Kinek mennyire volt fájdalmas a szülés?
Nekem maga a szülés nem volt fájdalmas,mert 18órányi vajúdásnak császár lett a vége! De a vajúdás maga volt a pokol. Az oxitól folyamatos fájásaim voltak,a falat kapartam volna kínomba. A derekam azt hittem kettészakad! Ráadásul kézzel tágítottak,mert nem akartam tágulni.
A császármetszés maga volt a megváltás ezek után,szinte gyerekjáték. Utána hamar rendbe jöttem!
Szia
Ez az oxitocin tényleg nagyon kicsinálja az embert.Nekem összesen 9 óráig tartott az egész szülésem, a beöntéstől a lányom kitolásáig.Ebből 4 óra volt olyan, hogy végem volt!!!Miután berakták az oxit, utána nem sokkal már olyan fájásaim voltak, mint ha ketté akarnának fűrészelni!Egy megváltás volt a gerinc érzéstelenítés.Maga a kitolás nem volt annyira szörnyű, igaz az se a legjobb, de jobb mint vajúdni, nálam 20 perc alatt meg volt.
Még tervezünk babát, de ha valaki nekem azt ,mondja, hogy oxitocin, az biztos, hogy meg fenyegetek mindenkit, hogy a váróban szülöm meg a gyerekem!!!
Szia!
Az első babámmal 12 órát vajúdtam, nagyon fájt, de maga szülés már nem fájt.
Tényleg! Még tolófájást sem éreztem.
A második babámmal másfél órás volt a vajúdás és a szülés és a rendbetétel...tehát mindennel együtt. Ott a vajúdás sem volt rosszabb, mint egy fájdalmas mensi.
A szülést konkrétan meg végigröhögtük az orvossal-szülésznővel-férjemmel együtt.
Utána még a szomszéd szobából is átjött a másik szülésznő gratulálni, hogy milyen gyorsak, ügyesek voltunk :)
Igaz nem volt nagy a babám..2,5 kg.
24 óra vajúdás után lett meg az első gyermekem, borzasztó fájdalmak árán, de ezt valószínűleg a kimerültség miatt (is) éltem meg ennyire fájdalmasnak.
Mikor túl voltam rajta, sógornőm rögtön hívott, ő öt hónapos terhes volt akkor, és kérte, hogy mindent meséljek el, de csak annyit mondtam neki, és Neked is kedves kérdező, hogy akkora mértékű a fájdalom, hogy mikor átéled, azt hiszed, nem bírod ki, de aztán eljön a vége, kibírtad, és túl vagy rajta.
Másfél éve szültem, most három hét van hátra a következő babáig, nem mondom, hogy rettegek, de egy kis pánikhangulatom az azért van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!