Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen indokkal lehet császárr...

Milyen indokkal lehet császárral szülni? Illetve mit takar pontosan a programozott császár?

Figyelt kérdés
Párommal tervezünk gyereket, de ez nekem nem olyan egyszerű. Nem vagyok oda sem a terhesség gondolatáért, sem a szülésért. Csípőficammal születtem, műtöttek is, jelenleg némi kopás látható már röntgenen. Egy a műtét utáni 20 éves kontrollon megkérdeztem az ortopédos dokit, mire számítsak, ő mondta h terhesség nagyon körültekintően, ne sok súlyfelesleggel, a szülés lehet h császár. Megnyugodtam, mert mindig úgy képzeltem, hogy nem akarok természetes szülést. Erre az egyik ismerősöm terhes lett, megkérdezte erről az orvosát (nem én kertem, sőt semmi köze hozzá) aki azt mondta ez nem indokolja a császárt. Lehet-e kérni az orvost, hogy császárral szülhessek? Szívem szerint azt mondanám akkor lennék a legnyugodtabb, ha meg lehetne azt tenni, hogy kitűzünk pl a 37. hétre, és ha minden ok akkor megműtenek és kész. Lehet ilyet "kérni" az orvostól? Utálom az ilyen bizonytalanságot, hogy nah mikor is fog megszületni...otthon lesz apa vagy sem, lesz aki bevigyen vagy sem, stb... Nem vagyok egy érzelmileg ömlengős ember, szóval nekem így lenne a legmegnyugtatóbb.
2017. ápr. 30. 14:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Van az az összeg, amiért sok orvos elvállalja.
2017. ápr. 30. 14:41
 2/21 anonim ***** válasza:
55%
Ma már lehet, (közel) hatszámjegyű összegért lesz is orvos, aki simán kiír programcsászárra.
2017. ápr. 30. 14:44
 3/21 A kérdező kommentje:
Igazából az egész terhességet nem merném bevállalni nem fogadott orvossal, szóval hogy ha pl 50el többet kell ezért adni az már oly mindegy... De a lényeg akkor, hogy lehet. És ez akkor un. programozott császár?
2017. ápr. 30. 14:47
 4/21 anonim ***** válasza:
65%

Igen, valószínűleg, bár normális orvos megvárja a vajúdást, mert a baba szempontjából az előnyösebb (kivéve ha valamilyen súlyos betegség gátolja ezt).

A többit az orvossal beszéld meg, először találj olyat, akiben megbízol és megcsinálja.

2017. ápr. 30. 14:54
 5/21 anonim ***** válasza:
Illetve ha pl faros a baba akkor is kiírnak program császárra, de a legjobb ez esetben is ha a 38. Betöltött hetet mehvatjak.
2017. ápr. 30. 15:48
 6/21 anonim válasza:

A Te indokaiddal biztosan lehet kérni. Nekem egy ismerősöm épp pár hete szült programozott császárral úgy, hogy ő kérte a császárt,mert az első babával nagyon megszenvedett, aki természetes úton jött a világra. Bizonyos kórházakban pl. Baross utca amúgy is jobban szeretik a programozott császárt, mert kiszámíthatóbb és orvosi szempontból kevesebb a hibázási lehetőség.

A programozott császár annyit jelent, hogy bizonyos esetekben, amikor előre látható, hogy természetes úton nem fog menni a szülés (egészségügyi ok, életkor, korábbi császármetszés, stb.), akkor az orvos előre meghatározza, hogy mikor kell bemenni és mikor veszik ki a babát.

2017. ápr. 30. 15:55
 7/21 anonim ***** válasza:
46%
Teljesen megértelek azért, hogy így szeretnèl, de hozzà tartozik, hogy a babának egyáltalán nem jó a vajúdás nélküli születés. Ezt bármelyik gyerek neonatológus megmondja.
2017. ápr. 30. 16:00
 8/21 A kérdező kommentje:
A vajúdással ugye az a bajom, hogy akkor "spontán" megindul a szülés, tehát ebben az esetben az aggodalmam egy része megmarad... És elég jól ismerem már magam, szóval nem vagyok biztos benne, hogy az aggodalmakkal teli terhesség kevésbé lenne ártalmas, mint egy vajúdás nélküli császár... :/
2017. ápr. 30. 16:24
 9/21 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem inkább akkor egy pszichológust vagy egy béranyát keress, mert neked nem konkrétan a hüvelyi szüléssel, hanem úgy en bloc az egész terhesség-szülés és bizonytalanság jelenséggel van bajod, és nem biztos, hogy jó ötlet így most belevágni. Egy picit rendezni kéne ezeket a dolgokat, ugyanis a gyerekvállalás önmagában a bizonytalanba való beleugrás, és sokszor csak rohansz az események után.

Amúgy meg bármi lehetséges (most szándékosan ijesztgetni foglak), de egyik ismerősöm megjárta a fél megyét speckó kamuszemészeti igazolásért, mert rettegett a szüléstől és programcsászárt akart, utána meg megszült a mentőben a 36. héten...

2017. ápr. 30. 16:35
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
én is programcsászárral szültem, 38+4-en, a 38. hetet meg szokták vári, ha nincs ok a korábbi műtétre. Nálunk (Pécs), attól, hogy programozott, még bekötik az oxit és megindítják, hogy a baba is érezze, hogy valami van, ne csak "kikapják". A csípőficam szerintem elég indikáció. Ha van ismerősöd aki most szült és volt szülésznője, érdemes a szülésznőt megkérdezni, kit ajánlana ilyen esetben. Nekem is így lett orvosom.
2017. ápr. 30. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!