Mitől függ, hogy mennyire fáj a vajúdásnál a tágulás?
Én úgy gondolom, hogy a fájdalomküszöb lehet a kulcs ennél a kérdésnél..
Én ittam a málna levél teát, de mégis lassú tágulásom volt, 12 óra kellett a szülőszobán mire megszületett a legényke :)
De sokaknak meg segített a tea, szóval mindenképp próbáld ki!
Amúgy én elég keveset tudok inni, lehet hogy a szervezetem sem volt olyan hidratált, rugalmas..
Fájdalomküszöbtől függ.
Igazából én már nem is emlékszem rá mennyire fájt,de én hamar is tágultam(ha 2 óra hossza rövid-persze "feleslegesen"mert császármetszés lett a vége)
Ja és nem kell félni mert fáj de el fog múlni :)
Én is 35 hetes vagyok. Harmadjara fogok szülni szerintem minden nélkül megint (eda, gáz, oxitocin ) gyors nagyon fájdalmas összehúzódásaim voltak. Fájdalmas gyors szülés. De a kitolásnál már annyira fájt hogy eltompult valahogy.
Én nem sokat vajúdtam az első szülésnél 5 órát a kitolas 20 perc a masodik szülésnél 3 órát 10 perces kitolással, de ezek nagyon fájtak. Nem tudom hogy igy akkor a fájdalom küszöböm eleg magas e de pl epilalni sosem voltam elég erős a labamat és mikor gyógypedikűrösnél voltam is sirtam úgy fájt..... akkor most döntse el az ember hogy magas vagy alacsony nem?
Őszintén szólva nem tudom. Szerintem nekem alacsony a fájdalom küszöböm, pl. intim szőrtelenítésnél a falat kapartam volna szívem szerint.
Ehhez képest a 7,5 óra vajúdásból olyan 1,5 órát mondanék nehéznek, a kitolás pedig nekem egyáltalán nem fájt, kimondottan jó érzés volt.
4 évig hastáncoltam, talán így utólag azt mondom, hogy segített, hogy lazább voltam, málnalevél teát is ittam én is előtte.
Hajrá, minden rendben lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!