Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki azt mondta, hogy...

Valaki azt mondta, hogy szülés után egy nő, vagy orvos belekönyököl a hasba. Miért?

Figyelt kérdés
2008. okt. 4. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem minden alkalommal könyökölnek beléd szülés után, de ha nem tudod megszülni a méhlepényt, akkor igen. Vagy ha sok alvadt vér maradt benn.

Nekem a második szülés után nem akart megszületni a méhlepény és kinyomták belőlem, de benn maradt egy darab és kikaparták, azután mivel sokat véreztem az alvadt vérdarabokat is kinyomták. De nem akarlak ijesztgetni.

üdv. Csilla

2008. okt. 4. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálam senki nem könyökölt. Szülés közben a doki megkérdezte(!!!!), hogy egy kis nyomással segíthet e a babán, mert nem tud átbilleni egy ponton, de azt is tenyérrel nyomta, nem könyékkel, és egyáltalán nem éreztem, nem fájt. Szülés után a szülésznő kicsit húzta a köldökzsinórt, nyomtam egyet, de nem éreztem mást, mint hogy kicsit birizgál, ahogy mozog a köldökzsinór, de fájni nem fájt.

Szerintem csak akkor ilyen "drasztikusak", ha szükség van rá.

2008. okt. 4. 18:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én csak négy ujjnyira tágultam ki. Úgy volt hogy megcsászároz, de már nem volt rá idő. Így a dokim alulról tágított a főorvos meg két könyékkel rám ugrott, és lejjebb nyomta a kislányomat. Utána pedig kinyomtam a babómat. Maga a nyomás nem fájt akkor, de a bordám megrepedt. De ezt nem mindenkinél alkalmazzák és amúgy a baba a lényeg. Utána nem volt kellemes öt hétig de még itt vagyok és csodálatos kislányom van. De te ne parázz ilyeneken előre. Minden szülés más és más. A tied is rendben lezajlik majd és lesz egy csodálatos kisbabád! Ez a lényeg más nem számít!
2008. okt. 4. 19:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Nem is a félelem miatt kérdezem, csak mert egyszerűen nem találtam rá értelmes választ akárhogy gondolkodtam. De már értem. Szóval szülés után akkor csináják, ha benn maradhatott valami. Akkor meg persze jobb frissiben minden szempontból. Mindenkinek sok boldogságot!
2008. okt. 4. 19:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én észre sem vettem amikor kijött a méhlepény, olyan könnyen kicsusszant :-) Viszont szülés közben belém könyökölt a doki, na az fájt eléggé, ha jól emlékszem, még rám is ült. Nem is az, hogy fájt, csak nem kaptam levegőt. De akkor már 4 órája pokoli fájásaim voltak (tolófájások), és ez kellett ahhoz, hogy végülis kibújjon a babám. Amúgy nekem anyukám mesélte, hogy amikor én születtem, akkor neki a hasába könyököltek, hogy kijöjjön a méhlepény, de azt mondta, hogy az nem fájt.
2008. okt. 4. 20:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A könyökölés csakis végső megoldás lehet,ugyan is a "szakirodalom" szerint TILOS!Én két babát szültem,de egyszer sem alkalmazták nálam.Még szerencse!
2008. okt. 5. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!