Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az a jó anya, aki könnyen szül?

Az a jó anya, aki könnyen szül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A napokban találkoztam több volt osztálytársnőmmel, akikkel tartjuk a kapcsolatot, hárman nemrég szültünk. Egyikünk évekig próbálkozott, lombikkal sikerült, sürgősségi császárral szült. Nekem nehéz szülésem volt, 16 óra az a rész, amikor erős fájásaim voltak. Erre annyit mondott az egyik lány, aki még nem szült, hogy ez biztosan nem igaz, akkor már itt sem lennék... Jaa, hogy CSAK a vajúdás volt annyi? Ezután a harmadik lány mesélte, hogy neki egy óra alatt született a baba, alig érzett fájásokat. Innentől azt hallgattuk, hogy mennyire döbbenetesen ügyes, tartson tanfolyamot, az ég is anyának teremtette, ilyen egy jó anya... A császáros lánynak látszott, milyen rosszul esik és el is ment. Nem esett le nekik, miért, folytatták. Én is meguntam, megkérdeztem őket, hogy nekem lehet-e még esélyem esetleg a jó anyaságra vagy ássam is el magam. Köszöntem és eljöttem. Szerintetek túlreagáltam? Nem akartam bunkó lenni, de eléggé rosszul esett a véleményük

2017. febr. 24. 09:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Te miért beszélgetsz hülyékkel? Vannak olyan idióták is, akik szerint a nehéz szülés tesz jó anyává, na ez ugyanakkora baromság.
2017. febr. 24. 09:14
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség! Nekem 3 gyerekem van, de mindegyik szülés más volt. A legrosszabb a harmadik volt. Sokáig kínlódtam, mert begyűrődött a méhszáj, és állandóan azt mondta az orvos, hogy ne nyomjak. Ami persze nem sikerült. Akkor az elsőnél jó anya voltam, a harmadiknál már nem?
2017. febr. 24. 09:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nem.

Elég buta, aki így gondolkodik, mint a volt osztálytársaid. Ráadásul még hangoztatja is. És nagyon tapintatlan is, főleg olyannak, akinek nagyon nehezen jött össze a baba. Mintha az ő hibája lenne. Hát nem az.

Én azoknál látom ezt, akiknek konkrétan semmit sem sikerült elérniük az életben (nem nagyon dolgokra gondolok) de úgy gondolják, hogy ők szuperek, mert szültek.

De úgy általában mindenkire jellemző, hogy az szid ennyire másokat, aki a saját életével nincs megelégedve.

Szerintem jól tettétek, hogy ott hagytátok őket.

2017. febr. 24. 09:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez kemény... 3 gyerekem van, van köztük brutál kemény szülés és gyors 3 órás is. Akkor engem vajon hová sorolnának? 😃
2017. febr. 24. 09:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilván hülyeség, szóra sem érdemes...
2017. febr. 24. 09:28
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hehe, nehogy úgy járjon a kis liba, mint én. Nekem nagy volt az arcom, mert a 4.30as fiam pikk pakk szültem, aztán a kislányomat meg 13 órás 2 perces iszonyú fájdalmas szüléssel. :)

Hát ő is megérdemelné :)

(már nem nagy az arcom :)))))

2017. febr. 24. 09:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Javítok: 13 órán keresztül tartó két perces fájásokkal. Mivel indítani kellett és ez volt az ára.
2017. febr. 24. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb olyan, mintha a hetedikes fiúkat aszerint osztályoznák év végén, hogy ki tudott addigra bajszot növeszteni.

A szülés egy élettani folyamat, ezáltal bakizhat is a szervezet, illetve a lefolyása is széles skálán mozog. Nincs "normális" szülés, maximum ideális, de utóbbi kizárólag a szerencsén múlik.

Nagyrészt passzívan veszel részt benne, nem olyan, mint egy sportteljesítmény, ahol a saját beletett munkán, erőfeszítésen múlik az eredmény.

Szóval a fenti beszélgetés akkor lenne helytálló, ha ketten azt mondjátok, hogy 1 km futás után oxigénhiányos állapotba kerültök, a harmadik meg rekordidő alatt fut maratont. Akkor jogosan veregetnék meg a vállát.

2017. febr. 24. 09:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tapintatlanok és ostobák voltak ebben a kérdésben az osztálytársnőid. Én is eljöttem volna a helyedben. A gyerekszülés-vállalás az a terület, ahol sok nő megpróbálja túllicitálni egymást, aztán szépen beleesnek a saját csapdájukba. Ezért mindig gyanús, ha valaki rózsaszínűre festi a dolgokat. Én is dicsekedtem, hogy a fiam átalussza az éjszakákat, erre tessék: 5 hónapos korától rémálom az alvásunk. Az hogy ki milyen jó anya, egyáltalán nem a szüléstől függ, nekem viszonylag könnyű szülésem volt (lehet a második nem lesz ilyen), de anyaként gyakran megkérdőjelezem azt, amit teszek.
2017. febr. 24. 09:59
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell némán hallgatni? Elvileg a barátnőid, miért nem mondtátok meg hogy ez nem így van? Ezzel a sértődött elvonulással pont megerősítettétek a véleményüket.

Vannak olyan témák, amiket nehéz baráti körben megbeszélni (nálunk pl a gyereket másra hagyni ilyen), de ettől még nem hagyjuk faképnél egymást.

2017. febr. 24. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!