Ha előre érezném a szülési fájdalmakat akkor lehet, hogy nem is akarnék gyereket?
Én ma éltem át Uh elég friss az élmény... hat igen akkor és ott úgy erezheted h ez bizony nem létező, nem elviselhető. Utána azonban ott a megkönnyebbülés aztán meg h a babad kint van és neki te vagy a mindene😌 És ezt azonnal a tudtodra is adja ami mindent megért. Meg a komplikált és nehéz szülést is. Nálunk tegnap du-n 4kor lett meg egész éjszakai és napközbeni vajúdás volt. Így hosszú és kimerítő volt fájdalomcsillapítót nélkül és a végén én is kaptam oxit. Mégis mikor meglátom mindig sírva fakadok h öt én szültem és erre büszke vagyok! Ezt nem tudják imitálni plusz azokat a hormonokat se amik akkor vannak.
Üdv
Újdonsült anyuka
Nekem kéthetes a fiam és nagyon szép szülésélményem volt vele. Valószínűleg a szerencsésebbek közé tartozom, akiknek talán kevésbé fáj a szülés, de lehet, hogy a hozzáállásom is sokat segített - én nem féltem tőle előre, nem koncentráltam rá, hogy fájni fog-e, mindig arra igyekeztem gondolni, hogy az lesz a nap, amikor találkozom a kicsivel végre.
Én 2-3 perces fájásokkal érkeztem a kórházba, de ezek még gyengébb menstruációs fájdalomnak tűntek. Nem kértem epidurális érzéstelenítést. 4 órás volt a vajúdás, ebből az utolsó félóra volt olyan, hogy azt mondom, hogy igen, fájdalmas volt - de nem annyira, hogy azt gondoljam, ennél nagyobb fájdalom nincs a világon.
Én is azt gondoltam, hogy nem bírom jól a fájdalmat, de ott és akkor rendben volt minden. A tágulási fájdalmak végén éreztem azt, hogy ha ez még tovább erősödik, az már nagyon nehéz lesz - akkor viszont már a kitolási szakasz jött. Itt meglepődtem, mert azt hittem, hogy amikor már bújik ki a gyerek, az a legfájdalmasabb, de nem. Ez már egy teljesen másik, koncentrációt igénylő, "munkás" szakasz, a szülésznő is mondta, hogy a nehezén igazából túl vagyunk, a nők nagy része azt mondja, hogy a kitolási szakasz "felüdülés" a tágulásihoz képest. Nálam is így volt. Fájdalom szempontjából.
Számomra hatalmas segítség volt, hogy benn volt a férjem, beszélt hozzám, fogta a kezem, nagyon érezte, hogyan kell jelen lennie, rengeteget jelentett. Nélküle biztos vagyok benne, hogy sokkal-sokkal rosszabbul viseltem volna. Szerintem nagyon fontos, hogy vagy a férj, vagy egy jó szülésznő ott legyen, aki tud támogatni és úgy végigkísérni, ahogy neked ez jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!