A vajúdásnál bent szoktak lenni azok az apukák, akik nem akarnak ott lenni a szülésnél?
Úgy értem ilyenkor csak a "lényeget" hagyják ki, vagy az egészet?
Arra meg szabad kérni a férjet, hogy a vajúdásnál legyen bent, és amikor jön a kitolás, csak akkor menjen ki?
(nincs rosszul amúgy semmitől)
Én szerintem nincs olyan kórház, ahol a szülésnél ne lehetne bent az apa.
Bármire megkérheted az apát. Arra is, hogy a vajúdás elejétől a baba megszületéséig bent legyen, de arra is, hogy vajúdásra se menjen be és várjon a váróban, illetve arra is, hogy vajúdásnál bent legyen, de a kitolásnál ne.
Ezt meg tudod beszélni a pároddal (remélem). Ha ő szeretne végig bent lenni, és téged nem zavar, akkor miért ne?
De ha téged zavar, ha bent van a kitolásnál, akkor hiába akarna bent maradni, tisztelnie kell a döntésed és ki kell mennie. Szólsz az orvosnak és a személyzetnek, hogy te nem akarod, hogy apuka bent legyen, illetve ki az, aki bemehet (mondjuk anyukád, mert ilyen is van).
Nem úgy értem:)
A helyzet az, hogy teljesen magamra akar hagyni (sajnos félek a szüléstől).
Azt mondják, hogy nem szabad egy férfira ráerőltetni, hogy ott legyen a szülésnél. De egy ilyen kompromisszum félét lehet kérni tőle? Nem fog ettől lelkileg sérülni?
A barátnőmet megkértem, hogy legyen velem, ő sokkal többet fog érni a szülőszobán, mint a férjem, csak sajnos külföldön él, így esélyes, hogy nem tud beérni:(
Egyetlen férfi sem sérül attól, hogy benn van szülésnél.
De ha nem akar, akkor eröltetni értelmetlen dolog, mert csak a rossz érzések erösödnek benne.
Mellesleg azt végképp nem értem, hogy egy "idegen" - barátnö, szülö - mit keres ott, ezt legfeljebb az apával osztja meg valaki , kivülállóval nem.
egyetértek, de a barátnőm több, mint az egyedüllét:(
Tisztelem azokat a nőket, akik kipaterolnak mindenkit és egyedül végigcsinálják.
De van, aki nem akar egyedül maradni, és ha a férjre nem lehet számítani, akkor kell egy B terv:)
#7 nekem mondod..
Szerintem a vajúdás részére nyomatékosan tudom "megkérni". Csak akkor lehet, hogy megharagszik rám, de ha magamra hagy én haragszom meg. sehogyse jó így:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!