Muszáj fogadni orvost és szülésznőt? Mi a különbség a fogadott és a nem fogadott között?
Egyáltalán nem muszáj, mindenki maga dönti el. Ha nem fogadsz orvost, akkor is általában egy orvos kíséri végig a várandósságod a szakrendelőben, de egy másiknál fogsz szülni a kórházban. Annál, aki épp ügyeletes lesz. Ha fogadsz orvost, ő bemegy, amikor megindul a szülésed és végigkíséri. A szülésznők általában 12 órás műszakban vannak. Ha nem fogadsz, ugyanaz a helyzet, ami a dokival. Ha műszakváltás van, akkor egyik hazamegy, jön a másik, én spec. 3 szülésznőt is "elfogyasztottam" :)
Ha fogadsz, ő már a szülés előtti időszakban ellát jótanácsokkal, és bemegy, amikor mész szülni, aztán végig ott lesz melletted.
Fogadott doki:
-fizet neki nem is keveset minden alkalommal,cserében mosolyog és válaszol a kérdéseidre
-a szülésnél JÓ ESETBEN ott van(de ez nem 100%),aztán meglátogat,de ez sem biztos, és fizetsz neki még többet.
-a terhesség alatt felhívhatod ha kérdésed van, vagy felveszi vagy nem.
Fogadott szülésznő:
-általában végig ott van a szülésnél,segít, aztán fizetsz neki,de persze nem annyit mint a dokinak.
Ügyeletes orvos:
-ha kifogsz egy jófej dokit, akkor ugyan annyit csinál mint a fogadott, csak ingyen.Az enyém is bejött a szülés után megnézni hogy vagyok,pedig egy vasat sem kapott.
-a terhesség alatt SZTK-ba jársz, vagy jó az ellátás, vagy tűrhető, vagy nem jó,de általában itt is alaposan megvizsgálnak, csak nem olyan kedves a doki, és esetleg nem veszi jó néven, ha kérdezel, viszont ingyen van.
Hála Istennek nálunk nem annyira gáz az SZTK,az első fiammal egy tök aranyos dokihoz jártam végig,mindig tök készséges volt.Most a 2.-al egy másikhoz járok,ő is jófej.
Ügyeletes szülésznő:
-lehet nem olyan kedves mint a fogadott, és valószínű nem áll le masszírozni a gátadat, de ott van, ellát.1. szülésemnél ők a szülésznő is kedves volt.Most a 2.nál lehet lesz fogadott,de még nem biztos,meglátjuk.
Nem muszáj fogadni, ezt mindenki maga dönti el.Nyilván az anyagi helyzettől is függ.
Általában orvost érdemes fogadni, de csak azért, hogy téged megnyugtasson, hogy ugyanaz az orvos van ott, aki végigkísérte a terhességedet és ismer. ez kb 50e és 100e forint közötti összeg a szülés előtt, fixen megmondja az orvos, hogy ő mennyit kér, nem annyit adsz, amennyit akarsz.
A fogadott szülésznő az emberfüggő, ha ismersz olyan szülésznőt, akihez ragaszkodsz, akkor érdemes, egyébként nem biztos, hogy jól jársz vele. 12 órás vltásban dolgoznak, ha a fogadott szülésznőd pont előtte volt ügyeletes, akkor hullaféradt lesz, plusz neki is van élete, nem fog tudni rád koncertrálni. Szóval szerintem nem érdemes szülésznőt fogadni, még halom pénz és az is csak ugyanazt tudja csnálni, mint aki ügyeletben lenne...
Nem muszály.
És hidd el nekem, minden a szerencsén fog múlni.
Hogy miért? Képzeljétek el, hogy sajnos nekem volt fogadott ovosom, egy csomó pénzt kifezettem neki a magánrendelésén, megígért mindent, hogy figyel rám, hogy jó lesz minden, ne aggódjak stb...azt hittem jó kezekben vagyok.
A picit túlhordtam, befektetett a kórházba. Felém sem nézett. A 41-ik héten úgy kellett kihisztiznem (a főorvosnál) egy magzatvízvizsgálatot. Szerencsére nem volt gond. Most már kétnaponta rámnézett.
Mikor beindult a szülés közölték: a doktor úr nem fog éjjel bejönni, nem vezeti le a szülést, felejtsem el. Azt hittem lángot fingok mérgemben. Hála az égnek, egy nagy jó kedves és segítőkész orvos volt az ügyeletes, hálás vagyok neki, mert a komplikációk ellenére sikerült világra hozni a kisfiam. Naponta kétszer bejött, megkérdezte hogy vagyok, sőt még a kisfiamat is megnézte minden nap a csecsemőosztályon.
Hát ennyit a fogadott orvosokról.
Bár ne úgy legyen ahogy én írtam, de ha van fogadott dokid elméletben jobban rád figyel, de ez csak elmélet.
Szülésznőt sem kell fogadni. Aki nálam volt bennt éjjel az nagyon tündéri aranyos nő volt, akinél végül szültem egy gőgös banya.
Szia!
Én még nem szültem, de voltam már terhes, és mikor befektettek a kórházba, ott sikerült ezt-azt kihallgatnom!
Én úgy gondolom, hogy azért nem fogok százezreket fizetni egy orvosnak (aki amúgy is kap ezért fizetést), hogy felhívhassam minden hülyeséggel!
Amikor bajban voltam elkezdtem vérezni bementem az ügyeletre és rendesen elláttak!! Ha lett volna orvosom és felhívom Ő is azt mondta volna hogy menjek be! Semmi se lett volna másabb!!!
Volt pár banya nővérke, de azokkal nem is kell foglalkozni, az orvosok közül mindegyik normális volt és lehetett tőlük bármit kérdezni, nem húzgálták a szájukat! A nővérkék között is volt nagyon kedves!
Egyet tanácsolnék neked, ha nem fogadsz orvost vagy szülésznőt! Ha teszem nem mond el mindent, vagy nem értesz valamit ne habozz visszakérdezni!!! Illetve ha bukózik akkor nyugodtan vissza lehet szólni!!!
Én sajnos nem így tettem és vetélés lett a vége, sajnos nem voltam elég határozott, és hiába mondtam hogy vérzek és hogy írjon gyógyszert, nem írt!!!!
Kb még egy hétig véreztem, mikor egy másik doki rendelt azonnal kérdezte, hogy hogy nem szedek még gyógyszert???
Ezért én nem fogok orvos fogadni ez 1000000 %!!!
Majd legfeljebb megpróbálok úgy járni a szakrendelőbe, hogy ahhoz járjak javarészt, aki felírta nekem a gyógyszert!
A szülésnél meg tényleg nem biztos, hogy ott lesz, általában csak be néznek, de a szülésznők végzik a munka java részét!
Az a gyerek meg akkor is ki fog jönni, ha ki akar, ha az atya úr istent fogadod is fel akkor is!!
Ha meg teszem fel komplikációk lépnének fel, akkor az ügyeletes orvos is meg fog tenni mindent, főleg hogy tudja, hogy nincs fogadott dokid, és az ő kapja a pénzt, ha adsz!!!
Na meg az ő pályája során az ilyen komplikációk amiket elhárít, bizony összeadódnak, ami növeli a jóhírét!
Ha valakit fogadnék az egy ismerős szülésznő! Talán, de még azon kell rágni magam kicsit! :)
Az egyik szobatársam azzal indokolta, hogy neki bizony kell fogadott doki, hogy ha felhívja megnyugtassa! 4 napig voltam bent és azalatt 1x jött be hozzá, pedig 27 hetesen elfolyt a magzatvize, és fel se kelhetett az ágyból! Végül az utolsó estén elfolyt a maradék magzatvize is és felhívta a dokit, aki nem mondott neki semmit!
A másik szobatársam meg azért választott orvost, mert ismerőse, és mivel ő nem járt rajta kívül senkihez, és fél más orvosoktól, ezért!
Na ezért én nem fogadnék orvost!
Remélem segítettem a kisregénnyel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!