Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen légzéstechnikát kell...

Milyen légzéstechnikát kell alkalmazni vajúdásnál, szülésnél? Valahol neten meg tudom nézni/tanulni?

Figyelt kérdés
Linket tud valaki?

2014. júl. 1. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Lényeg hogy nagy levegő be és csukott szemmel haspréssel nyomni,vajúdás alatt illetve 2nyomás között lassan be a levegő és lassan kifújni! Nem kell túl bonyolítani. Szülésznőm ,orvosom is ezt tanácsolta
2014. júl. 1. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Így van, lassan nyugodtan, és nagy levegő, mély lélegzet. Én már kivoltam a vége felé, gyorsan ziháltam, meg is lett az eredménye, lezsibbadt az egész testem de szó szerint. Aztán mondta a dokim, hogy mély lélegzet és lassan. Erre minden helyre jött, és még erőm is több marad a nyomásokra.
2014. júl. 1. 11:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ezeket olvastam el:

[link]

[link]

2014. júl. 1. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez is nagyon jó:

[link]

2014. júl. 1. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is ziháltam az elején,rendesen el is szédültem...ekkor tanácsolták amit itt is írtam :) első voltam
2014. júl. 1. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Amennyire tudom, vajúdás alatt a mély, lassú levegő a jó. 1-2-3-4-5 orron beszív, 1-2-3 benntart, 1-2-3-4-5 szájon át kifúj lassan, mint egy gyertyát.

Kitolás alatt mély levegő, szem-száj becsuk, és lefelé nyom, ha elfogy a levegő, akkor gyors csere.

Vajúdás alatt én ezt a technikát nem ismertem még, szülésfelkészítőn meg mindenről volt szó, csak erről nem. Utána nem olvastam, majd a szülésznő megmondja alapon. De az is csak akkor mondta, amikor már az ájulás szélén voltam az oxigénhiánytól.

2014. júl. 1. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:

megprobalom leirni hogyan tanultam en kismamatornan es nekem ez nagyon bevalt.

1.vajudas alatt(tehat fajas alatt): lassan kezded, mind a normalis legzes, orron be szájon ki. Lassan gyorsítod a tempot ahogy a fajas erosodik, de meg mindig orron be szajon ki, aztan a fajas tetopontjan, vagy amikor mar nem birod csaj szajon be-ki, aprokat, laposakat lelegezni. Aztan ha mulik el a fajas ujra lassitod a tempot es orron be szajon ki. Probald gyakorolni elore, ne ott kelljen ezen gondolkozni. Ha veletlenul zsibbadni kezdene a kezed, orrod korul, szad korul akkor satrat csinalsz a tenyereidbol es azon keresztul veszed a levegot. Nehany perc alatt igy elmulik a gorcs. Ha nem lelegzel rendesen a baba oxigenhianyos allapotba kerul, es leesik a szivhangja. Ezert soha ne fogd vissza a levegot.

2.kitolas alatt: nagylevegot veszel szajon at, osszeszoritod a szemed es a fejed megemelve megprobalod a mellkasodba nyomni. Kozben nem szabad kiengedni a levegot, sem hangot kiadni, igy a rekeszizom tud segiteni a kinyomasban, nem a tudore segit ra. Egy nyomas min.10 masodpercig tartson. Es vegbelre kell nyomni mintha kemeny szekletet nyomnal ki. egy fajas alatt legalabb 3-szor nyomj, de ha tart a fajas akkor negyedszer, otodszor is nyomj.

Azt hiszem ennyi, remelem ertheto, ha lenne kerdesed nyugodtan irj.

2014. júl. 1. 14:21
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek!:)
2014. júl. 1. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!