Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés után mennyi...

Császármetszés után mennyi idővel ment vissza a hasatok?

Figyelt kérdés
Egy hete szültem és olyan a hasam mint egy 5-6 hónapos kismama. Ma bementem egy bababoltba és terhesek néztek. Nagyon magam alatt vagyok emiatt, tapasztalatokat várom hogy kinek hogy alakult ez és hogy ez normális egy héttel szülés után?
2017. okt. 9. 14:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális, nekem nagyon hamar visszament, de ahogy elnéztem inkább az a ritka ha valakinek rögtön lemegy.
2017. okt. 9. 14:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs köze a szülés módjához, teljesen egyéni ennek az üteme. Milyenek a kötőszövetek, szétnyílt-e hasizom, mennyi idő alatt rendeződnek vissza a belső szervek, ezek számítanak, az mindegy, hogy a hüvelyen jött-e ki a baba, vagy a bugyivonalnál. Nekem hamar visszament császár után, más hüvelyi szüléssel még hosszú hónappkig terhesnek néz ki.

De egy héttel szülés után még ne várj csodát se így, se úgy, hónapokban kell gondolkozni.

2017. okt. 9. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
mennyit híztál terhesség alatt?
2017. okt. 9. 14:32
 4/13 A kérdező kommentje:
Összesen 14 kg-t de ikreket voltam terhes és ők ketten 7 kg-sulyuak voltak plusz méhlepény plusz magzatvíz szóval semmi plusz kiló szinte csak a hatalmas hasam volt most meg egy gömböc van a helyén :(
2017. okt. 9. 14:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Még nagyon friss a dolog. Egy héttel szülés után még én is úgy néztem ki, mint egy 6hónapos terhes. Onnantól napról napra láthatóan kisebb lett, ès a 2. hét után már szinte teljesen vissza húzódott.

De mivel te ikrekkel voltál terhes, lehet, hogy kicsit több időt vesz igénybe. Ne legyél elkeseredve.

2017. okt. 9. 14:46
 6/13 anonim ***** válasza:

2 héttel szülés után már a terhesség előtti nadrágaimat hordtam. Vagyis ha nagyon kellet,, felhúztam, de nyomta a sebet, szóval inkább nem.

Sokat segített a homokzsák az első 24 órában, illetve utána hetekig hasszorítós bugyit használtam.

2017. okt. 9. 15:07
 7/13 anonim ***** válasza:

ilyenkor gondolj már bele, h 9hónapig növekedett folyamatosan, nem várhatod el h egyből visszamegy. van akinek hamar de az a ritkább, átlag az 8-10 hét és én úgy gondolom jobb is és ne erőltesd h visszamenjen hip hopp mert akkor kötényhasad is kialakulhat azt meg nem edzed le.

kérdésre válaszolva : 4hét alatt de akkor se volt a "régi"

március elején császároztak, május elején már meg se mondták vna h szültem, 3 csík híján (na meg a heg híján) teljesen a régi

2017. okt. 9. 15:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Én 4 hónap után vettem észre, hogy hirtelen nagyon látványosan elkezdett visszahúzódni. Utána már hamar olyan voltam, mint előtte.
2017. okt. 9. 16:45
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm akkor bízom a legjobbakban lehet még korai aggodalmam volt ez nekem nem baj ha nem lesz ugyanolyan mint anno mert tudom két kis baba lakta 9 hónapig nem is olyan kicsik:) csak azért valamennyire menjen vissza az a "pup" mert ez így most nagyon gáz de akkor türelmes leszek
2017. okt. 9. 17:48
 10/13 anonim ***** válasza:

Első terhességem császárral végződött.Utána annyi kg voltam mint teherbe eséskor és nem volt hasam.A 2. és 3. baba természetesen született.Utánuk volt kis gombóc hasam.Meg a bőröm már brutálisan megnyúlt,mostmár kötény...

Szerintem genetika mint a stria

2017. okt. 10. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!