Milyen indokkal lehet császárral szülni? Illetve mit
takar pontosan a programozott császár?
Figyelt kérdés
Párommal tervezünk gyereket, de ez nekem nem olyan egyszerű. Nem vagyok oda sem a terhesség gondolatáért, sem a szülésért. Csípőficammal születtem, műtöttek is, jelenleg némi kopás látható már röntgenen. Egy a műtét utáni 20 éves kontrollon megkérdeztem az ortopédos dokit, mire számítsak, ő mondta h terhesség nagyon körültekintően, ne sok súlyfelesleggel, a szülés lehet h császár. Megnyugodtam, mert mindig úgy képzeltem, hogy nem akarok természetes szülést. Erre az egyik ismerősöm terhes lett, megkérdezte erről az orvosát (nem én kertem, sőt semmi köze hozzá) aki azt mondta ez nem indokolja a császárt. Lehet-e kérni az orvost, hogy császárral szülhessek? Szívem szerint azt mondanám akkor lennék a legnyugodtabb, ha meg lehetne azt tenni, hogy kitűzünk pl a 37. hétre, és ha minden ok akkor megműtenek és kész. Lehet ilyet "kérni" az orvostól? Utálom az ilyen bizonytalanságot, hogy nah mikor is fog megszületni...otthon lesz apa vagy sem, lesz aki bevigyen vagy sem, stb... Nem vagyok egy érzelmileg ömlengős ember, szóval nekem így lenne a legmegnyugtatóbb.
#11 Magyarországon nincs legálisan, de leleményes és pénzes ember megoldja, maximum megy pár országot arrébb... Hivatalosan programcsászár sem lehetne komoly indikáció nélkül, mégis van kórház, ahol összeszalad a ház egy véletlen hüvelyi szülés esetén, mert a szülések 85%-a hasfalon keresztül történik. (Még megboldogult orvoshallgatóként pár ügyeletet ücsörögtem a szülőszoba folyosóján, hátha valami történik, de csak a műtőben tocsoghattam a magzatvízben és foghattam a kampót.)
2017. ápr. 30. 17:02
13/21 anonim válasza:
hát azért egy indikáció nélküli császár meg a béranyaság közt van különbség. És ahhoz rengeteg pénz kell. Szerintem a kérdezőnek inkább a p.cs. a javasolt.
2017. ápr. 30. 17:15
14/21 anonim válasza:
van, aki pénzért elvállalja, de én nem bíznék abban, akinek a pénz megelőzi a szakmát...
Ortopéd szakorvost keress inkább, ő írjon javaslatot, a csípőd állapotát úgyis ő tudja helyesen megítélni.
2017. ápr. 30. 17:33
15/21 A kérdező kommentje:
Kedves 9"-es! Nyilván nem lehet mindenre felkészülni. De pont hogy az orvosok nemtörődömsége miatt félnék természetes úton szülni. És ha még a szülész úgy is gondolja (mint ahogyan azt ismerősömnek mondta) hogy a műtött csípőficam nem akadály, aztán mégse fordul be a gyerek, vagy elakad a szülőcsatornában, de előtte azért kínlódtatnak 12 órát..hát köszönom, ha ezek miatt pszichiátriai eset vagyok, úgy vállalom, de akkor sem fogok ezek miatt kínlódni/aggódni. Amiatt pedig, mert valaki több részletet is megfontol még nem kell pszichiáterhez fordulni. Saját véleményem, hogy sokkal károsabb úgy beleugrani bármibe, hogy tisztában sincs a dolgok kockázatával, aztán derült égből se**becsapás után kapkodás van.
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam, hogy azért nem annyira szokatlan téma ez:)
2017. ápr. 30. 18:15
16/21 anonim válasza:
A szülés a legkevesebb.. Utána jön a neheze, és ilyen felfogással, ilyen félelemmel a bizonytalanságtól hogy fogsz felnevelni egy gyereket? Őt aztán nem lehet beprogramozni időpontra, minden rohadt bizonytalan lesz, sokmindenen aggódni kell, semmi nem úgy történik majd, ahogy a könyvekben meg van írva, folyton jönnek a váratlan események.. Ezekhez képest az, hogy "jajj mikor születik meg" az semmi..
2017. máj. 1. 07:59
17/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Olvass, értelmezz.
2017. máj. 1. 09:46
18/21 anonim válasza:
Megvolt. Azt a részt megértem, hogy félsz a komplikációktól, de te alapból nem akartál máshogy szülni, és a kényelmi szempontok is nagy szerepet játszanak. Nem rosszindulatból írtam csak az alapján amiket leírtál nem állsz készen az anyaságra.
2017. máj. 1. 13:10
19/21 A kérdező kommentje:
Belemenjünk-e abba, hogy ki mikor áll készen az anyaságra? Mert nem vagyok biztos benne, hogy ez a gyereket vállalók nagy százalékát érinti...sőt... Érdekes módon, aki realizálja a veszélyeket, átlát a cukormázon az nem áll készen az anyaságra, de az aki ukmukfukk csinál egy gyereket, esetleg a 3. gyereket vállalja a 1,5 szobás panelba, vagy aki ragaszkodik a romantikus otthonszüléshez az igen... Kényelmi szempont? Biztos nagyon kényelmes,ha átvágják a hasad,meg az is marha kényelmes ám, hogy 26 éves korodra olyan kopás van a csípődben, mint másnak 60 évesen, és némileg aggódsz a saját egészségedért... Hát valóban,ez nonszensz 😃 Legalább ne dumálnál bele olyasmibe, amiről fogalmad sincs. Biztos sokkal nagyszerűbb és érettebb anya lennék, ha a saját egészségemet mártírként feláldozva 30 éves koromra megnyomorítanám magam -netán a gyerekemet is a szülés közben. Ha orvosilag mégsem indokolt akkor is inkább a császár mellett döntök, mert számomra megnyugtatóbb! Nem kell mindenkinek így gondolkodni, de kevés az információd ahhoz,hogy megítéld mire állok készen.
2017. máj. 1. 16:41
20/21 anonim válasza:
Ha az ortopéd orvos ÍRÁSBAN javasolja a császárt, akkor 99%, hogy bármelyik doki megcsászároz. Ha az ortopéd orvos nem javasolja, akkor fizetsz a nőgyógyásznak és megcsászároz. De miért félsz egy rövid vajúdástól? Milyen rizikó van abban szerinted? Nem azt írták, hogy vajúdj 12 órát, hanem egy kicsit. Ugyanis ez fontos a babának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!