Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mennyire volt fájdalmas...

Kinek mennyire volt fájdalmas a szülés?

Figyelt kérdés
2011. nov. 5. 16:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
36 órát vajúdtam de inkább csak mensi szerű görcsöket éreztem azon kivül hogy fáradt voltam( nem sokat aludtam az előző napokon) semmi bajom nem volt
2011. nov. 5. 22:39
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

Másfél hete szültem: se oxi, se eda, beöntés sem. Délelőtt 11-kor mentünk be a kórházba (én még esküdöztem, hogy "ááá, ezek csak jóslók", ott mondták, hogy szivárog a magzatvíz és 1 ujjnyira nyitva vagyok.

6 órával később, 17 óra 13 perckor meglett a lányom, olyan 16 órától volt igazán sz@r, amikor már 3 ill. 2 perces fájásaim voltak. A kitolást meg sem éreztem, egyáltalán nem fájt, 2 és fél órával később már forrócsokit kajtattam a kórházban. :)

Szerencsés, szép szülésem volt, két szülésznő és a párom volt csak jelen, nem kaptam semmilyen gyógyszert (csak oxit a szülés után, egyáltalán nem éreztem a hatását), és megúsztam az egészet egy alig fél centis vágással, szóval még a gátvédelem is majdnem teljesen összejött.

Első szülésem volt. :)

2011. nov. 5. 23:10
 13/21 Snapette ***** válasza:
100%
Nekem első szülésem volt hat hónappal ezelőtt, és ahhoz képest, hogy mennyire féltem tőle iszonyú gyorsan és mondhatni jól ment. Éjjel fél ötkor mentem be a kórházba, addig rá se jöttem, hogy ez már az, mert csak a derekam fájt. Nem is annyira fájdalom volt, inkább feszült, szó szerint éreztem, hogy megy szét, tágul. Már lehetett öt mire felvettek, és megvizsgáltak, akkor azt mondták, hogy hét centire vagyok nyitva. Na, az az első vizsgálat nagyon rosszul esett, majd megrugtam az ügyeletest... Utána beraktak a vajudóba, s nekem ugyan többnek tűnt, de nem voltam ott csak 50-60 percet, és át a szülőágyra. A legkellemetlenebb az volt, mikor még nem nyomhattam, de már erősen jöttek a fájások. Továbbra is a derekamban éreztem, csak társult hozzá egy nagyon erős olyan inger, mintha vécére kéne mennem. Vissza kellett tartani a nyomást amíg teljesen ki nem tágultam, na az iszonyú kellemetlen volt, kapaszkodtam a mindenbe, amibe tudtam... A szülőágyon hamar ment, három fájásból megvolt a lányom, és ott már csak az volt nagyon fura érzés, amikor kibukkant a feje, valami iszonyú feszítő érzés volt, egyedül az volt egyértelműen rossz. Én nehezen nevezem fájdalomnak, inkább rettentően kellemetlen érzésnek, valahogy úgy, mint amilyen a különbség aközött, mikor megütöd magad, és fáj, és az utána levő tompa sajgás, ami nem kifejezetten fáj, de rossz érzés. Nem egészen két óra alatt megszültem, ami majdnem rekord első szülésnél :). Azt is mondta a dokim, hogy beillett harmadiknak. Nem mondanám, hogy nagyon fájdalmas volt, inkább az utána következő hét volt fájdalmas...
2011. nov. 6. 00:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Indított szülésem volt. A vajúdás összesen kb. 3,5 óra, ebből az utolsó 1 óra volt rossz. Én is kaptam oxit.

A kitolás elhúzódott, nem igazán tudtam hogyan nyomjak, kb. 1 óra volt. Ott szenvedtem, de inkább azért, mert tehetetlennek éreztem magam. Utólag visszagondolva azért teljesen kibírható volt az egész, pedig nagyon féltem előtte, és érzéstelenítőt sem kaptam. Készülj fel a fájdalomra lelkileg és akkor nem lesz gond! Aki lazán veszi, azt inkább éri meglepetés.

2011. nov. 6. 08:58
 15/21 anonim ***** válasza:

Kétszer szültem. Elsőnél kaptam oxit, amitől a méhszájam eltűnt, de nem lettek erősebbek a fájások. 3 percesek voltak, majd tolók. (burokrepesztéssel indítottak, onnatól 5 óra volt, míg meglett a baba)

A másodiknál nem kaptam oxit, itt viszont voltak 2 perceseim is. És nekem itt úgy volt, hogy még nem volt eltűnve a méhszájam, de már toltam volna én is, vissza kellett tartani. Tehát nem biztos, hogy az oxi annyira rossz... (5 percesekkel indult, és a vajúdás 2 óra volt, a kitolás kb. 10 perc)

Egyik sem volt vészes. Bármikor szülnék. Nekem életem legszebb élményei ezek. Persze, fáj, mert hát azért a nyílás kicsi, a gyerek nagy. És hát a vajúdást is érzed.

2011. nov. 6. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Fuuu nekem nem tetszett. Első baba és ugy kezdődőtt, hogy aug.01re voltam kiirva, hajnali fél2kor elfolyt a magzatvizem amosdoban pisi közben, nem voltam benne biztos, hogy magzatviz, ezért neten megakartam gyorsnézni, hogy kb. mennyi folyik el, de mire beértem már csöpögtem és a párom keltettem, hogy menni kell. Én szép nyugodtan felöltöztem stb. ő meg sörgetett és remegett nagyon x). Korházban már más volt. Ahogy befeküdtem és rámrakták az nst-t elkezdődőtt a fájás, de mivel összehuzodásnál a kicsim szive lelassult a gyors helyett, császározni akartak,de összehuzodás után helyre állt a szivverése. Ezért halogatták a császárt. Nagyon fájt 8órát vajúdtam 3 gerincest kaptam, amiből az első mellé ment... és 1 hétig a bal felem szinte lebénult. 10.28-kor Levente megszületett.
2011. nov. 6. 17:45
 17/21 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom.. Én nagyon féltem a szüléstől, a fájdalomtól, mindent elképzeltem hogy hogy lesz majd stb.. 1 nappal a kiírt után megindították mert meconiumos volt a magzatvíz. Előtte semmi jele nem volt hogy ki akarna bújni a baba, de muszáj volt indítani. Reggel 9-kor nyomás fel a szülőszobára, gyors beöntés, burokrepesztés, annyira gyorsan történt minden hogy gondolkodni sem volt időm. Aztán 11-ig csak feküdtem a szülőágyon rajtam a ctg, közben szivárgott a magzatvíz a baba minden mozdulatánál, apró fájások kísérték. A szülésznő néha néha rámpislantott, jött a doki nézte a méhszájat, közölte hogy nem tágul eléggé, ebből csak este vacsira lesz baba. Na gondoltam addig itt halálra unom magam. Kértem had telefonálhassak (elvileg nem lehet mobilt bevinni)megengedték szoltam páromnak hogy ne kérezkedjen el a melóból mert estig nem lesz baba. bejött helyette nővérem, legalább nem unatkoztam a fájásokra várva. 11 után mégiscsak adtak oxitocint meg edát is hogy jobban táguljak. Itt mondom el, hogy nem mindegy mennyi edát kérünk. Én éppen ennyit kaptam hogy fél óráig tompábbak voltak a fájások, többet nem kaptam mert felgyorsultak az események. az oxi megtette a hatását előbb 3 perces majd egy perces fájások jöttek, rossz volt de nekem egy sima mensis görcs 100x rosszabb, meg is lepődtem hogy ez a vajúdás? pedig akkor még be sem adták az edát, viszont mikor azt megkaptam villámgyorsan elkezdtem tágulni, aztán szoltam a szülésznőnek hogy kakilási ingert érzek, mondta tartsam vissza, sóhajtsam el, meg szerinte ez még nem az nem a baba jön. Én meg majdnem leugattam a fejét hogy ő érzi vagy én? szóljon a dokinak. Jött a doki, megállapította hogy 4 ujjnyi a méhszáj, nyomjak egyet ha érzem hogy jön az inger. Nem kellett 2x mondania, lábakat felhúzni, megfogni, tesóm fogta a hátam, nagy levegő és nyomás. Kint volt a feje. Még egy nyomás kint volt a gyerek.:) 2 óra alatt szültem meg vajúdással együtt:)sosem hittem volna! Ha már nyomhatsz az a legjobb:)most 2 hós a kislányom (viszont 3 hétig szenvedtem a gátam miatt)
2011. nov. 7. 10:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem írni hogy első baba, mire a párom beért már a korteremben voltam. A köv. 3 hét a gát miatt rossz volt nagyon, nem tudtam állni ülni menni, wc-zni rendesen. de gondolom azért mert kicsit nagyobbat kellett vágnia mert 4,4 kg volt a baba, 38-as fejkötórfogattal és villámgyorsan jött, szóval én inkább a szülés utáni időt szenvedtem meg. akkor azt mondtam a szülés leányálom volt ahhoz képest. Most már azon jár az agyam hogy kellene még egy baba:) Én szülés előtt mindig itt voltam fenn a gyakorin, nagyon sok hasznos tanácsot kaptam és olvastam mások történetét, de hidd el nincs 2 egyforma. Nagyon könnyű szülést és gyors lábadozást kívánok :)
2011. nov. 7. 11:32
 19/21 A kérdező kommentje:
nagyon koszonom mindenkinek a válaszokat:D ha ti kibirtátok a szülést én is kifogom:D
2011. nov. 7. 17:33
 20/21 anonim ***** válasza:
47%
Farossan szültem meg a lányomat. 7-re értünk a korházba. 9:22-re kint volt. Kb 1 óra ami fájt, de utána felejthető.
2011. nov. 11. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!