Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kismamák, akik rendszeresen...

Kismamák, akik rendszeresen sminkelitek magatokat, szüléskor is volt valami rajtatok? Ha igen, nem szóltak érte?

Figyelt kérdés
Nyilván, akik szinte soha nem sminkelnek, azok nem akkor fogják elkezdeni a dolgot. De például én olyan vagyok, hogy egy kis alapozó és szempillaspirál szinte mindig van rajtam. Ha úgy alakul és lesz hozzá kedvem, meg erőm, akkor szeretném ezeket akkor is, mikor a kórházba kellesz mennem, csak nem tudom mennyire lehet? Sajnos nincs épp tiszta bőröm, sok a szeplő meg mindenféle bőrhiba, így jobban érezném magam egy kis sminkkel. De ki tudja, lehet ez lesz akkor a legutolsó gondolatom, csak kiváncsi lennék mások tapasztalataira. Na meg az is eszembe jutott, hogy ha esetleg a szempillaspirál elmaszatolódik az rosszabb, mintha nem lett volna rajtam semmi.
2017. okt. 14. 13:04
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.

Azt nem igazán értettem, hogy valaki azt írta, hogy nem a smink a lényeg, hanem az, hogy egészséges legyen a baba. De ki beszélt itt arról, hogy a smink a lényeg? Ki az, akinek a gyereke nem a legfontosabb a világon? Vagy ha én egy kis sminkben mennék szülni, akkor rosszabb lennék attól, aki anélkül szült? Na mindegy, vannak érdekes emberek, de hála Istennek nem vagyunk egyformák.

2017. okt. 15. 09:19
 32/39 anonim ***** válasza:
95%
Aznap mikor szültem (persze nem tudtam hogy fogok ) be festettem a szemöldököm,be sütöttem a hajam,reggel eleve azzal kezdek hogy kisminkelem magam egy kicsit :) igen ,nem az a lényeg hogy van e rajtad smink de én pl jobban éreztem magam hogy nem csapzott háziasszonyként jelentem meg :D írta valaki hogy majd izzadsz nyáladzol blablabla...hát az lehet hogy meg fogsz izzadni de nem ugy mint aki lefutott egy maratont!
2017. okt. 15. 11:53
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a korházi dolgozok nem nézik, de nem is nekik sminkel senki szeirntem, csak úgy érzi jól magat... A korházi dolgozot az se izgatja ha épp zsíros a hajad szüléskor, mégis szerintem mindenki megmossa előtte, ha van ra lehetősége...És azt ne felejtsuk el, hogy szülés után készülnek képek a babával, én pl olyan hullaszínű voltam smink nélkül, kariskas szem, szeplős arc, nem látszik a szempillam.. persze a baba a fontos, de ahanyszor ranezek arra a kepre azt gondolom hogy úristen de szarul néztem ki :))
2017. okt. 15. 12:10
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülésnél csak szempillaspirál volt rajtam, pedig amúgy mindig ki vagyok festve, ha megyek valahova. Ott viszont úgy gondoltam, nem a legjobb, ha leizzadom az alapozót meg a púdert, vagy ha szétfolyik a szemceruzám. Na meg ezekben is van mindenféle illatanyag, és azt akartam, hogy a babám az én saját illatomat érezze először, ne a kozmetikumokét. Mondjuk én szülés után pár hónapig parfümöt sem használtam.
2017. okt. 15. 12:33
 35/39 anonim ***** válasza:
18%
Persze, hogy mindenki egészséges babát szeretne, de ha nálam indulna be a szülés, biztos nem kezdeném el magam sminkelni. Egy szóval sem mondtam, hogy ettől valaki rossz anya lenne, nem kell azonnal kiforgatni a szavaimat. Senki nem lesz rosszabb vagy jobb anya attól, ha ki van sminkelve, mindenki azt csinál, amit szeretne, de nekem a szülést megelőző órákban meg sem fordulva a fejemben, hogy sminkeljek, csak minél előbb a karomban szeretném tartani a babám. Elnézést, ha megbántottam valakit, kicsit élesen fogalmaztam, de tényleg így gondoltam, ezzel nem akartam senkinek rossz érzést okozni.
2017. okt. 15. 16:58
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Hajat mistam es kisminkeltem nagam. Szulesfotosom is volt szep kepek lettek.
2017. okt. 15. 19:12
 37/39 anonim ***** válasza:
44%

Első szülésed lesz?:)

Majd írd meg, mennyit sminkeltél, mikor tudtad, menned kell!

2017. okt. 20. 20:42
 38/39 anonim ***** válasza:
Én sem teszem ki a lábamat otthonról smink nélkül.. Egyszerűen meztelennek érzem magam nélküle. De! Ha hazaérek, első dolgom hogy lemosom, mert alapvetően nekem ez egy kényelmetlen dolog, főleg a szempilla spirál. Valószínűleg szülésnél is ugyanezt érezném, zavarna a smink. Ugyan idegen környezetben lennék, és nem lennék arcügyileg a legjobb formámban, de a natúr stílust preferálnám!
2017. okt. 21. 10:30
 39/39 A kérdező kommentje:
Jöttem vissza leírni mi történt. Éjszaka kezdődtek a fájások, hajnalba, mikor már 10 percesek voltak, befontam a hajam, nem egyszerűen, olyat szerettem volna, ami napokig tart. Előző este befestettem a szemöldökömet, raktam nagyon vékonyan egy kis alapozót, a számra ajakbalzsam és így mentem szülni. Jól néztem ki még szülés után is. Nem bántam meg, legközelebb is így tennék.
2017. nov. 16. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!