Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hisztek abban, hogy ha császár...

Hisztek abban, hogy ha császárral születik egy gyermek, az nem véletlen?

Figyelt kérdés
olyanokra gondolok, hogy pl. nem fordul be a baba...vajon a baba érzi (tudja), hogy gond lehet akkor, ha természetes úton születne? Vagy ez nagyon fatalista megközelítés részemről?

2017. júl. 19. 20:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
lehet en misztifikalom tul de nalunk nagyon mukodott ez az egesz.egesz terhesseg alatt minden oke,befordult.betoltottem a 40,41,41+1..stb hetet es meg semmi.meg egy kosza joslom se volt.megunta a doki.befekves,alapos vizsgalat.jaaaa a gyerek mar harantban van kitudja miota,nyakan es testen koldokzsinor korbetekeredve,mehem megcsavarodva.azonnal csaszar.minden rendben volt.egy masodpercig nem volt oxigenhiany,csodaszamba mentunk.ha beindult volna lehet vagy o vagy mindketten ottmaradunk.visszagondolva felelmetes mit usztunk meg...
2017. júl. 19. 21:27
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

1. Burok megrepedhet bármiről, akár a 20. hét előtt is, pl. egy felszálló fertözéstől, ami egyenlő a vetéléssel, azaz a válasz: nem.

2. Igen, ha meconiumos a víz, akkor az mindenképp azt jelenti, hogy a baba nem érzi jól magát, veszélyben van, mert pl. nem jut elég tápanyaghoz, oxigénhez. A meconium idő előtti ürítését ilyen jellegű stressz idézi elő.

2017. júl. 19. 21:35
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
+ persze számos koraszülés indul idő előtti burokrepedéssel, úgyhogy sajnos nem jelenti a magzat érettségét.
2017. júl. 19. 21:38
 24/32 anonim ***** válasza:
48%
Lehet benne valami. De csak azért, mert a császárnak oka van. De nem a baba tudja, hanem valami más okból. Én pl. nem tágultam, 18 óra vajúdás után tolófájásokkal vittek a műtőbe. Mint kederült, téraránytalanság is volt, így ráfoghatom, hogy azért nem tágultam, mert védekezett a testem, de kicsit erőltetettnek érzem. A baba elindult, ő tudta a dolgát. A másodiknál is komplikáció volt, akkor vérezni kezdtem, azért élünk és jutottunk be időben. De hogy ezt a baba csinálta volna, azt nem hiszem...de a véletlenben sem hiszek, szóval...szerintem sokmindent nem tudunk.
2017. júl. 19. 22:14
 25/32 anonim ***** válasza:

Újabb két kérdésedre a válasz:

1. Nem, ld. koraszülés.

2. Igen, az egy jel

2017. júl. 19. 22:22
 26/32 anonim ***** válasza:
76%

Az én 7 órás (eredménytelen, nulla tágulás) vajúdásomnak azzal a felkiáltással vetett véget a fogadott dokim, hogy "Bölcs baba, mintha csak érezné, hogy nem fog kiférni". Ezután szinte rögtön meconiumos magzatvíz szivárgott, és a dokim intézte is a műtőt. A kisfiam nemhogy nem ékelődött be, de még csak lejjebb sem helyezkedett, fönt volt a fejecskéje magasan (egyébként fejvégű volt).

Szval abban hiszek, hogy produkálhat olyat a természet, hogy egy természetes gátat szab a folyamat előrehaladásának. De a baba szerintem nem érez olyat, hogy nem szabad lefelé haladnom, különben meg is halhatok. Annyit érezhet, hogy nincs helyem.

2017. júl. 19. 23:05
 27/32 anonim ***** válasza:

Mi tolófájásoknál akadtunk el.

Magasegyenes-állásban volt a buksija, de ettől még megszülethetett volna.

Rövid volt a köldökzsinór, de ettől még megszülethetett volna (sérüléssel, vérveszteséggel)

Eltűnt a szívhangja, leállt a vesém, elszállt a vérnyomásom. Ez volt a császár indoka.

A császárt legtöbbször az adott pillanat dönti el, nem előre elrendeltetett dolog.

Szóval a kérdésedre válaszolva: Nem hiszek benne.

2017. júl. 20. 08:14
 28/32 A kérdező kommentje:

24-es: azért nem tágultam, mert védekezett a testem, de kicsit erőltetettnek érzem.

Hogy érted, hogy kicsit erőltetettnek érezted? Mármint micsodát érezted annak?

2017. júl. 20. 20:07
 29/32 A kérdező kommentje:

"Az én 7 órás (eredménytelen, nulla tágulás) vajúdásomnak azzal a felkiáltással vetett véget a fogadott dokim, hogy "Bölcs baba, mintha csak érezné, hogy nem fog kiférni"."

Na, pontosan ilyesmi szituációkra gondoltam a kérdésfeltevésemnél....hogy ilyesmit megérezhet-e a baba, hogy természetes úton nem fog tudni lezajlani a világrajövetele.

2017. júl. 20. 20:10
 30/32 A kérdező kommentje:

26-os, mintha az én szülésemet írtad volna le: "Ezután szinte rögtön meconiumos magzatvíz szivárgott, és a dokim intézte is a műtőt. A kisfiam nemhogy nem ékelődött be, de még csak lejjebb sem helyezkedett, fönt volt a fejecskéje magasan (egyébként fejvégű volt). "

Még annyi plusszal, hogy nálunk a magzati szívhang időnként (vészesen?) lelassult. Meg fura módon császározás közben, feltételezem, amikor felnyitottak és már babához odaértek, szinte egyszerre majdhogynem felkiáltott a doki és a segédje, szóval valami olyat láthattak, ami meghökkentette őket, de nem kérdeztem rá utólag, mi volt az.

A zárójelentésre amúgy olyat ráírnak-e ha pl. a baba nyakán volt a köldökzsinór?

2017. júl. 20. 20:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!