Kínos technikai kérdés a szülésről?
Szülés előtt mindenki kap beöntést, vagy csak aki kéri? Ha valakinek szorulása van, akkor szüléskor ez okoz gondot? Úgy értem, hogy nem kakilja össze magát a kismama, amikor tol?
Elég kínos a kérdés, de kissé aggódom. Mindig is szorulásos voltam és terhesség alatt ez csak rosszabb lett. Már egy hete nem voltam nagy wc-n és azon gondolkodom, hogy ha így beindulna a szülés, akkor mi történne a benn rekedt széklettel? 😨 Bekakilnék szülés közben?
Én nemrég szültem. Nálunk alapból adnak beontest de ha tiltakozól akkor persze kihagyják, viszont az kellemetlenebb ha baleset és leszel menet közben vagy épp a baba beleszületik.... én kaptam és nagyon is örültem neki. Na nem akkor mikor kaptam mert a fajasok miatt elég vacak érzés volt mar de jobb volt utána. De mivel jól ki pucolt én nem tudok róla h balesetunk lett volna. Szerintem az anyukáknak jobb a beontes, főleg ha valaki olyan mint én. Én el szégyelltem volna magam ha oda csinálok és akkor tuti nem a babára koncentráltan volna. Így meg az a hátrány h ha túl jól sikerült és két napon belül meg nem produkálsz, akkor hashajtot kapsz, amit viszont megkap a baba is.... Úgyhogy ezért érdemes sokat enni utána és olyat ami megindít.
De hozzáteszem hogy a beontes nem fáj, nem a leg kellemesebb de meg csak rossznak se mondanám. Lehet nekem profin csinálta a szuleszno🙂
Nálunk (Pécs) akkor adnak, ha kérsz. Mondjuk én a második szülésnél megjegyeztem, hogy az elsőnél nem kaptam, mert azt mondták, már nincs rá idő, pedig bőven belefért volna. Mondta mosolyogva a szülésznő, hogy na majd most. És ismét nem kaptam :D
Amúgy teszem hozzá, én pl. csak sejtettem, hogy a babával együtt mást is nyomtam kifelé, nem igazán érzi ezt az ember ilyenkor.
De ha úgy gondolod, vegyél magadnak kúpot, és indulás előtt még otthon el tudod intézni. Viszont az tény, hogy ennek ellenére is ürülhet némi széklet szülés közben, de ezt a szülésznő tényleg fél pillanat alatt eltünteti, talán észre sem fogod venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!