Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, akinek nem...

Van itt olyan, akinek nem volt fogadott orvosa vagy szülésznője?

Figyelt kérdés
Én nem fogadok és felháborít, hogy innentől mindenki lekezelően bánik velem, hogy majd meglátod mi lesz szülésnél... van itt olyan aki úgy szült, hogy nem volt fogadott orvosa vagy szülésznője?
2017. ápr. 9. 11:30
1 2 3
 11/22 jafnrétti ***** válasza:
83%

Mindkét gyerekemet ügyeletes orvosnál szültem, tökéletesen meg voltam elégedve. Nem tudom, mit kell meglátni, hogy mi lesz, nem volt semmi különös :D Mindkét alkalommal fiatal dokinál szültem, természetesen van ilyenkor ügyeletben idősebb, tapasztalt orvos is, vész esetére, és a nagyobbik fiamnál jött is, sőt, ha jól rémlik, legalább négy orvos bent volt már, mert probléma adódott, és dönteni kellett, hogy császár legyen-e, vagy se. A főorvos úgy döntött, hogy megpróbáljuk császár nélkül, irtó normális volt, leült mellém, megfogta a kezem, és elmondta, hogy mindkettőnk érdekében döntött így, a baba, és az én érdekemben, és tudja, hogy már nagyon kivagyok, de fiatal vagyok, erős, egészséges, képes vagyok rá és nem lesz semmi baj.

Hát nem mondom, hogy egy fenomenális élmény volt, mert nagyon megszenvedtem az első szülésemet, de így sok év távlatából már azt mondom, hogy örülök, hogy akkor nem lett császár végül.

A második szülésemnél semmi probléma nem volt, szupi szülésznőt kaptam, jött, amikor szükségem volt rá, de igazából hagytak mindent úgy csinálni, ahogy én akartam, javasolták, hogy zuhanyozzak, ahányszor csak akarok, mert az segít, segített is. Sétáltam, kapaszkodtam a férjembe, mindent csinálhattam. Amikor már inkább egy helyben volt jó lenni, akkor kértem az eda-t, kaptam, közben a dokival beszélgettem, kb. ő volt az egyetlen, aki normálisan elmagyarázta, mi az az rh variáns, amit a leleteimre írtak, mert szégyen, nem szégyen, én nem vagyok nagy zseni bioszból, és nem értettem teljesen, hogy ez mit jelent, korábban rh + voltam, de itt a doki tök jól elmagyarázta :)

Pedig attól is kérdeztem, akihez terhesgondozásra jártam, ő is mondott valamit két mondatban, de nem volt világos.

A szülésznő kérdezte, hogy próbálkozzunk-e a gátvédelemmel, mondtam, hogy jó lenne, hát kettőnk közül nem rajtam múlt, ő volt nagyon ügyes, én már feladtam voln a végén, de összehozta nagyon szépen :)

Na szóval, én nem tapasztaltam semmilyen negatív megkülönböztetést, az értékelőlapot is úgy töltöttem ki, hogy nagyon dicsértem mindenkinek a munkáját a szülőszobán.

Ez amúgy a pécsi szülészet volt, és ha minden igaz, a harmadik babámat is itt fogom szülni, ha majd már ott tartunk :) Lehet, hogy harmadjára fogadok orvost, de még nem tudom. Ha igen, akkor sem azért, mert a szülészeten ne látnának el tökéletesen, hanem mert itt a terhesgondozás lakcím szerint kijelölt orvosnál van, máshoz csak fizetősen lehet menni. Nincs bajom azzal, akihez tartozom, de van olyan, akihez szívesebben mennék, úgyhogy még az is lehet, hogy így majd magánba fogok járni, de akkor meg már nyilván jó lenne, ha a szülésnél is ő lenne bent. De ezt még ráérek eldönteni :)

2017. ápr. 9. 13:39
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Mi ma reggel kaptunk egy alapos fejmosást párommal, hogyha nincs fogadott orvosom, legalább szülésznőm legyen mert majd szívni fogok a szülőszobán. Lenne rá pénzünk, hogy orvost fogadjunk vagy szülésznőt, de elvi okokból nem tesszük. Miért kéne azért pénzt fizetni, hogy megszüljek? A családomból senkinek sem volt mégis megszülettem én is, unokatesóim ia, korábbra visszamenőleg anya. Nagymamám pl nézett rám bambán, mikor kérdeztem, hogy volt-e fogadott orvosa vagy szülésznője. Tudom, hogy régi időkben volt, de nagyon felháborító, hogy pénzt kérnek a szülésért. Nem vagyok zsugori, nem arról van szó, de mikor pl alkatrészeket gyártottam 16 mp alatt egyet, senki nem mondta, hogy adok neked minden darab után 1 forinttal többet. Páromat pl lecsuknák, ha ő pénzt elfogadna, mert az náluk meg korrupció. Ráadásul nemrég volt egy cikk a neten, hogy egy kismama ügyeletes orvosnál szült, utána ment oda hozzá az orvos, hogy 160000 forintot kér tőle a szülésért. Vagy egy másik eset. Ma mondtam a családomnak, hogy nem fogok maszek fogorvoshoz járni hiszen azért fizetek a tbt, hogy ellássanak mire megkaptam, hogy már pedig a körzeti fogorvosomk is, ha adnék 5 ezer forintot, jobban bánna velem... na mindegy, szerintem meg fogok szülni úgy is, hogy nem adok pénzt senkinek, csak már a nnyira unalmas ezt hallgatni, gondoltam kérek egy kis megerősítést, hogy nem csak nekem nincs fogadott :)

2017. ápr. 9. 14:18
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Melyik kórház? Csak mert nálunk tényleg rizikó fogadott doki nélkül belevágni.
2017. ápr. 9. 14:28
 14/22 A kérdező kommentje:
Hmmm.. BAZ megyei kórházban tervezek szülni.
2017. ápr. 9. 14:34
 15/22 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább legyen fogadott orvosod.
2017. ápr. 9. 14:53
 16/22 anonim ***** válasza:

9vagyok

Nem hiszem hog bekövetkezett volna,hiszen orvosi műhiba történt amit a kórház hivatalosan is kijelentett!

2017. ápr. 9. 16:48
 17/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, itt mindenkit lepontoztak.. már én is kiírtam ezt...
2017. ápr. 9. 16:53
 18/22 anonim ***** válasza:
45%

Úgy làtszik itt sem a tapasztalat, sem a sajàt vélemény nem szàmít... :D

Simàn szülhetsz fogadott nélkül. Hidd el, nem te vagy az egyetlen. Javaslom viszont hogy apàs szülés legyen. Így kvàzi be vagy biztosítva a bunkó orvosok ellen. Mert azt mindenhol van.

2017. ápr. 9. 22:30
 19/22 anonim ***** válasza:
18-as, te a miskolci megyeiben szültél?
2017. ápr. 10. 06:43
 20/22 A kérdező kommentje:
Apás szülés lesz, ez biztos. :)
2017. ápr. 10. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!