A babának megnehezíti a születését, ha kérek epidurális érzéstelenítést?
Igazából nem tudok neked válaszolni. Én érzéstelenítés nélkül szültem, és akkor kellett nyomnom, mikor jött a fájás. Namármost epidurálásnál nincs fájdalom, mert mesterségesen lebénítanak deréktól lefelé. Honnan lehet akkor tudni, hogy mikor nyomjon a kismama? Ezt soha nem értettem.
De miért akarod az érzéstelenítést? Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem szerettem volna (így utólag sem) fájdalommentesen szülni. A legnagyobb élmény, mikor az utolsó nyomásnál kicsúszik a baba. Az valami eufórikus érzés. És megszűnik a fájdalom, ami volt azt is elfelejted, mikor a mellkasodra teszik a gyermekedet. Én ezt nem hagynám ki, és mindenkit lebeszélnék az epidurálásról, hacsak valamilyen egészségügyi probléma nem indokolja (akár a császárt). Jó egészséget!!!
Én 6 hete szültem. Kaptam eda-t, és nem bénított le. Éreztem rendesen a fájásokat, de megváltás volt azután az éles, mindjárt szétszakadok fájás után. Én nagyon örülök, hogy kaptam, mert volt erőm nyomni, nem strapált le annyira a fájás. A szülőszobáról mikor levittek, rögtön mentem tusolni, szóval ebből is látszik, hogy nem "bénított" le. Le lehet pontozni, de én szívből ajánlom mindenkinek.
Én személy szerint nagyon jó dolognak találom
A kitolás mind kétszer rövid volt, vajúdás közepesen hosszú.
Szültem simán egy 4,4 és egy 4 kiklós babát EDA-val.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Nekem abszolút nem nyújtotta meg a kitolási szakaszt (18.05kor kerültem szülőszobára 5 perces fájásokkal, 22.05kor megszületett a kislányom), a fájdalmat nem, viszont tolófájásoknál egyértelmű feszítést éreztem, így pontosan tudtam, hogy mikor kell nyomni (de a szülésznő is mondja).
Szerintem a babának semmi hátránya nem származik az eda-ból, mivel nem kerül be a babába, viszont nekem nagyon jó volt, hogy nem éreztem fájdalmat, és volt erőm a végén kinyomni a babát.
Szerintem a világ legjobb találmánya az EDA!! :)
1,5 éves kislány anyukája
Második válaszolónak: kevered a spinálist az epidurállal. Az epidurálnál a gerinc KÖZELÉBE adják a gyógyszert, és NEM bénítanak le, tudsz mozogni. A spinálist adják gerincbe, és ennél bénul le deréktól lefelé a test, de ezt csak műtétnél, császárnál használják, kitolásnál nem, hiszen bénán nem lehetne tolni...
Nekem jó volt, hogy beadták, mert nagyon elfáradtam a vajúdásban. Így maradt erőm a kitolásra.
2. válaszoló keveri a császárnál beadott spinális érzéstelenítóvel az edát.
Határozottan éreztem a fájásokat, teljesen kontroll alatt tudod tartani a tested, vizeletet, székletet szabályozol, még sétálni is tudsz és természetesen nyomni is, hisz a mozgatóidegeket meg pláne nem érinti.
Biztos, hogy semmi baja nem lehet a babának, ha lenne erre esély, nem használnák az EDA-t.
Én 3 nagy (majdnem 4 kg-s) babát szültem EDA nélkül (természetesen így is csodálatos élmény volt), viszont két héten belül szülöm a negyediket és bizony komolyan gondolkodom azon, hogy kipróbálom az EDA-t, annyian dícsérik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!