Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » NAgyon szeretnénk babát a...

NAgyon szeretnénk babát a férjemmel, de félek a szüléstől?

Figyelt kérdés

Elhatároztuk férjemmel, hogy jöhet a baba :) De elkezdtem szülés sztorikat olvasni, és elkezdtem pánikolni tőle.

Volt valaki így, aki azóta már szült? Mit lehetne tenni ezellen? Gátmetszés és társaitól félek nagyon.

2017. márc. 29. 12:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok. Akkor kicsit jobban részletezem: mivel semennyire nem tágultam, a szívhang meg leesett, így cselekedni kellett. Az ügyeletes doki kézzel tágított, a fogadott dokinőm meg konkrétan térdelt a hasamon, hogy kisegítse a fiam. Nem volt idő a vágásra, szakadtam, középen, de szerencsére nem végig. Délben folyt el a vizem, kb este 7 felé erősödtek a fájások, és este 10-re lett meg a fiam.

Ennek ellenére már másnap reggel jól voltam. 1 napig kicsit óvatosabban ültem le, utána már ezzel sem volt gond. SZóval bármennyire is brutálisnak tűnik a szülésem, konkrétan csak pár órát kínlódtam, mert másnap már nem volt gondom. Van, akinek van "maradandó" vagy csak hosszan elnyúló "károsodása" a szülés miatt, de sokaknak nincs. SZóval még egyszer írom, ne a rémtörténeteket olvasd, hanem a jókat.

Gratulálok!

2017. márc. 29. 14:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem semmi... Ettől is félek, hogy a babának ne legyen semmi baja. Bár azt mondják, ezek normális parák első babánál :)
2017. márc. 29. 14:43
 13/19 anonim ***** válasza:

10/10-es apgarral született, tökéletesen egészséges, már 4 éves.

Szerintem a dokin múlik. Fogadj egy olyan orvost, akiben maximálisan megbízol, aki TÖRŐDIK VELED, válaszol a kérdéseidre, és ha baj van,akkor is ott van. Nekem jó volt a dokim, így nem paráztam. Tudtam, hogy jó kezekben vagyok.

2017. márc. 29. 15:05
 14/19 anonim ***** válasza:

Ahogy írták is: NE OLVASS UTÁNA!

Minden ember más. Épp ezért nincs két egyforma szülés sem. Az hogy másoknak milyen volt, nem jelenti azt hogy a Ti nagy napotok hasonlóképp lesz. Oké, fájni fog. Ez biztos. DE! Tényleg a cél számít.

Első gyermekes vagyok és én is kíváncsi voltam. De inkább próbáltam arra gondolni, hogy a fiammal majd milyen ügyesek leszünk, mennyire boldog leszek ha a kezemben tarthatom majd.. Hidd el, 30. hét után már nagyon fogod várni azt a bizonyos napot :) Na jó.. 37 után már biztosan. Addig reméled, hogy bent marad még picit :)

Nekem is volt gátmetszésem, semmit nem éreztem belőle. Varrás? Semmit abból se.. A regenerálódásom pontosan emiatt gyors volt! 2 hét múlva már minden jó volt!

Ja igen.. A szülésfelkészítőn (kórház tartotta) mondták, hogy beöntés lesz, esetleg kanül ha infúzió kellene és esetleeeg katéter ha nem menne a pisilés. Ezektől féltem a legjobban :D És azok se kottyantak meg. Sőt.. A szúrós vágós dolgokat észre sem vettem mikor csinálták..

Fontos: Te ismered magad. Te tudod, hogy milyen az erőd. Te fogod majd tudni ott a szülőszobán is, hogy mire lesz szükséged. Ha fájni fog, mi enyhíti majd. Ha elfáradsz, mi ad erőt majd. Erre koncentrálj :)

Ott, akkor, egészen más dimenzióban, világban leszel.

2017. márc. 29. 15:17
 15/19 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Most már akkor tényleg ne olvasgass ilyen sztorikat. Kívánok örömteli babavárást, könnyű szülést!

(3-as voltam)

2017. márc. 29. 15:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon aranyosak vagytok!! :) Én is azt mondogatom magamnak, hogy engem is megszültek, az édesanyámat is..
2017. márc. 29. 15:28
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem szabad olvasgatni mindenki ezt tanácsolja de azért irnak sztorikat :D minden szülés más!

Én is fostam a szüléstől.aztán várandós lettem onnantól már nem foglalkoztatott :D aztán mikor közeledett a szülés akkor sem féltem,inkább izgatott voltam.

Indított oxitocinos szülésem volt.akkor már nem féltem mert a fájások fölényben voltak.eljött a kitolási szakasz és annyira kábult voltam higy csak fél füllel Hallottam hogy készítsék a műtöt.hát a baba nem jól feküdt a kijárat fele a szívhangja romlott.egyik pillanatról a másikra már csaszaroztak is.nem volt időm félni.a szülési fajdalmakra már nem is emlékszem.sajnos nálunk is volt már a családban olyan szülés amit nagycsodával túlélt anya és a fia.

2017. márc. 29. 20:43
 18/19 anonim ***** válasza:

#7-es vagyok: De jó gratulálok, könnyű várandósságot és szülést, aztán pedig örömteli babázást kívánok! :-) Mindannyian megszülettünk, jó lesz minden, hidd el! Természetes, hogy első gyereknél jobban aggódik az ember, a baba-mama tornát tartó néni jól érzékeltette ezt egy példával: első gyereknél megveszi az ember fürdetéshez a vízhőmérőt, a másodiknál már csak beledugja a vízbe a könyökét és úgy ellenőrzi a víz hőmérsékletét, a harmadiknál az ujját, a negyediknél: ha ordít a gyerek, akkor forró víz. :-)

De azt tapasztalom, hogy idővel első gyerekkel is lazul az aggódás. Legalábbis nálunk így van. Addig is, örömteli várakozást mégegyszer!

2017. márc. 29. 20:52
 19/19 anonim ***** válasza:

igen fáj, mert tényleg fáj, de a világon ennek az egy fájdalomnak van csak értelme :)

Nekem volt gátmetszésem, észre sem vettem.

2017. ápr. 14. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!