Létezik, hogy valaki pszichésen retteg a szüléstől? Mit lehet tenni ilyen esetben?
Második szülésemre készülök, 2 hónap múlva lesz meg a babám. Az első szülésem borzasztó volt, életem legnagyobb fájdalmát éltem át, nagyon szenvedtem, rettenetes volt. És nem felejtettem el a fájdalmat, habár a fiam már 5 éves, ennek ellenére emlékszem, min mentem akkor keresztül. A második baba nem tervezett, becsúszott, elvetetni nem akartuk. Viszont ahogy közeledik az idő, egyre többször előtör a rettegés. Azt érzem, hogy nem fogom kibírni, nem akarom még egyszer átélni, nem akarok ott lenni, 1 pillanatnyi fájdalmat sem bírok ki még egyszer, ami a szüléssel jár. Nézni kezdtem szülésvideót, hogy felkészítsem magam és hátha jobb lesz, de nem, elsírtam magam rajta, és nem, nem, nem fogom kibírni. Segítsetek kérlek, pszichológiai eset vagyok?
Első szülésem előtt semmi félelem nem volt bennem, mert nem tudtam, mi vár rám, számítottam rá, hogy fájni fog, de nem féltem. Már most nagyon. Mit tennétek a helyemben?
Pszichológus.
És ha van dokid, vele is mindenképp beszélj erről, mert simán okozhat ez ott pánikrohamot, tudjon róla a doki, hogy mi játszódik le benned.
Első, hidd el, a császár utáni pokoli fájdalom rosszabb mint a sima szülés.
Kérdező, nem biztos, hogy a második szülésed is ennyire rossz lesz. Kérj epidurált, és ragaszkodj is hogy adjanak. Nem mikor már nagyon fáj, hanem amint bekerülsz.
Az is lehet, hogy a második baba lazán "kipottyan". Nem törvényszerű, hogy ugyanolyan legyen minden szülés, általában a terhességek is mások.
Császárt biztosan nem kérnék emiatt, sokkal kockázatosabb, nagy hasi műtétről beszélünk, ha nem muszáj, ne vágjanak. Dokiddal beszélj mindenképpen, hátha tudja oldani a feszültséget. Próbálj megnyugodni, a babának is azzal teszel jobbat.
Mindenképpen menj terápiára! Ez egyedül nem fog menni.
És kérj császármetszést, és utána rendesen csillapítsd a fájdalmad. Ezt lehet tenni,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!