Hisztek abban, hogy ha császárral születik egy gyermek, az nem véletlen?
1. Burok megrepedhet bármiről, akár a 20. hét előtt is, pl. egy felszálló fertözéstől, ami egyenlő a vetéléssel, azaz a válasz: nem.
2. Igen, ha meconiumos a víz, akkor az mindenképp azt jelenti, hogy a baba nem érzi jól magát, veszélyben van, mert pl. nem jut elég tápanyaghoz, oxigénhez. A meconium idő előtti ürítését ilyen jellegű stressz idézi elő.
Újabb két kérdésedre a válasz:
1. Nem, ld. koraszülés.
2. Igen, az egy jel
Az én 7 órás (eredménytelen, nulla tágulás) vajúdásomnak azzal a felkiáltással vetett véget a fogadott dokim, hogy "Bölcs baba, mintha csak érezné, hogy nem fog kiférni". Ezután szinte rögtön meconiumos magzatvíz szivárgott, és a dokim intézte is a műtőt. A kisfiam nemhogy nem ékelődött be, de még csak lejjebb sem helyezkedett, fönt volt a fejecskéje magasan (egyébként fejvégű volt).
Szval abban hiszek, hogy produkálhat olyat a természet, hogy egy természetes gátat szab a folyamat előrehaladásának. De a baba szerintem nem érez olyat, hogy nem szabad lefelé haladnom, különben meg is halhatok. Annyit érezhet, hogy nincs helyem.
Mi tolófájásoknál akadtunk el.
Magasegyenes-állásban volt a buksija, de ettől még megszülethetett volna.
Rövid volt a köldökzsinór, de ettől még megszülethetett volna (sérüléssel, vérveszteséggel)
Eltűnt a szívhangja, leállt a vesém, elszállt a vérnyomásom. Ez volt a császár indoka.
A császárt legtöbbször az adott pillanat dönti el, nem előre elrendeltetett dolog.
Szóval a kérdésedre válaszolva: Nem hiszek benne.
24-es: azért nem tágultam, mert védekezett a testem, de kicsit erőltetettnek érzem.
Hogy érted, hogy kicsit erőltetettnek érezted? Mármint micsodát érezted annak?
"Az én 7 órás (eredménytelen, nulla tágulás) vajúdásomnak azzal a felkiáltással vetett véget a fogadott dokim, hogy "Bölcs baba, mintha csak érezné, hogy nem fog kiférni"."
Na, pontosan ilyesmi szituációkra gondoltam a kérdésfeltevésemnél....hogy ilyesmit megérezhet-e a baba, hogy természetes úton nem fog tudni lezajlani a világrajövetele.
26-os, mintha az én szülésemet írtad volna le: "Ezután szinte rögtön meconiumos magzatvíz szivárgott, és a dokim intézte is a műtőt. A kisfiam nemhogy nem ékelődött be, de még csak lejjebb sem helyezkedett, fönt volt a fejecskéje magasan (egyébként fejvégű volt). "
Még annyi plusszal, hogy nálunk a magzati szívhang időnként (vészesen?) lelassult. Meg fura módon császározás közben, feltételezem, amikor felnyitottak és már babához odaértek, szinte egyszerre majdhogynem felkiáltott a doki és a segédje, szóval valami olyat láthattak, ami meghökkentette őket, de nem kérdeztem rá utólag, mi volt az.
A zárójelentésre amúgy olyat ráírnak-e ha pl. a baba nyakán volt a köldökzsinór?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!