27 Carragher_x ***** válasza:
35%
Ez pont 50, illetve 80 ezerrel több, mint amennyi elegendő lenne.
2017. nov. 1. 00:40
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Kevés vagy sok, ennyid van rá akkor nincs miről beszélni.
2017. nov. 1. 06:46
 16/27 anonim ***** válasza:
34%

Én 7 éve adtam

120.000-at, Kecskeméten. Mert ennyit tetten félre a terhesség alatt erre, és mert ennyit gondoltam adni. És ezt a pénzt nem a lányomtól vettem el.

Annyira szánalmas, hogy "a gyerekedtől veszed el" stb duma.

Ha valaki megteheti, ad többet, aki nem akar, nem ad, de aki nem

Akar, az általában nem teheti meg, akárki akármit mond. Nem az összegen van a hangsúly, hanem az adni akaráson. Mert az orvos el fogja tenni a 40-et is meg a 200-at is.

2017. nov. 1. 07:24
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk én nem úgy álltam hozzá, hogy az orvosnak van fizetése, legyen neki elég. meg hogy ez a dolga.

Ha inkább valaki a leendő gyerekére költi, számomra az csóróság netovábbja. Csak az a baj, hogy sokan a semmire, meg a létminimum alatt vállal, és nem ks egyet..

2017. nov. 1. 09:59
 18/27 anonim ***** válasza:
67%
Annyit adj, amennyit tudsz.
2017. nov. 1. 10:35
 19/27 Carragher_x ***** válasza:
16%

"Mondjuk én nem úgy álltam hozzá, hogy az orvosnak van fizetése, legyen neki elég. meg hogy ez a dolga."

Sajnos az országban elég sokan nem így állnak hozzá, pedig pontosan ez lenne a polgári hozzáállás. Hányni tudnék ettől a feketéző urambátyám rendszertől.

2017. nov. 1. 10:42
 20/27 anonim ***** válasza:
43%

12-es!

Állami pénzen, állami kórházban. Én is a rendszer áldozata vagyok, ezzel nem érzem magam képmutatónak, sőt tojtam arra, hogy mit gondol a doki a borítékos 40 ezerről..., mikor akkoris 80-150 közötti összegek röpködtek.

Sokaknak igenis nagy összeg 80-100 ezer a szülés végén a dokinak. És milyen hozzáállás az, hogy aki, csóró- valaki kommentelte minek vállaljon gyereket... Akkor az is legyen a gazdagok vagy középosztály kiváltsága vagy, hogy értsem ezt? És ne mondja senki nekem, hogy 150 ezernek nem lenne helye a doki zsebén kívül, hacsak nem annyi millája van valakinek a számláján, hogy az nem oszt vagy szoroz...

Kérdező felett pedig nem ítélkezem, Ő is csak ennek a sz..r rendszernek az áldozata...

2017. nov. 1. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!