Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hisztek abban, hogy ha császár...

Hisztek abban, hogy ha császárral születik egy gyermek, az nem véletlen?

Figyelt kérdés
olyanokra gondolok, hogy pl. nem fordul be a baba...vajon a baba érzi (tudja), hogy gond lehet akkor, ha természetes úton születne? Vagy ez nagyon fatalista megközelítés részemről?

2017. júl. 19. 20:18
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Úristen, hatos válaszoló, ez horror :-((((
2017. júl. 19. 20:40
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Érzi a baba, hogy baj lenne? Mégis honnan tudná, hogy van császár? Ha már így állunk hozzá, hogy ezzel kapcsolatban valamit érez, akkor az max az, hogy meg kell próbálnom kijutni, mert itt bent csak elpatkolni tudok, ha nem érek ki időben...
2017. júl. 19. 20:41
 13/32 A kérdező kommentje:
Én amúgy olyanról még nem is hallottam, hogy a méhlepény szétszakad szülés közben...olyanról már sokféle sztorit hallottam, hogy a baba "miatt" lesz valami komplikáció, de hogy a méhlepény miatt...
2017. júl. 19. 20:48
 14/32 A kérdező kommentje:
Egyébként arról mi alapján dönthetnek, hogy vákuumoznak vagy császároznak, ha az a gond, hogy nem biztos, hogy kifér-e a baba? Hiszen látom, van, akinél vákuumoztak,miközben lehet, hogy ha megcsászározzák, anyát is és babát is megkímélhettek volna egy csomó kíntól, vagy akár sérüléstől?
2017. júl. 19. 20:57
 15/32 anonim ***** válasza:
65%
Olyan nincs h annyira beszorul. Inkabb olyan h keson viszbek a mutobe es oxigénhiányos lesz vagy megfullad.
2017. júl. 19. 21:03
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Ha a baba már benne van a szülőcsatornában, akkor már nincs mód császárra, olyankor jön a vákuum, meg a fogó, ha elakad, mert muszáj alul kijönnie, nem lehet visszahúzni a hason keresztül.
2017. júl. 19. 21:09
 17/32 A kérdező kommentje:
De várj, ha olyan nincs, hogy annyira beszorulna a baba a szülőcsatornába, akkor mindenhol, minden orvos vákuumozna ilyen esetben,nem? Márpedig van, amelyik orvos ilyen esetben még vákuumoz, és van, amelyik már császároz.
2017. júl. 19. 21:11
 18/32 A kérdező kommentje:
16-os: akkor viszont a saját szülésemet nem értem...engem császároztak, tehát akkor ezek szerint a baba feje még nem volt bent a szülőcsatornában, De nem volt semmi egyéb komplikáció, ami indokolta volna a császárt..akkor miért császároztak? A dokik mind azt mondták, nincs veszélyben sem a baba, sem én. De állítólag akkor császároznak, ha veszély van...
2017. júl. 19. 21:15
 19/32 anonim ***** válasza:
62%
Én 30 évvel ezelőtt farfekvéssel születtem hüvelyi úton, én is és édesanyám is jól vagyunk, szóval az ok nem "megérzés" volt arra, hogy nem fordultam be, mivel minden rendben volt.
2017. júl. 19. 21:19
 20/32 A kérdező kommentje:

Ja meg még 2 kérdésem lenne, bár kicsit elkanyarodtam az eredeti kérdéstől :-)

1. Ha magától reped meg a burok szülés elején / közben, és nem az orvos repeszti, akkor az annak jele, hogy a baba már készen áll a kinti világra mindenképp?

2. Ha meconiumos a magzatvíz, az mindenképpen vészhelyzetet mutat? Azt, hogy a baba bajban van, vagy lesz hamarosan, ha nem segítenek rajta?

2017. júl. 19. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!