Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan, akinek nem...

Van itt olyan, akinek nem volt fogadott orvosa vagy szülésznője?

Figyelt kérdés
Én nem fogadok és felháborít, hogy innentől mindenki lekezelően bánik velem, hogy majd meglátod mi lesz szülésnél... van itt olyan aki úgy szült, hogy nem volt fogadott orvosa vagy szülésznője?
2017. ápr. 9. 11:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
52%
Mindenki így szült a rokonságban, sőt még az ismerősi körökben. Egészséges gyerekek születtek. Nem mindenkinek ér az orvos mosolya minimum 100 ezret. Nagyrészt ugyanazok rendelnek magán, mint akik a kórházban vannak. Ráadásul nem egy olyan esetről hallottam, hogy kifizették a magán orvosnak a pénzt, azt szülés előtt lelépetz nyaralni. A szülést az ügyeletes vezette le.
2017. ápr. 9. 11:36
 2/22 anonim ***** válasza:
57%
Ja és, kedvesek voltak az ügyeletes orvosok. Egy magán is lehet lekezelő. Akkár már inkább ingyen legyen bunkó.
2017. ápr. 9. 11:37
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
Az elsőt ügyeletesnél szültem, nagyon aranyos,kedves,normális stb dokit és szülésznőt fogtam ki. reggel 8tól délután kettőig voltam a szülőszobán és összesen 40 perc volt az amit a doki nem mellettem töltött. A másik kettőnél viszont már felfogadtam azt a dokit :) Fogadott dokiról is lehet olyan hallani,hogy még le se sz.rja az embert. A szerencsén múlik :)
2017. ápr. 9. 11:40
 4/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. ápr. 9. 11:45
 5/22 anonim ***** válasza:
73%
En két gyereket szültem sztk alapon. Semmilyen hátrány nem ért a kórházban. Nem ugráltak körbe, de nekem ez nem is volt vágyam. Amikor szóltam egyből jöttek. Vagy második esetben probléma volt, nem vártak abban a pillanatban közbeléptek. Nem lett volna másképp akkor sem ha fizetek. Alapvetően, ha valaki nyugodtabb attól, hogy fogad orvost akkor tegye. Nekem nem volt szempont, tudtam azt, hogy nem lesz wellness hétvége és szülni megyek nem nyaralni. 8igy álltam hozzá. Nem bántam meg.
2017. ápr. 9. 12:15
 6/22 anonim ***** válasza:
55%
Igen. Sztkban egy dokihoz jártam, nem kértem fel szülésre mert ahol szültem jó a többi doki is és nem volt olyan igényem hogy éjszaka hivogassam kérdésekkel. Maximálisan kedves vokt mindig, a kórházban ha látott a folyosón mindig érdeklődött meg vizsgálatot intézett nekem, szülés után is mindig benézett hozzám. Jobbat, többet fogadottként se várhattam volna tőle. Aki a szülésnél bent volt ugyanilyen volt. Ne foglalkozz másokkal. Szerintem rosszabb ha számit valaki egy dokira az egyetlenre akit ismer, aki lehet ott se lesz a szüléskor végül és egy vadidegennél kell szülnie. Vagy amig nem ér be a fogadott az ügyeletes nem foglalkozik vele mert van fogadott orvosa. Most is volt egy ilyen hir hogy a nő várta a dokiját, addig nem engedett semmit az ügyeletes másik orvosnak es végül halva született a baba 1 órán át élesztették újra, él de agykárosodottként tengődik azegèny gyerek az anyja hülyesége miatt.
2017. ápr. 9. 12:18
 7/22 anonim ***** válasza:
50%
Barátnőm igen. Nos, azóta csak azt hajtja hogy ha véletlenül még egyszer terhes lenne, csakis fogadott orvossal, mert ahogy bántak vele, elvette a kedvét a gyerekvállalástól. Nálunk nagy rizikó fogadott nélkül szülni, hat orvos van, ebből kettő a normális, a másik négy vagy alkoholista, vagy mentális problémája van, vagy egyszerűen azt hiszi ő tojta a spanyol viaszt, a negyedik pedig már olyan öreg hogy az orráig nem lát el. Tehát vagy megfogadod a kettő közül valamelyiket, vagy bőszen imádkozol. Nem mondom hogy mindenhol ez van, de nálunk igen.
2017. ápr. 9. 12:28
 8/22 anonim ***** válasza:
43%

Nekem sem volt és nem bàntam meg. Soknak nincs a környezetemben fogadott doki. Én sem làtom értelmét. De mindenki szíve joga eldönteni, hogy akar szülni.

Pàrom csalàdja bosszantott, hogy majd meglàtom, meg én is kaparni fogok egy orvos után. Nem jött be nekik. Azt a 100eFt-ot inkább eltapsolom... :D

A kórhàzban mindig kérdezték, h ki a dokim. Mindig mondtam, hogy az egész kórhàz. :) Hamarabb be kellett feküdnöm és azt kell, hogy mondjam, hogy jobban néztek ràm, mint akinek dokija van. Kb soha semmit sem kérdeztek tõlük, mert hiszen van fogadottja, akkor intézze el vele. Az se szàmított ha aznap nem dolgozik.

A màsik, hogy jó hosszú szülésem volt, több mūszakot elfogyasztottam. Most akkor mikor ràncigàljam be a dokit? Az elején? Hiszen ezért fizetem. De nem lett volna ott végig, mert lassan ment. Ha meg ott van, akkor vezesse le a szülésem úgy hogy több mint egy napig talpon van? Abból én nem kérek! Vagy hívjam amikor a végén jàrunk? Akkor minek fizetek?

Nekem ezek voltak az indokaim és nem bàntam meg! Pedig nem fullos kórhàzban szültem, hanem Miskolcon a megyeiben. Persze volt " hàtràny": ugye eda kérdés, vagy legyen-e csàszàr... de én nem is szerettem volna ha nem muszàj, szóval ....

De mindeki maga dönt! Mindenkinek szerencsés szülést akàrki mellett szül! :)

2017. ápr. 9. 12:47
 9/22 anonim ***** válasza:
55%

Egy családtagom járt úgy hogy hamarabb indult be a szülés az orvosa nyaralni volt és az ügyeletesnél kellett lennie.namármost a gyerek maradandó károsodást szenvedett az anya meg épp hogy túlélte.

Van ilyen is!

2017. ápr. 9. 12:49
 10/22 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem hiszem, hogy az ügyeletes orvos hibája volt utolsó. Fogadottnál is ugyanez a komplikáció lett volna.
2017. ápr. 9. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!