Mit jelent ez? :szülés közben méhnyak repedés?
Azt jelenti, hogy még nem simult el teljesen a méhnyak, mikor elkezdtél tolni, és így a baba feje ahogy feszítette, megrepedt.
Elég gyakran előfordul ilyen, és a kézzel tágítás a legritkábban okozza, majdnem mindig a baba feje.
Az elsőnél nekem is volt, de a doki 3 ujjnyiról kitágított 5 ujjnyira, kézzel. Tolófájásaim nem voltak, ő mondta mikor nyomjak. Viszont azt tudom, hogy kitolás előtt a szülésznő szólt neki, hogy eltűnt a méhszáj. Én csak a zárójelentésemen olvastam, hogy szülés közbeni méhnyak repedésem is volt.
A 2. babámnál kérdeztem az akkori dokinőt, és ő mondta, hgy nem szabad kézzel rásegíteni, mert repedhet a méhnyak. Ez másmilyen szülés volt, voltak tolófájásaim, de még nem tűnt el a méhszáj, így a nyomást vissza kellett még tartani 20 percig. Nem repedtem sehol.
Pedig a 2.baba még nagyobb lett mint az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!