Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A babának megnehezíti a...

A babának megnehezíti a születését, ha kérek epidurális érzéstelenítést?

Figyelt kérdés
Lesz valamilyen hátránya abból? pl.:A kitolást annyira elnyújtja?
2010. máj. 12. 16:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

nálunk peridurálisnak ívják, benne van a nevében, hogy gerinc mellé adják. semmilyen mellékhatása ennek nincs, a szülést nem nyújtja el, sokat segít, nem bénít meg, nem okoz fejfájást, nincs kikötés, hogy eddig vagy addig nem kelhetsz fel. nem kell tőle félni!

én is szerettem volna kérni, mikor a tűrőképességem határára értem, de mondták, hogy már 4 ujjnyira nyitva vagyok és tolni kell.. :-) (mondjuk csodás apás szülésem volt! álomba illő.. mindegy nem ide tartozik.

így személyes tapasztalatom nincs, de 6 barátnőm szült vele, semmi bajuk nekik sem és a babának sem és nekik is jó szülésélményeik vannak. rövid idő alatt megszültek.

2010. máj. 13. 12:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak ajánlani tudom!!
2010. máj. 13. 12:42
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Az én barátnőm epidurális érzéstelenítéssel szült. Amikor a kisfia 5 és fél hónapos volt takarítás közben összeesett, meghalt. A boncolás során derült ki, hogy az érzéstelenítés nem kívánatos mellékhatása, hirtelen szívleállás, ami akár 6 hónap múlva is jelentkezhet.
2010. máj. 13. 14:26
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
Humor Herold
2010. máj. 13. 14:27
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
14:26-os vagyok. Teljesen komoly a történet. A kisfiút azóta a nagymamája neveli, már 4 éves. Nem azt mondom, hogy aki gerincérzéstelenítést kér, annak 6 hónapja van hátra. Csak elmeséltem egy esetet (ami szerencsére nem gyakori), ami megtörtént a barátnőmmel.
2010. máj. 13. 14:42
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Persze, én elhiszem, hogy vannak tragikus szívmegállások, de nyilván nem az edától, ne írj már ilyen butaságokat egy szülés előtt álló kismamának.
2010. máj. 13. 14:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Én EDA-val szültem. Nem nehezíti meg a szülést. Első szülés volt 5,5 óra alatt meglett a magzatvíz elfolyásától számítva. A doki folyamatosan nézte a méhszáj állapotát és amikor már majdnem "szülésre kész" volt, akkor nem adott több érzéstelenítőt. Mondta, hogy akkor most felfekszünk a szülőágyra és ha érzem, nyomjak. Átlagos idő volt, kb. 25-30 perc, ha jól emlékszem a kitolási szakra. Valószínűleg rövidebb is lehetett volna ettől, de valahogy nem nyomtam kellő erővel, mert a doki több nyomásnál belekönyökölt a hasamba, úgy nyomta ki a lurkót. De ez nem az EDA miatt volt. Szóval ne félj ilyenektől.
2010. máj. 13. 15:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! Én nem a mellékhatásokra gondoltam,hanem arra hogy a kitolási szakasz hosszabb lehet,és akkor a babának túl sok időt kell a szülőcsatornában töltenie. Az orvosom mondta,hogy megnyújtja a kitolást.
2010. máj. 13. 17:00
 19/22 anonim ***** válasza:
Ez azért furi, mert az összes edás anyuka, akit ismerek, pont hogy rövid kitolást mondott :)
2010. máj. 13. 21:08
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Szeruntem nagyon jó dolog az Eda.Szülésem 8 órán át tertott 1,5újnyi volt tágulás amikor felvittek és 5 perces nem túl erös fájások.Amint megkaptam nem volt erős fájásom és semmit nem éreztem fájdalmat csak a tolófájásokat,hogy mikor kell tolni.3-4 tolásra kint volt a baba semmi fájdalom mellett és a varrást sem éreztem,bár az más érzés volt mint maga a szülés.
2010. máj. 15. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!