Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A babának megnehezíti a...

A babának megnehezíti a születését, ha kérek epidurális érzéstelenítést?

Figyelt kérdés
Lesz valamilyen hátránya abból? pl.:A kitolást annyira elnyújtja?
2010. máj. 12. 16:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
73%
Szia!En 48 orat vajudtam nem ettem es nem is aludtam mikor megkaptam nagyon megnyugtato volt h egy kicsit tudtam pihenni es nekem konnyen megszuletette a kisfiam es nem volt semmi hatranya!De szerintem ez is ember fuggo ki hogyan reagal!Remelem tudtam segiteni 2hos kisfiu anyukaja
2010. máj. 12. 16:52
 2/22 anonim ***** válasza:
17%

Igazából nem tudok neked válaszolni. Én érzéstelenítés nélkül szültem, és akkor kellett nyomnom, mikor jött a fájás. Namármost epidurálásnál nincs fájdalom, mert mesterségesen lebénítanak deréktól lefelé. Honnan lehet akkor tudni, hogy mikor nyomjon a kismama? Ezt soha nem értettem.

De miért akarod az érzéstelenítést? Nekem nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem szerettem volna (így utólag sem) fájdalommentesen szülni. A legnagyobb élmény, mikor az utolsó nyomásnál kicsúszik a baba. Az valami eufórikus érzés. És megszűnik a fájdalom, ami volt azt is elfelejted, mikor a mellkasodra teszik a gyermekedet. Én ezt nem hagynám ki, és mindenkit lebeszélnék az epidurálásról, hacsak valamilyen egészségügyi probléma nem indokolja (akár a császárt). Jó egészséget!!!

2010. máj. 12. 16:58
 3/22 anonim ***** válasza:
58%
Én úgy gondolom, hogy egyéni helyzettől függ, hogy szükség van-e rá, és ettől függ hogy megnehezíti-e vagy segít. Pl az első hozzászólónak jót tett, mivel 48 órát vajjudni elég kemény lehet. ilyenkor nyilván segít, ellazulsz, pihensz, felkészülsz a kitolásra, erőt gyűjtesz. De mivel nem vagyunk egyformán, olyan helyzetekbe szerintem csak megnehezíti a dolgot, amikor simán menne minden a maga útján. Tehát ha valaki bemegy a kórházba, és dinamikusan tágul, és azt mondják, hogy 3-4-5 óra alatt megvan a baba, mert halad a szülés, akkor lehet hogy fájdalmasabb nálküle, viszont nem érdemes beleavatkozni amit a természet egyedül is nagyon jól megold. Mert ilyenkor belassulhat a folyamat, és a kitolási szakasz nyúlik meg, ami kényelmes a mamának, de babának nem biztos. Hozzáteszem egyes esetekben, nagyon hosszú vajjudásnál pl kifejezetten hasznos lehet.
2010. máj. 12. 16:58
 4/22 anonim ***** válasza:
48%
Masodik valaszolonak en kulfoldon szultem es nem tudom h milyen fajta szert adtak de en ereztem a kitolasnal a fajdalmat es tudtam h mikor kell nyomni!Viszont egyik jo ismerosom akinek hozzateszem szuksege nemmlett volna ra,csak nem akart szenvedni o morfiumot kapott mert azt kert es azt mondta neki jo volt h nem erezte mikor a babaja kijott!Es hidd el ha nem lett volna ra nagyobb szuksegem,csak sajnos nem tagultam es sem kertem voltna!1 babam es szerettem volna mindent atelni hat sajnalom h nem sikerult!1 valaszolo voltam
2010. máj. 12. 17:06
 5/22 anonim ***** válasza:
83%

Én 6 hete szültem. Kaptam eda-t, és nem bénított le. Éreztem rendesen a fájásokat, de megváltás volt azután az éles, mindjárt szétszakadok fájás után. Én nagyon örülök, hogy kaptam, mert volt erőm nyomni, nem strapált le annyira a fájás. A szülőszobáról mikor levittek, rögtön mentem tusolni, szóval ebből is látszik, hogy nem "bénított" le. Le lehet pontozni, de én szívből ajánlom mindenkinek.

Én személy szerint nagyon jó dolognak találom

2010. máj. 12. 18:10
 6/22 anonim ***** válasza:
73%

A kitolás mind kétszer rövid volt, vajúdás közepesen hosszú.

Szültem simán egy 4,4 és egy 4 kiklós babát EDA-val.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2010. máj. 12. 18:11
 7/22 anonim ***** válasza:
74%

Nekem abszolút nem nyújtotta meg a kitolási szakaszt (18.05kor kerültem szülőszobára 5 perces fájásokkal, 22.05kor megszületett a kislányom), a fájdalmat nem, viszont tolófájásoknál egyértelmű feszítést éreztem, így pontosan tudtam, hogy mikor kell nyomni (de a szülésznő is mondja).

Szerintem a babának semmi hátránya nem származik az eda-ból, mivel nem kerül be a babába, viszont nekem nagyon jó volt, hogy nem éreztem fájdalmat, és volt erőm a végén kinyomni a babát.

Szerintem a világ legjobb találmánya az EDA!! :)

1,5 éves kislány anyukája

2010. máj. 12. 18:17
 8/22 anonim ***** válasza:
83%

Második válaszolónak: kevered a spinálist az epidurállal. Az epidurálnál a gerinc KÖZELÉBE adják a gyógyszert, és NEM bénítanak le, tudsz mozogni. A spinálist adják gerincbe, és ennél bénul le deréktól lefelé a test, de ezt csak műtétnél, császárnál használják, kitolásnál nem, hiszen bénán nem lehetne tolni...

Nekem jó volt, hogy beadták, mert nagyon elfáradtam a vajúdásban. Így maradt erőm a kitolásra.

2010. máj. 12. 22:13
 9/22 anonim ***** válasza:
79%

2. válaszoló keveri a császárnál beadott spinális érzéstelenítóvel az edát.

Határozottan éreztem a fájásokat, teljesen kontroll alatt tudod tartani a tested, vizeletet, székletet szabályozol, még sétálni is tudsz és természetesen nyomni is, hisz a mozgatóidegeket meg pláne nem érinti.

2010. máj. 12. 23:01
 10/22 anonim ***** válasza:
78%

Biztos, hogy semmi baja nem lehet a babának, ha lenne erre esély, nem használnák az EDA-t.

Én 3 nagy (majdnem 4 kg-s) babát szültem EDA nélkül (természetesen így is csodálatos élmény volt), viszont két héten belül szülöm a negyediket és bizony komolyan gondolkodom azon, hogy kipróbálom az EDA-t, annyian dícsérik...

2010. máj. 13. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!