Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy mondjam meg a barátnőmnek...

Hogy mondjam meg a barátnőmnek, hogy a szülés utáni mérete már finoman szólva nem egyezik a szülés előtti méretével?

Figyelt kérdés
Két gyereket szült, elég sokat hízott, és feltűnt, hogy nagyon szűkösen állnak rajta a ruhái, gondoltam nem volt ideje/kedve, vagy akármi, újakat venni, ezért múlt héten csajos programként javasoltam, hogy menjünk el együtt vásárolni - nem a gyerekeknek, csak magunknak. Na most folyamatosan 38-as ruhákat hozott próbálni, láthatólag kicsik voltak rá legalább két számmal (feszült a felső nagyon, a nadrág kinyomta a hasát, stb.) hiába kérdeztem finoman, hogy ne hozzak-e nagyobbat hogy megnézzük hogy áll, ő közölte, hogy minek, neki 38-as a mérete.. :O.. Be is vásárolt ismét csupa szűk ruhát, úgyhogy a tervem nem igazán jött be... Megbántani nem akarom, meg félre ne értsetek, én is szültem kettőt, maradt rajtam 8 kg (rajta ránézésre jóval több), de amíg vissza nem fogyok teljesen addig nagyobb ruhákat veszek magamnak nem pedig akkorákat amik előtte voltak jók... Más ötletem nincs, viszont a múltkor is egy közös ismerősünk hogy úgy mondjam "megszólta" őt nekem, hogy hogy kikerekedett, megvédtem természetesen felé, de úgy gondolom, hogy nem az a gond, hogy szedett fel, sokan vagyunk így, hanem az, hogy előnytelenül öltözik azóta, ragaszkodik ahhoz a mérethez, fazonokhoz, amiket azelőtt hordott.... ezt a shoppingolós napot ezért találtam ki, nem jött be... más ötletetek esetleg?
2017. aug. 14. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%

Miért érdekel téged ez az egész?

Az ő élete, az ő teste, az ő külseje!

Ha igazi barátnő lennél, akkor nem azzal foglalkoznál hogy ,,hjajj de jó, én lefogytam, ő meg nem"!

A beszólogatóknak meg kell mondani, hogy mindenki sepergessen a saját portáján, biztos az illető élete annyira tökéletes, hogy neki már más dolga nincs is, csak a másikat leszólni.

Annyira gusztustalan ez az egész!

2017. aug. 14. 14:31
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Próbáld arra fogni, hogy nem minden gyártó számozza jól a ruhákat. Én 36-osat hordok, de van, amiből 34-es kell és van, amiből a 38-as vagy 40-es jó. Esetleg hívd el sportolni, azzal az ürüggyel, hogy egyedül nincs elég motivációd. Megértelek, kínos téma...
2017. aug. 14. 14:34
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
ezt sajnos nem lehet úgy közölni hogy ne legyen sértődés a vége..
2017. aug. 14. 14:41
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Én egy következő vásárlás alkalmával, mikor a 38 méretű ruhát próbálja és mutatja meg neked, megmondanám, hogy "egy picit mintha szűk lenne, szerintem az jobban állna, lehet, hogy ennek ilyen a varrása". Egy jó barátnő szerintem nem sértődik meg ilyenen, és tudja, hogy csak segítő szándékkal mondod.

Vagy kezdj el neki beszélni arról, hogy téged mennyire zavar, hogy maradt rajtad 8 kg szülés után, és milyen nehéz volt megbarátkozni azzal, hogy átmenetileg nagyobb ruhák kellenek, ő hogy van ezzel.

2017. aug. 14. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Első, neked mi az Isten bajod van?! Nem bántani és nem is cseszegetni akarja jesszus. Még csak azt sem mondta, hogy foggyon le, mások előtt is megvédi, egyszerűen csak olyan ruhákra szerette volna rávenni, amik jól állnának rajta. Ne haragudj, hogy megkérdezem, de hány kiló vagy, 100, hogy ezt a választ írtad?! Ha igazi barátnő lenne akkor a Te látásmódod szerint a másik arcába hazudna, semmiről egy szót se szólna? Nézd az ilyet nem barátnőnek hívják, hanem olyan műanyag, bologatós kiskutyának, akit a kocsiba teszünk ki.

Bocsánat az OFF-ért, de nem bírtam megállni.

2017. aug. 14. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Első, a kérdező egyáltalán nem témázik azon, hogy ő bezzeg lefogyott, sőt közli, hogy ő sem fogyott le és ennek megfelelően nagyobb ruhákat is vesz, mert hát nagyobb kell.

A jó barátnő meg pont attól jó, hogy ha hülyét csinálsz magadból, akkor szól, és megóv attól, hogy mindenki körberöhögjön, vagy rajtad szörnyülködjön, akkor az a baj, hogy úgy nézel ki, mint egy szép Kulen vastag kolbász, akár arról, hogy büdös a szád, vagy a hónaljad, bármi. Bár nekem is volt barátnőm, akivel 10 éve nem beszéltem, mert egyszer mertem neki szólni, hogy lehet van valami fogászati gondja, mert az utóbbi időben erősebb lett a szájszaga. (Konkrétan ha beszélt, az asztal túloldalán éreztem a genny szagot.) És még én voltam a paraszt, mert jószándékból szóltam neki, mert mindenki más is érezte nyilván, csak senki sem szólt, csak kibeszélték. Ugyanez az is, mikor valaki két mérettel kisebb ruhákba préseli magát és mindenki nézi, ahogy a legkülönbözőbb helykre kreál magán hurkákat és bevágásokat, miközben a környékén állók attól félnek, hogy kiveri-e a szemüket egy lerepülő gomb, ha vesz a az illető egy nagyobb levegőt...

2017. aug. 14. 16:53
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Hasonlo szituban voltunk baratnommel tavasszal.

Nalam 3 gyerkoc van,a legkisebb akkor volt 1 eves.nala 2 gyerek,a kisebb akkor volt 2.

Elmentunk ruhatarat frissiteni.

Neki maradt pocakja,nekem nem.

Siman megmondtam,hogy figyi dragam,ez a felso olyan,mintha a 3.at varnad.

Jot rohogrunk rajt,beszolt,hogy en annyit eszek mint egy diszno,megis vekonyabb vagyok,o meg fogyizik a masodik fel eves koratol,es neki nem megy le,szoval k.pjam be.

Aztan kerestunk olyan felsot ami nem a hasat emelte ki.orult,hogy ott voltam,es oszinte voltam.

Egy baratsag lenyege nem az,hogy azt mondod amit a masik hallani akar.hanem amit gondolsz.ezen egy barat sem sertodik meg.

Mi mindig megmondjuk a masiknak a velemenyunket,soha egyikunk sem sertodott meg semmin.25 eves,igazi baratsag a mienk.

2017. aug. 14. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:
17%

Abba nem gondoltál bele, te nagyeszű, hogy esetleg őt nem zavarja a súlya?

Senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy most ő hány kg, mikor fogy vissza, vagy visszafogy-e egyáltalán!

Bólogató kiskutya a keresztanyukád! :D

2017. aug. 14. 22:13
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
8-as (gondolom ua.vagy mint az 1-es) te aztán igazán nagyeszű vagy, szöveget értelmezni nem tudsz. Itt nem arról van szó, amiről te beszélsz. Ha nem zavar valakit a súlya az ok, de attól még a saját méretében kell öltözködnie hogy csinos legyen, a kérdező ebben szeretett volna segíteni a bnőjének, nem pedig a súlya miatt piszkálja, vágod?
2017. aug. 14. 22:50
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
A 1-es 8-as válaszoló is szerezhetne egy jó barátnőt, aki szól neki, hogy tanuljon meg olvasni, ne égesse magát.
2017. aug. 15. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!