Kinek mennyire volt fájdalmas a szülés?
Másfél hete szültem: se oxi, se eda, beöntés sem. Délelőtt 11-kor mentünk be a kórházba (én még esküdöztem, hogy "ááá, ezek csak jóslók", ott mondták, hogy szivárog a magzatvíz és 1 ujjnyira nyitva vagyok.
6 órával később, 17 óra 13 perckor meglett a lányom, olyan 16 órától volt igazán sz@r, amikor már 3 ill. 2 perces fájásaim voltak. A kitolást meg sem éreztem, egyáltalán nem fájt, 2 és fél órával később már forrócsokit kajtattam a kórházban. :)
Szerencsés, szép szülésem volt, két szülésznő és a párom volt csak jelen, nem kaptam semmilyen gyógyszert (csak oxit a szülés után, egyáltalán nem éreztem a hatását), és megúsztam az egészet egy alig fél centis vágással, szóval még a gátvédelem is majdnem teljesen összejött.
Első szülésem volt. :)
Indított szülésem volt. A vajúdás összesen kb. 3,5 óra, ebből az utolsó 1 óra volt rossz. Én is kaptam oxit.
A kitolás elhúzódott, nem igazán tudtam hogyan nyomjak, kb. 1 óra volt. Ott szenvedtem, de inkább azért, mert tehetetlennek éreztem magam. Utólag visszagondolva azért teljesen kibírható volt az egész, pedig nagyon féltem előtte, és érzéstelenítőt sem kaptam. Készülj fel a fájdalomra lelkileg és akkor nem lesz gond! Aki lazán veszi, azt inkább éri meglepetés.
Kétszer szültem. Elsőnél kaptam oxit, amitől a méhszájam eltűnt, de nem lettek erősebbek a fájások. 3 percesek voltak, majd tolók. (burokrepesztéssel indítottak, onnatól 5 óra volt, míg meglett a baba)
A másodiknál nem kaptam oxit, itt viszont voltak 2 perceseim is. És nekem itt úgy volt, hogy még nem volt eltűnve a méhszájam, de már toltam volna én is, vissza kellett tartani. Tehát nem biztos, hogy az oxi annyira rossz... (5 percesekkel indult, és a vajúdás 2 óra volt, a kitolás kb. 10 perc)
Egyik sem volt vészes. Bármikor szülnék. Nekem életem legszebb élményei ezek. Persze, fáj, mert hát azért a nyílás kicsi, a gyerek nagy. És hát a vajúdást is érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!