Anyukák akik elöbb szültétek meg a babót. Mi volt a baj amiért nállatok elöbb jött? És szerintetek ezekkel a tünetekkel meddig húzhatom?
Pont most olvastam hogy aki eddig aggódott a koraszülés miatt (mármint aki betöltötte a 34. hetet) annak már nem kell aggódnia, ugyanis innentől kezdve valójában a baba már csak hizik, és nem jár semmi komolyabb gonddal ha esetleg már kibújik.
Szintén 34 hetes km
23:15-ös vagyok
Hivatalosan PIC-nek (perinatalis intenzív centrum) hívják azt az osztály ahol azok a gyerekek vannak akik 34. hét előtt születnek, utána kerülnek a koraszülöttre és az újszülöttre. A gyerkőm 1 hónapot volt a PIC-en és két hetet a koraszülötten. Nagy baba volt, de sajnos nagyon éretlen, gyomorszondával kezte aztán cumisüveg és szopiztatás, de azt már csak otthon tanulta meg, kb. 2 hét volt mire belejött a szopiba. A kórházban fejni kellett a tejet, üvegcsébe rakni és dátummal, időponttal ellátni. Reggel 8tól este 7ig volt látogatás, akkor mehettünk amikor csak akartunk (az apukák is), de természetesen nem voltunk ott állandóan a gyerek körül. Nem ugyan abban a városban volt a gyerek, mint amiben született, mert országosan csak pár helyen van PIC osztály. Én ott lakhattam a kórházban, de a tesó és az apa otthon laktak természetesen, ez volt nekem a legnehezebb, hogy csak hétvégén tudtam találkozni a családommal.
A kórházban jó volt a társaság és a körülményekhez képest a hangulat is, elég gáz egy ilyen helyzet, de megerősödtem tőle, hitben és kitartásban is. Sokat énekeltem és olvastam a gyereknek, meséltem neki arról, hogy milyen lesz otthon.
Az utánam következőnek: Elhiszem, hogy stresszelsz, nálunk most született a 3. gyerkő, az első hazaszökött az oviból és hasonló jóságokat csinált, teljesen érezhető volt a levegőben, hogy a család minden tagja (apától a nyagymamáig- őket még jobban megviselte a koraszülés, mint engem) aggódik, hogy most mi lesz. Persze a dokik befektettek 31. héten megfigyelésre, de a babó időre jött és gyönyörű. 5 nap után otthon voltunk, az első gyerekem meg is jegyezte, hogy milyen hamar hazjöttünk.:)
Ne aggódj, most biztosan minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!