Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek? 4 napja született...

Mit tegyek? 4 napja született meg a babám és én egyre ingerültebb Vagyok. Nem akarok rossz anya lenni?

Figyelt kérdés

4 napja született a babám, amennyi rossz elő van írva minden van...

Először is altatásos császár volt, rettenetesen fáj hasam, gondolom azért mert csak átvágnak egy jókora részt a hasfalamvból. Csütörtök délután kezembe nyomták a babát, magamtól jöttem rá a szopira, pelenkára, sajnos rosszul kezdett el szopizni és besebesedett, de már nem csak sebes hanem lassan be is gyullad, tegnap este fejtem először, nem győzöm masszírozni. Kapok ellenanyag szurit összeférhetetetlenség miatt stb. És nem elég hogy fáj mindenem, nagyon kezdek pánikba esni, nagyon jó babám van, alig sír és nagyon féltem, tegnap este mikor szívattam a mellem, az egyik csecsemős nővér épp őt fürdette. Ahogy betette az ágyva, enyhén szólva dobás volt, egy kis macskát se dobnék le úgy, de szegény babám azért sem sírt, és azóta én még jobban rosszul érzem magam. Nem bírom itt a kórházban. Állandóan csak sírok, alig bírtam elaludni. Enni sem tudok szinte, nagy wczni sem. Én félek hogy a babám megérzi hogy rossz vagyok, félek azt fogja hinni hogy nem szeretem.

2017. aug. 13. 05:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

Minden rendben van. Most feszült, fáradt vagy.

Frissek az élmények, idő kell míg feldolgozódik.

Ha teheted vitess be citromfű teát. Nagyon jó kimerültségre, idegekre, kellemesen nyugtat. És a babádnak sem árt. Lefekvés előtt pár órával idd mert pisilned kell tőle. :)

Én a mellemen a babanyálas tejcit hagytam. A főnővér javaslatára. Sokkal hamarabb gyógyult, mint krémekkel. Amikor begyulladt rengeteget masszíroztam és fejtem + etettem. Annyira fájt, hogy sírtam és azt mondtam ezt nem tudom tovább csinálni. Legszívesebben leraktam volna a gyermekem. Olyankor nagyon bűntudatom lett.

A sírás pedig jó. Sírd nyugodtan ki magad.

Nem vagy rossz anya. Csak tapasztalatlan. De a másodiknál is az leszel. :)

Van egy nagyobbacska lányom és hamarosan megszületik a fiam. A nagy az x.- ik dackorszakban van, a picikével pedig nulláról indulok. Kész káosz lesz! :D De akármennyit kínlódunk mi anyák mindig megoldjuk valahogy mert imádjuk a gyerekeinket. :) A leglehetetlenebb helyzetben is kitartunk és erőt merítünk. Akkor is, ha félünk, vagy a padlón vagyunk, ha elhagyatottnak érezzük magunkat. Az anyaságot nem lehet felcímkézni. Csak anya vagy. És mindig ezért az Életért állsz fel és csinálod, hogy a legjobbat addhasd önmagadból.

2017. aug. 13. 05:37
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi minden rendben lesz!

A legtöbbünk ugyanigy érez!

Amikor én szültem es ezeken mentem keresztül,azon agyaltam hogy ezekről a lelkidolgokról esik a legkevesebb szó.Ami az első pár napban lezajlik egy nőben arra nem vagyunk felkiszitve.

Én is császáros voltam és még darabig fájni fog a hasad,ez normális.én menni is alig birtam. Ha melled kemény lesz,feszül,fáj akkor ki kell maszirozni.nekem ebben a nővér segitetg mert már annyira durva volt a helyzet. A mellbimbo kisebesedését az okozza hogy rosszul veszi be a baba a szájába. Vannak rá krémek is,de az anyatejet is lehet használni a kisebesedésre.

Kitartás! Ha 4napja szültél nem sokára otthon leszel.

Ja es nem vagy rossz anya-ezeken hamarosan átlendülsz és minden könnyebb lesz.

2017. aug. 13. 05:50
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
Ez a hirtelen hormonális változások következtében fellépő. u.n. szülés utáni depressziónak nevezett állapot. Szép lassan el fog múlni (ritkán eltarthat akár hónapokig is, a babát pedig simogasd, ami a babának is, meg neked is jót tesz majd.
2017. aug. 13. 06:31
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Minden rendben lesz. 😉

Most vagy a mélyponton, próbálj meg minél többet pihenni (nyugodtan aludj nappal is, hidd el, nem ciki), sokat számít, ha pihentebb vagy.

2017. aug. 13. 06:48
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Latod milyen sokunknak volt ilyen a szules utan par nappal?Nem vagy rosz anya.Jo anya vagy eppen ezert foglalkoztat a dolog.A rosz anyakat nem erdekelne hidd el.En a korhazi uzolso ket napot szinte vegig sirtam.Ez ilyen.Ezzel jar a szules.Ez is hozzatartozik hisz jo nagy adag hormonbomba szabadult fel.Meg itthon is kb masfel hetig alig ettem es sirtam..A szuleim mar aggodtak h ez depreszio lesz ha igy marad.De nem lett az.Kb ket het is egyre jobb lesz.Kevesebbet fogsz sirdogalni es egyre magabiztosabb leszel a babaddal.Ez most keves vigasz tudom de hidd el h igy lesz.Ugyes vagy es jol csinalod:)
2017. aug. 13. 07:12
 6/15 anonim ***** válasza:
84%

Ne aggodj.nem vagy szaranya.

Nekem az elsonel,szinten csaszar volt,enyhe idegosszeomlasom volt.

Nyugtatot kaptam.

Volt egy bakterialis fertozesem,egy halom antibiotikumot kaptam,es vert is melle.a venaim napi szinten durrantak el.a vegen valaszhattam,hogy vagy a nyakamba szurnak,vagy az utolso adag gyogyszert fenekbe kapom.(nem kis adagrol volt szo,fenekbe kertem.utana 2 napig alig birtam ulni)

9 napot voltunk bent.nem szoptathattam a gyogyszertol,pedig tejem rengeteg volt.folyton mentem fejni,a vegere mar veres volt a tej,annyira kisebesedett a bimbom.

18 voltam...gondolhatod mennyire voltam ki.

De tuleltuk,es amint hazajottunk minden franko lett.a szoptatasba is belejottunk vegul,es sikerult 3 honapig kizarolag szoptatni.

A babam nekem is aldott jo gyerek volt.en is rengeteget sirtam.be volt dagadva a szemem,alig lattam.

Amint hazamentek minden jobb lesz,hidd el.

A hasad is naprol napra kevesbe fog fajni.minnel tobbet mozogsz,annal jobb.

Mara 3 csaszaron vagyok tul,hidd el nekem,igy lesz.

2017. aug. 13. 08:16
 7/15 anonim ***** válasza:
83%
nem vagy rossz anya. mi majdnem ez hetet voltunk a kórházban (3. ker margit kórház ha valakit érdekel)? és gusztustalan volt, hogy hogyan bántak velem is és a babával is. de nem csak velünk, az összes kismamával és babával. hagyták, hogy sírjanak, aztán panaszkodtak hogy idegesítő, de nem vehettem fel megnyugtatni szegényt. ott bőgtem minden nap a folyósón amíg haza nem értünk. soha soha többet. annyira gusztustalan volt az egész. nyugodj meg. hazaértek nemsokára, és minden rendben lesz. az első időszak nagyon nehéz, de túl lesztek rajta. kitartás!
2017. aug. 13. 08:17
 8/15 anonim ***** válasza:
79%

Nekem 3ik nap kezdődött, mindenen bogtem, ha kérdeztek azon is sírva fakadtam.... Semki nem volt úgy gond, nem voltam rosszul és mégis. Amikor éves után a babám édesen aludt én ott bogtem mellette és borzasztóan éreztem magam. Aztán néhány nap után elmúlt, mintha elvágták volna. A kórház nekem nem volt olyan szörnyű élmény, persze nem is kellemes. Nem császárom vilt, mégis mindenki kb hasonlóan éli ezt meg, mindegy a szülés mikéntje. Szerintem!

Fel a fejjel minden rendben lesz!

2017. aug. 13. 08:54
 9/15 anonim ***** válasza:
73%
Teljesen normális vagy nyugi. Nekem semmi ilyen negatív dolog nem volt, amiket te átéltél. Szép szülésem volt és mégis depis és ingerült voltam az első 6 hétben. Teljesen megváltozik az ember élete és a hormonok is dolgoznak. Jó anya vagy mert már azon gondolkodsz, hogy mit gondol rólad a babád. A rossz anyákat ez nem érdekli. Próbálj meg kicsit lazitani, nem sokára otthon lesztek!:)
2017. aug. 13. 08:56
 10/15 anonim ***** válasza:
80%
Én 4 napot voltam a kórházba, hát életem legrosszabb napjai közé tartozik... sírtam én is, nagyon feszült voltam. Nekem se sikerült elsőre a szoptatás, fogyott a babám, úgy volt haza sem mehetünk. Áhh szörnyű volt. És hozzátenném nekem jó szülésem volt, nem is nagyon lábadoztam, de lelkileg súroltam a padlót. Ahogy hazamentünk lassan helyére került minden. Nem mondom h pikkpakk de helyrejött. Nem vagy rossz anya. Hidd el ezek átmeneti érzések még akkor is ha most úgy érzed sose múlnak el! Tarts ki!
2017. aug. 13. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!