Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülésnél/vajúdásnál végig...

A szülésnél/vajúdásnál végig feküdni kell a háton?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdem, mert gondolom, nem kell órákig fekve lenni, amíg nem jönnek a tolófájások. Vagy oldalra lehet fordulni? És milyen gyakran vizsgál az orvos/szülésznő?

Ha sokáig a hátamon fekszem, elkezdek rosszul lenni, mert a baba valószinűleg elnyomhat valami eret, szülésnél mi lesz velem?

2010. máj. 23. 09:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Én egy nőt láttam akinek sokáig háton kellett feküdnie,de ő végig oxitocint kapott,nekem 3 órát kellett,és oldalra sem fordulhattam,mert valami tágitó tablettát vagy mit kaptam hogy meginduljon a szülés,és addig ameg "elolvad"nem szabadott mocorogni.Az elég rossz volt,mert fájt a hátam már akkor.Amugy ki loehet birni,van akinek végképp nem kell fekudni,ha akar sétálgathat bármennyit.
2010. máj. 23. 09:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem a hátamon kellett feküdni kb. 3-4 órát, csak párszor mondták, hogy forduljak oldalra. Őszintén szólva én szinte meg sem mertem mozdulni, mert kaptam epis érzéstelenítőt, és valamiért azt hittem, hogy a hátamban nem csak az a cső van, hanem maga a tű is, és szabályosan rettegtem, hogy az megszúr, ha mozgok. Tudom, így utólag hülyén hangzik, de én tényleg nem tudtam :D
2010. máj. 23. 09:19
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem is kellett volna, de én megmondtam az orvosnak,hogy adja ide azt a cseszett oxit,meg egy állványt aztán hadd járhassak mert ha nem hozzáverem:D Elég ideges voltam már 8 óra semmi tágulás után és még akkor sem akart császározni pedig tényleg több tényező szólt mellette.

Adja az ég,hogy neked se kelljen, mert annál rosszabb az égvilágon nincs. De ha sétálnod kell óvatosan menj,mert nekem volt olyan,hogy egy-egy fájásnál szinte ráájultam a férjemre,aztán a folyosó közepén szerencsétlen úg szorított magához,hogy már alig kaptam levegőt.

2010. máj. 23. 09:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljes mértékben helyzettől, orvostól, szülésznőtől függ. Én például kaptam oxitocint, de járkálhattam, ülhettem a labdán, ha úgy éreztem leültem az ágyra vagy lefeküdtem, aztán megint járkáltam, szóval szerencsére csinálhattam azt, ami épp jó volt az adott helyzetben.
2010. máj. 23. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:

ezt mindenképp olvasd el, mert ettől megvilágosodik az ember, hogy igazából mindenben Te dönthetnél, amig nincs orvosi akadálya, komplikáció, stb: [link]

az elsőnél burokrepesztés és folymatos oxytocin miatt feküdnöm kell, de forognom kellett, amit akkor nem értettem. A második alternativ szülés volt és mivel sajnos itt is burokrepesztés történt, ezért feküdnöm kellett egy ideig, de előtte meg utána szabadon választhattam testhelyzetet. Viszont itt már megértettem hogy a forgást azért erőltették az 1.-nél, mert az segít tágulni

2010. máj. 23. 12:26
 6/9 anonim ***** válasza:

szigorú orvosi utasításra feküdnöm kellett.

Ctg és oxitocin miatt ráadásul hanyatt, csak néha elfordultam kicsit oldalra.

Aztán megjött az éjszakás szülésznő és felállított, amíg a dokim vissza nem ért.

Sokkal jobb volt. de ha nincs eü oka, akkor elvileg nem "kell".

2010. máj. 23. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem kb 10 órát kellett hanyatt feküdnöm az oxitocinnal egy kemény műbőr asztalon. Azután császár lett a vége. Ez már 10 éve volt, de még mindig kiráz a hideg tőle.
2010. máj. 23. 14:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell, ha a baba és a Te állapotod nem igényli. Nekem elfolyt a magzatvíz, de nem voltak fájásaim. A fiam feje még nem volt beékelődve, ezért nem volt szabad felállnom, nehogy előre essen a köldökzsinór, de oldalra fordulhattam, csak ez kicsit nehézkes volt a csordogáló víz és a ctg miatt. Ez 8 órán át tartott. Amint lehetett, felállhattam, én az infúzióval sétálgattam.
2010. máj. 23. 23:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én dokim kifejezetten arra kért hogy álljak, mert az segiti a tágulást és a babát lefele. Pedig az egyik oxival született, és mindkettőnél rajtam volt a KTG is. És igaza volt mert az egyik 2 a másik 1 óra alatt meglett. Ha nincs eü-s kockázata ragaszkodjatok hozzá, hogy állhassatok!!!
2010. máj. 24. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!