Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülés hüvelyfal...

Második szülés hüvelyfal repedés után?

Figyelt kérdés
4 éve szültem,a gátmetszéstől felrepedt a hüvelyfalam,2 órán át stoppoltak.Eddig minden orvos azt mondta h nem repedne meg 2. szülésnél.Viszont,múlt héten az egyik orvos azt mondta h CSAK akkor NEM repedne meg,ha nagyon körültekintően végeznék a gátmetszést(sajnos idáig nagy százalékban dilettánsokhoz volt szerencsém).És ha a 2. gyerek nagy baba lenne? Megrepedhetek a régi heg mentén belül?Az a repedés pont egy főeret ért el,így kis híján el is véreztem.Nem akarok ottmaradni szülés közben-után.De szeretnék testvért...nem tudom okos dolog e így belevágni...
2010. máj. 3. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Legrosszabb esetben kiveszik császárral.

Én belevágnék. Bele is fogok, mert mi is szeretnénk kistesót az első mellé. Pedig engem is másfél óráig stoppoltak, miután két oldalt is végigrepedt a hüvelyem.

2010. máj. 3. 23:00
 2/4 anonim ***** válasza:

Az első szülés után nekem is repedt a hüvelyfal, a mééhszáj is. Nem ilyen komolyan ugyan, de varrni mindkettőt kellett és persze a gátat is. A harmadik szülésnél már gátmetszésre sem volt szükség. Azt mondta a szülésznő, hogy a szövetek egyre jobban tágulnak és ezért a többedik babánál már nem szokott gondot okozni. Persze csak akkor, ha odafigyelnek és hynak időt a tágulásra, nem siettetik a kitolást. Nem véletlenül mondják szülés közben, hogy most ne nyomj. Olyankor látják, érzik, hogy nagyon feszül.

Ha az orvosod lehetségesnek tartja igy a szülést, akkor szerintem higgy neki. Ha nem tartja biztonságosnak a hüvelyi szülést, akkor még mindig ott a programozott császár lehetősége.

2010. máj. 4. 05:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is repedtem belül az első szüléskor. A méhszájat és a hüvelyfalat is stoppolták elég sokáig. 3 év múlva született a lányom, vele már nem repedtem, de a doki rutinból gátmetszést csinált :(( Érdekes módon a picinél nem volt már szükség gátmetszésre sem és belül egyáltalán nem sérült semmi...
2010. máj. 4. 08:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Huhh..van itt más is hasonló cipőben.Egyébként a 2 órás műtéttől is kitágultam rendesen odalent,szerintem is könnyebben kibújna a 2. baba,be van járatva az út :D Az orvosok is ezt mondják,de sajnos megjártam velük,így nem tudok már feltétel nélkül bízni bennük és hinni nekik.Mások tapasztalata tényszerűbb.Köszi!!
2010. máj. 4. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!