Szült innen valaki úgy, hogy nem volt fogadott orvosa/ szülésznője? Elmesélnétek, hogy mik a tapasztalatok, a hozzáállásban volt e különbség?
Azért én ennyire kategórikusan nem jelenteném ki,hogy az a legjobb,ha nem fogadsz.
Kórház és orvos függő, de lehet elég nagy különbség a kettő között.
Csak egy példa. Az első fiam sürgősségi császárral született. Négyszer volt a nyakán a zsinór, pár órája lehetett hátra. Volt fogadott orvosom. Felhívtam reggel,hogy alig érzem mozogni a babát. Berendelt, és azonnal csinált nekem helyet nst-n, uh-on. Megcsászározott és hála Istennek megúsztuk.
Utána totál véletlenül kapcsolatba kerültem egy olyan anyukával, akinek hasonló volt a problémája, de nem volt dokija. Bement a kórházba, egy uh nem működött, a többit éppen használták a dokik, nst-re is várnia kellett. Mondogatták neki,hogy ide meg oda menjen, meg várjon stb. A baba halva született pár órával később. Szóval azt hiszem itt azért volt jelentősége,hogy nem volt fogadott orvosa,aki intézkedjen. És nem azért feltétlenül, mert bunkók, hanem mert le vannak terhelve.
De az adott kórházat nem ismerem, erről nyilatkozni nem tudok.
Barátnőm az Uzsokiban szült fogadott doki nélkül, ő meg volt elégedve.
A Szent Imrében 2014-ben (akkor szültem ott) nagyon jó szülészgárda volt.
Ami miatt én tartanék most az intézménytől: gyakorlatilag alig van altatóorvosuk, annyian felálltak az utóbbi hónapokban. Hogy a szülészek közül hányan vándoroltak el, azt nem tudom.
De abban nem vagyok biztos, hogy ha műtétre kerül a sor, akkor van-e éppen szabad altatóorvosuk, vagy az emberhiány miatt várakozni kell... (ami egy sürgősségi császárnál nem életbiztosítás).
A média tele van most az ottani balhékkal, olvass utána.
Én mindkétszer így szültem, az Uzsokiban.
Mindkétszer elégedett voltam. Az orvosok és a szülésznők is teljesen normálisak voltak.
Elsőnél 3 műszaknyi orvos és szülésznő is volt, mivel 14 órán át tartott az egész. Másodiknál 5 óra volt, így csak egy csapat volt. :) Akkor volt egy tanuló szülésznő is, aki 95%-ban végig velem volt. De amúgy is 20-30 percenként rámnéztek, az utolsó kb 1 órában a szülésznő végig velem volt. Utána is kérdezték, minden rendben van-e, az orvos, akinél a lányom született, még a folyosón is érdeklődött. :)
Szobatársaim közül kettőnek volt fogadottja, az egyiknek 1 héttel szülés előtt mondta, hogy nem tud ott lenni, mert szabira megy, majd az ügyeletes ellátja, a másikra pedig szülés után rá sem nézett, szóval ezek alapján nem látom nagy értelmét a fogadott dokinak.
2-es vagyok!
Látom le lett pontozva a válaszom, csak mert nem alapból az írtam,hogy ügyeletesnél szülni a legjobb!
Hát! Legyen boldog élete annak,akinek nem tetszik! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!