Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy brutál fájdalmas fogászati...

Egy brutál fájdalmas fogászati kezeléshez/fogfájáshoz képest mennyire elviselhetetlen a szülés közben érzett fájdalom?

Figyelt kérdés

Sajnos már minden rosszban volt részem, ami a fogászaton történhet: húzás, gyökérkezelés (érzéstelenítéssel és anélkül is), fogba(!) és szájpadlásba adott szurik is, állkapocs-ciszta kezelés, fogszabályozó felhelyezés utáni fejszaggató egész állkapcsos fájdalom stb., és legutóbb úgy éreztem, nem vagyok képes már többet elviselni, elájulok, ha még tovább/újra fáj. (Ezt több ízben is megtapasztaltam és már volt, hogy fogták a fejem kezelés közben, mert tényleg úgy tűnt, hogy akár ájulás is lehet belőle, pedig sose szoktam)

Nagyon szeretnék majd természetes úton szülni legalább két gyereket is, de most elkezdtem aggódni, hogy nehogy annyira telítődjek a sok megpróbáltatás után, hogy tudat alatt blokkolom magam, hogy elkerüljem a fájdalmat. Egy ismerősöm azt mondta, hogy az egész más fájdalom, ezért jobban viselte, de neki nincsenek az enyémhez hasonló tapasztalatai. Másik ismerősöm meg vesekőre mondta, hogy rosszabb volt azt megszülni, mint a fiát...

Nektek mi a tapasztalatotok? Volt, ami jobban fájt a szülésnél?

Éreztetek olyat szülés közben, hogy nem bírjátok tovább? Én ettől az érzéstől is félek, hisz akkor már nincs visszaút, ha 24 óráig vajúdik az ember, akkor addig, ki kell tolni, ha már elindult...

2017. aug. 23. 11:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Nem lehet összehasonlítani a kettőt. Nekem is volt ilyen fogászati kezelésem, valóban nagyon fajt. De én 12 óráig max oxitocinnal vajúdtam, kb a felénél nekem halálfélelmem volt, úgy éreztem, nem jöhet már rosszabb. Remelem neked könnyebb szulesed lesz! A migrént meg hagyjuk inkább...szóval, a szülésre nem lehet felkészülni szerintem, vannak szerencsések, akiknek pikk pakk megy, de a többségnek sajnos hosszú, és borzalmasan fájdalmas. Én a vége fele könyörögtem az orvosnak, hogy vegyek ki belőlem a babát.
2017. aug. 23. 12:29
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
Ismerve a szüléseimet és alapvető rettegésemet a fogorvosi kezelésektől, inkább szülnék még hármat (vagy akármennyit), mint 1x fogorvoshoz menjek. Koromból adódóan sajnos ez már amúgy nem opció, de inkább a szülés!
2017. aug. 23. 12:47
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Én csak arra emlékszem,hogy nagyon fájt,a fájdalom jellegére már nem. Csendben szenvedő típus vagyok,de a szülésem elég hangosra sikeredett 😂
2017. aug. 23. 13:36
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

Mikor nagyon fáj a fogam mindig azt mondom, hogy inkább szülnék...

Szülésnél viszont bármit megadtam volna azért, hogy otthon legyek, nem terhesen, nem gyerekkel, úgy, mintha egy évvel korábban lennénk...

2017. aug. 23. 13:55
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már csak azért sem lehet összehasonlítani egy betegség miatt következett fájdalommal, mert ezt tudod, hogy normális folyamat. Azért ha ilyen fájdalomban van részed és már úgy érzed, nem bírod tovább, valahol azt érzed, hogy ez nem normális. De a szülés más, mert tudod, hogy ez így van rendjén. Nem hasonlítható össze egy fogászati kezeléssel, semmi köze hozzá!
2017. aug. 23. 15:15
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán lehet összehasonlítani.

Volt, hogy nem hatott az érzéstelenítő, úgy véste meg húzta ki a fogam a fogorvos.

Meg van három gyerekem, sima szülés és császár is volt.

Azzal tudlak biztatni, hogy mindet túléltem. :)

A vajúdás se volt egyforma, egyik szülésnél rettentő fájdalmas volt, de két óra alatt meglett a baba. A másiknál kb. annyi volt, mint a durvább menstruáció, császár is lett a végére.

Gondolj végig arra, hogy minél jobban fáj, annál hamarabb vége, és végre kézbe veheted a kisbabád. Olyan boldogságot soha, semmi nem fog okozni, mint amikor először egymás szemébe néztek. Ez olyan, mint az első szerelem, megszorozva tízzel. :)

És a vajúdással ellentétben nem ér véget.

2017. aug. 23. 16:36
 17/21 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nagyon fájt, teljes testemben éreztem a végén már, mondtam is a szülésznőnek vegyék már ki :D de azt mondta, ha eddig eljutottunk már nem fogják. Viszont a fájások között, ha csak fél perc is volt, teljesen megszűnt minden, és úgy éreztem, hogy ez akkor ad elég erőt a következő fájáshoz. Ha nem lettek volna szünetek, nem bírtam volna.
2017. aug. 23. 18:02
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
utoljára iskolafogászaton tömték a fogam (meg ugye fúrták is előtte) érzéstelenítés nélkül, azóta se voltam fogdokinál, de előbb fekszek be még egy császárra, mint hogy beüljek abba a székbe :D
2017. aug. 23. 23:55
 19/21 A kérdező kommentje:

Értem, köszi mindenkinek! :) Elmulasztottátok azt a félelmemet, ami miatt ezt kiírtam. :) Én is erre próbáltam gondolni, hogy akárhogy fáj is majd (vagy úgy járok, mint egyik legjobb barátnőm, és annyira nem is fog), tényleg más fájdalom lehet, egész más eredménnyel. <3 :)

A #16/18-as válaszoló majdnem megríkatott, jó értelemben! :) Annyira várom már, hogy megtapasztaljam ezt!

2017. aug. 24. 09:53
 20/21 anonim ***** válasza:
84%

Volt már mindenféle fájdalmas fogászati kezelésem, van tetoválásom (egy ami alig fájt, másik brutál volt) és nyelv piercingem. Mindegyik kismiska a szüléshez képest.

Mindkét szülésem alatt volt olyan pont amikor azt hittem elájulok (még életemben nem ájultam el) a fájdalomtól, nem bírom, üvölteni tudtam volna...

2017. aug. 24. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!