Szerintetek érdemes papagájt tenyészteni? Hullámos papagájrol lenne szó kb hány nőstény és hány him kell hogy legyen hasznom is? 1 költéskor hány pici születik? 1 évbe 1 anya hányszor költ? Könnyen eltudnám adni őket keresett madár a papagáj?
Akkor kezdem az elején.
A papagáj tenyésztéséből nem lehet megélni. Hasznod a hullámoson nem lesz, mert többet esznek, mint amennyiért el tudod őket adni. Ne a kereskedésben látott árakat vedd alapul mert azon már rajta van a kereskedő haszna.
A gyűrűs hullámosokat is alig viszik el 800-ért.
Egy tojót 3-nál többször nem illik költetni egy évben, mert a kimerülés jóval megrövidíti az életét, a minőségét rontja, a kimerült madár meg nem nevel úgy és nem is annyi fiókát, mint normál esetben.
A fiókák száma fészekaljanként 1 és 6 között változik, néhány esetben 7-8 is lehet. Többet nem képesek felnevelni eredményesen.
Testvéreket nem szabad hagyni szaporodni. Ha egy nagy madárházban összeengedsz több tojót és hímet, sosem lehetsz biztos a kicsik szüleit illetően.
Másrészről a tenyésztés nem itt kezdődik, hanem ott, hogy utánajársz a kérdéses madarat illetően az igényekről, és a költés tekintetében az alap dolgokról. Itt nem fogsz tanulni semmit, mert a "ne szaporíts" jellegű válaszokon kívül nem nagyon tudnak tanácsot adni.
Jó lenne ha áttanulmányoznád a színgenetikát is. A hullámosnak közel 50 féle színmutációja létezik, és sok esetben nem azt kapod a fiókák színéül, mint amit várnál.
Nincs haszon rajta. Sok hely, sok kaja, sok elfoglaltság. Normális gazdikat meg nem találsz.
Sokan úgy tenyésztik őket mint a nyulakat. 20*20as ketrecekbe, a földön. Undorító az egész, és mindenki, aki csinálja.
milyen állatot érdemes tenyészteni?
igazábol nekem egy kis + pénz kellene:D
azért csinálnám csak
nemhiszem el,hogy valaki ennyire tudatlan lenne... diákmunka baz*meg.. nem fogom fel, hogy miért aakr egy olyan ember szaporítani, aki nem járt utána az állatoknak.. én egy bizonyos ritka állatot tenyésztettem.. évekig tanulmányoztam magukat a kisállatokat, utána pénzt gyűjtöttem a kezdethez, havi 30-40 ezer is bejött, néha több, mert egy darab 10 000 volt.. : ) mára végeztem, állatorvos lettem. NEM KÉNE FELELŐTLENÜL... nyilván állatod sem volt.. hogyan gondoznád te emeletes bar*m?? :DDD
annak ellenére, hogy sokat kerestem vele.. nem a pénzért kezdtem csinálni. egy tenyésztő (akitől szívesen vesznek az emberek)
-utánaolvas
-kevés párt tart
-kevés születés
-kevés kicsi
-uj gazdinál is nyomonkövetve
törzskönyv.. te olyat nem tudsz, csak ha bejegyzet tenyésztő.. anélkül meg nem törvényes
nekem voltak állataim meg vannak is és én gondozom őket normálisan diákmunka meg itt a környéken elég szar:S
szoval az nem ez csak 1 ötlet volt de sztem ugy se lesz belőle semmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!