Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet kicsit hülye kérdés, de...

Lehet kicsit hülye kérdés, de mi a különbség az orvos, és a szülésznő között?

Figyelt kérdés
Mind a kettő bent van szülésnél, vagy csak vagy az egyiket, vagy a másikat fogadod fel? Mert orvosom már van. De most kell mellé szülésznő is? Vagy miért jobb egy szülésznő?

2016. jan. 10. 18:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A szülésznő csak főiskolát végez, mint egy ápoló. Mindenképpen ott kell tehát lennie egy orvosnak. És egy szülésznőnek. Plusz egy gyerekorvos és egy neonatológus. Akik még ott vannak veled. Most voltam szülésfelkészítőn, ott mondták.

Szóval mindenképpen van ott orvos i9s, és szülésznő is. Ha megfogadod a szülésznőt, akkor ő CSAK VELED fog foglalkozni. Ha nem fogadod meg, akkor lehet, hogy rajtad kívül még 5-en szülnek akkor, és az épp műszakos szülésznő köztetek fog szaladgálni oda-vissza.

Az orvos mindenképpen rád figyel, de csak a végén, plusz egyszer-egyszer megvizsgál közben. Ha megfogadod az orvost, akkor ő csak a te szüléseddel foglalkozik.

De mindenképpen van ott veled szülésznő és orvos is. Akár megfogadod, akár nem. Csak a bánásmód nem mindegy.

Én 31 hetes vagyok csak dokit fogadtam.

2016. jan. 10. 18:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha bármilyen invazív beavatkozásra szükség van, azt orvos végezheti el. A gátmetszéstől a császármetszésig.

A szülésznő elegendő lehet, ha semmilyen probléma nem merül fel szülés közben, de ezt előre nem lehet tudni.

2016. jan. 10. 19:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
31 hetes vagyok én is, nekem orvosi okból programozott császárom lesz, így nem javasolták, hogy fogadjak szülésznőt, így csak orvosom lesz.:)
2016. jan. 10. 19:06
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
Én dokit és szülésznőt is fogadtam első szülésemre, akkor úgy éreztem az orvos a nagyobb biztonság, de ő csak szülésznővel együtt vállalt szülést. Igazából mindkettő fontos volt. Most második szülésre a szülésznő ugyanaz lesz, a doki változott (előző sajnos máshova ment), most ha lehetett volna már csak szülésznőt fogadtam volna, természetes szülésnél fontosabb a dokinál. (Problémásnál meg a doki fontosabb.)
2016. jan. 10. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:

jo a kérdés. én ugy mondanám, hogy az orvosnak nem kell ott lennie, egy szulésznonek meg igen. :)

az egész terhesség alatt 2szer találkoztam az orvossal, o az ultrahangon kivul mást nem csinál. ugyhogy a szulés kozben és után sem láttam.

itt a szulészno az, aki a vizsgálatokat végzi, o ad tanácsokat, o van a nokkel a szulések alatt, o jon be a szobába naponta 2szer megkérdezni hogy vagy, o kérdezi meg, hogy szulést kovetoen hogyan kivántok védekezni..stb stb. és o hozzá kell visszamenni kontrollra is.

2016. jan. 10. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!