Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy a...

Mennyire gyakori, hogy a szülés végén a doki belekönyököl a hasba, hogy "segítsen kinyomni" a babát?

Figyelt kérdés

ÁEK-ban (MÁV) szültem, kifejezetten gyors, problémamentes szülés volt, de a végén a doki egyszer csak rám ugrott és iszonyú fájdalmat okozva, "rásegített" babám születésére. Gyakorlatilag kinyomta belőlem....Arra hivatkoztak, hogy nagyon legyengültem a végére. (Alig 3-4 órát tartott a szülés, szépen tágultam, nem tudok róla, hogy elakadt volna a baba...)

Más is tapasztalta ezt?

2010. máj. 23. 22:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
nekem még jól is jött, hogy nyomta a hasam, mert eléggé elhúzódott a kitolási szakasz (1 óra volt), valahogy nem éreztem erősnek a tolófájásokat... na nem azt mondom, hogy jól esett, de addig csak "nyomkodtam jobbra-balra", onnantól meg 2 perc alatt kibújt a kislányom. :)
2010. máj. 24. 11:14
 12/22 anonim ***** válasza:
65%

Tulajdonkeppen az egyik muvelet a sok kozul amit csinalnak de Tilos igy kinyomni a gyereket.

Mintahogy Tilos a mehszajat kezzel tagitani.

2010. máj. 24. 12:23
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

22:22-esnek: csaszar alatt szedtek ki a mehlepenyt, de elobb gyereket ki, utana konyokoles, hogy lepeny is jojjon es utana varrtak. Egyebkent kulfoldon szultem.

22:17-es

2010. máj. 24. 12:45
 14/22 anonim ***** válasza:

Én az első gyereket nehezen nyomtam ki, mondta is a doki, hogy a következő fájásnál segít. Na, gondoltam, hogy most beletérdel a hasamba, mert hallottam már én is ilyet. De csak egy kicsit nyomta meg.

Anyu viszont mondta, hogy a bátyámat úgy könyökölte ki belőle az orvos, úgy fájt, azt hitte, hogy eltört a gerince. De nem is sírt fel, már annyira el volt kékülve. Szerencsére később nem lett baja, de ott már muszáj volt a durvaság.

2010. máj. 24. 16:15
 15/22 anonim ***** válasza:
48%
a barátnömnek azért könyökölt a doki a hasába,mert mennie kellett Konferenciára és már indulnia kellett!na ezt adjátok össze.....
2010. máj. 25. 10:45
 16/22 anonim ***** válasza:
És ezt nyilván elmondta a barátnődnek. Hogy tud így csöpögni valakiből a rosszindulat...
2010. máj. 25. 13:42
 17/22 anonim ***** válasza:

Ezek sajnos nem rossz indulatbol jonnek.

Az en baratnomnek azt mondta az orvos hogy:nyomjon mar mert mennek aludni!!!

2010. máj. 25. 14:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Valószínű nem tudta már mivel motiválni...
2010. jún. 3. 15:09
 19/22 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Valószínűleg poénnak szánta az orvos, hogy aludni menne vagy konferenciára siet. Mi végigpoénkodtuk a szülést, sokat segített, hogy ne érezzem olyan elveszettnek magamat. Sok olyan dolgot mondott a szülésznő és az orvos is, amiből egyetlen mondatot, szót sem szabad komolyan venni, ezek mind azért hangzottak el, hogy erőt adjanak. Egy komplikációkkal terhelt, nehéz terhesség és végén nekik köszönhetem, hogy a fájdalmak és újabb komplikációk ellenére is csendben, jó hangulatban szültem meg a makkegészséges kisfiamat. Én értékeltem, pedig bizony a végén rámászott a szülőágyra és úgy nyomta a hasamat (ezt is elpoénkodtuk :=) ).
2010. jún. 4. 06:02
 20/22 anonim ***** válasza:

14:14 vagyok.Sajnos ebben az esetben nem poenkodasrol volt szo.Az ismerosomnek elorehajlo mehe van ezert felt erosen nyomni.

Sojnos en is ennel a brutalis dokinal szultem,nem kell bemutatni az otromba stilusat,latszik rajta hogy unja az egeszet,akkor miert nem megy nyugdijba,mar megtehetne.

Nagyon haragszom ra.Ez a harmadik szulesem volt,az elso ketto is fajdalmas volt de megis egy szep szuleselmeny maradt vissza,mert kedves es segitokesz dokinal szultem.

2010. jún. 4. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!